Γευση

Καιρός για ινδικό φαγητό στη Θεσσαλονίκη!

Καιρός για κουζίνα εξωτική και απολαυστική!

Parallaxi
καιρός-για-ινδικό-φαγητό-στη-θεσσαλον-247698
Parallaxi

Αν αγαπάς το καλό ινδικό φαγητό ή απλά θέλεις να το γνωρίσεις έφτασε η στιγμή. Πηγαίνοντας στην πλατεία Ναβαρίνου ή απλά παραγγέλνοντας το σε μια τεράστια περιοχή της πόλης και κείνο θα έρθει σπίτι σας ζεστό και υπέροχο. Ας εξηγήσουμε την ιστορία: 

Στην πλατεία Ναβαρίνου, στην καρδιά της πόλης, ο Χουσεΐν μας υποδέχεται με άπταιστα ελληνικά, χαμογελαστός. Τα χρόνια που ζει στην Ελλάδα άλλωστε είναι τόσα πολλά που εδώ απέκτησε πάρα πολλές εμπειρίες και εδώ αποφάσισε να αποτήσει ένα φόρο τιμής στην κουζίνα της πατρίδας του. Ο Χουσεΐν κατάγεται από το Πακιστάν και η εμπειρία που προσφέρει στο Indian Chef είναι μια εμπειρία της Πακιστανικής και κυρίως της Ινδικής κουζίνας. Μιας κουζίνας συναρπαστικής και ενδιαφέρουσας!

Χρώματα, εικόνες, αισθήσεις από μαγικούς προορισμούς τριγύρω, αλλά και χρώματα και μυρωδιές από υπέροχα μπαχαρικά στα πιάτα μας υποδέχονται. Μια κουζίνα με χιλιάδες παραλλαγές, με υλικά έντονα, δυνατά και με γεύσεις που καθιστούν τον εξωτισμό της απαραίτητο στοιχείο δοκιμής. Οι ειδικοί επιστήμονες της γεύσης έχουν παραδεχτεί από χρόνια ότι αυτό που κάνει την κουζίνα αυτής της περιοχής τόσο συναρπαστική είναι τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους υλικά, που συνδιάζονται μοναδικά στα πιάτα και η ποικιλία τους. Αν στον κόσμο χρησιμοποιούνται 381 υλικά παρασκευής, τα 200 από αυτά χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της Ινδίας.

Η οικογένεια του Χουσεΐν έχει μια μακροχρόνια παράδοση στο φαγητό, ο πατέρας του ασχολούνταν με εστιατόρια. Γνωρίζοντας καλά τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής αποφάσισε να μας συστήσει γεύσεις που άλλους τους ξαφνιάζουν, άλλους τους κερδίζουν από την πρώτη στιγμή και άλλους τους γοητεύουν και ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες παρασκευής και προϊόντων που περιέχουν. Άλλοι φοβούνται να δοκιμάσουν ενώ οι περισότεροι ξανάρχονται. Καθώς μας εξηγεί τον τρόπο παρασκευής στους ινδικούς φούρνους με χώμα και πέτρες τα πρώτα συναρπαστικά πιάτα προσγειώνονται μπροστά μας. Οι μυρωδιές από το κύμινο,  το κάρι, το μπαχάρι, το σκόρδο, το κάρδαμο, το τζίντζερ, το κόκκινο πιπέρι, ιδανικές και για ιατρικούς λόγους αφού διαθέτουν αντιβακτηριακές ιδιότητες! Η κουζίνα αυτή συνδιάζει τόσες πολλές κουλτούρες αλλά και θρησκευτικές παραδόσεις, συνδιάζει ψωμιά και πίτες μοναδικά, κρέατα και ψάρια αλλά και χορτοφαγικά πιάτα συναρπαστικά.

Στην Ινδία μας λέει οι οικογένειες μαζεύονται ακόμα γύρω από το τραπέζι, είναι τελετουργία το φαγητό. Θα βρεις ακόμα και 500 διαφορετικά πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις.

Αφήνουμε τις μυρωδιές των μπαχαρικών να ανοίξουν τα ρουθούνια μας, τις γλυκόξινες, πικάντικες και καυτερές σάλτσες και το καλομαγειρεμένο ρύζι που συναντούν το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το αρνί και τις γαρίδες να μας ξελογιάσουν. Επιλέγοντας ανάμεσα σε πέντε είδη ψωμιού (με τσίλι, τυρί, σκόρδο, μαλακή ή με σταφίδα), τις γνωστές ινδικές πίτες, και αφού δοκιμάσουμε ορεκτικά από μια μεγάλη ποικιλία  πάμε στο κυρίως του κρεατικού (κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί) ή τις γαρίδες.

Μπάτερ Μάσαλα,Tikka Masala και Karahi, αμύγδαλο, ταντούρι μοναδικό, πακόρα, τα τηγανιτά κεφτεδάκια με λαχανικά, πέντε κορυφαία χορτοφαγικά πιάτα, από πατάτες Βομβάης μέχρι Τάρκα Νταλ, το περίφημο ρύζι Byriani, το Μαντράς κρέας με τσίλι και κάρι και πάρα πολλά ακόμα που σε κάνουν να θέλεις να πας και να ξαναπάς.

Τα συνοδεύετε με παραδοσιακά τσαγάκια, την περίφημη ινδική μπύρα Κόμπρα ή κρασιά από μεγάλη ποικιλία. Και γλυκά όπως το παραδοσιακό Culab Jamun για το τέλος. Και βέβαια αν δεν θέλετε να κουνηθείτε από το σπίτι κάνουν εξαιρετικό delivery σε όλο το κέντρο με ελάχιστη παραγγελία μέχρι δέκα ευρώ αλλά και σε μια τεράστια περιοχή που ξεκινά από την Πολίχνη και τους Αμπελόκηπους, πάει στις Συκιές, την Ευαγγελίστρια, τις 40 Εκκλησιές, Τριανδρία, Τούμπα, Πυλαία, Χαριλάου, αρχές Καλαμαριάς με ελάχιστη παραγγελία 15 ευρώ. Φτάνουν ζεστά και λαχταριστά τα πιάτα σπίτι σου και συ ανάβεις μόνο κεράκια αρωματικά και βάζεις την ανάλογη μουσική από το Πέρασμα στην Ινδία!

Να σου πούμε ότι ζητάς εσύ τη διαβάθμιση του καυτερού που επιθυμείς, ότι πρέπει να τολμήσεις και τα πιο άγνωστα πιάτα, ότι έχουν ένα εξαιρετικό site που μπορείς να δεις τα πάντα και να επιλέξεις και ότι δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον ταξίδι μύησης στην πόλη σε αυτή τη γευστική γωνιά της Ασίας από αυτό το εστιατόριο.

indianchef-restaurant.gr

fb page: /www.facebook.com/Indian-Chef-Thessaloniki

Αριστοτέλους 24 Α με Βατικιώτου 2, Τηλ. 2310243890

Email: indianchef1988@gmail.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα