Μαγειρικη

Εδώ αποθεώνεται η καθημερινή γεύση

Το μεσογειακό ψητοπωλείο με ρίζες στην Θεσσαλονίκη που συναντάμε στον πεζόδρομο της Ικτίνου και αγαπάμε καινοτομεί με μια σειρά εντυπωσιακά πιάτα αλλάζοντας τα στερεότυπα για τα ψητοπωλεία!

Ο απόλυτος θρίαμβος του μπακαλιάρου

Αν είναι να μαγειρέψετε μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου τολμήστε να το κάνετε διαφορετικά.

Σουπιές φρικασέ, θεϊκές και μοναδικές!

Ένας από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, και νυν σεφ στο "Ώρα Ελλάδος" μας δίνει την δική του σαρακοστιανή συνταγή.

Οι αλήθειες για τη γαστρονομία

Του Δημήτρη Κοπαράνη Παρατηρήσεις πάνω στην πιο δημοφιλή τάση σήμερα. Τη γαστρονομία. Οι νέες ταβέρνες Τα μαζικά επαναλαμβανόμενα concepts, είναι φαινόμενο αναπόφευκτο μετά από κάποια σχετική επιτυχία....

Summer in the city: Οι γεύσεις της πόλης

του Δημήτρη Κοπαράνη Summer Guide: Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει φαγητό και μεγάλες παρέες. Από το γρήγορο φαγητό που τρώγεται εύκολα στο χέρι στη δημιουργική ελληνική...

Ποιoς χρειάζεται τους food bloggers;

του Δημήτρη Κοπαράνη H Mimi Thorisson είναι μία συντάκτρια που έγινε food blogger. Ζει σε έναν πύργο στη γαλλική εξοχή με κήπο και λιμνούλα, μαζί...

Taste me: Νέα Ελληνική Κουζίνα

Λέξεις - εικόνες: Δημήτρης Κοπαράνης Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει πολύ λόγος για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα. O όρος, Νέα Ελληνική Κουζίνα (ΝΕΚ), έχει...

Food trends 2014

Οι σημαντικότερες τάσεις στο χώρο της γαστρονομίας για το 2014. Υπέρ Local Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε το αυτονόητο. Να μαγειρεύουμε προϊόντα του τόπου μας και να...

Taste me: Ο νέος χάρτης της πόλης

του Δημήτρη Κοπαράνη Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, δύο παρά κάτι Master Chef, μερικά αστέρια Michelin και άλλους τόσους Χρυσούς Σκούφους μετά, η...

Taste me: Food Trends 2013

Οι σημαντικότερες τάσεις στο φαγητό σε όλο τον κόσμο για τον χειμώνα μετά από ένα παράξενο καλοκαίρι. Η επιστροφή της σοκολάτας/Τα chocolate bars Η σοκολάτα είναι...

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη Κοπαράνη Όταν πιάσουν οι πρώτες ζέστες, οι άνθρωποι θα ανοίξουν τα παράθυρα διάπλατα και θα τα αφήσουν έτσι μέχρι να πάρει να δροσίζει....

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη Κοπαράνη Το πρωινό είναι το νέο dinner party Το πρωινό είναι το σηµαντικότερο γεύµα της ηµέρας. Και αν µέχρι τώρα ήταν το πιο παραµεληµένο...

Taste me: Κουζίνα με άποψη

Τo 2013 είναι μία χρονιά επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το φαγητό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Bitter Το πικρό είναι η νέα...

Taste me: Το γεύμα των Χριστουγέννων

Το τραπέζι των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται να είναι ούτε δύσκολο, ούτε ακριβό. Αν μαγειρέψουμε με υλικά της εποχής, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα απολαυστικό γεύμα...

Taste me: Το θαύμα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που συµβαίνουν ένα σωρό θαυµάσια πράγµατα, όπως και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλά µόνο τα Χριστούγεννα υπάρχει...

Taste me: Οι γαστρονομικές τάσεις τώρα

Η νέα αισθητική Οι νέοι κανόνες αισθητικής στο food styling, δημιουργούν μία νέα ανενωμένη εμφάνιση. Έτσι οι γυαλιστερές στην όψη designer’s πορσελάνες και τα άψογα...

Taste me:Η επιστροφή στην απλότητα

Οι διατροφικές δυσανεξίες και αλεργίες, διάθεση για τροφές που δρουν ευεργετικά ή θεραπευτικά για το σώμα και σαφή στροφή σε απλές και οικίες γεύσεις...

Taste me: Λεμονάδες και μπισκότα για τον Ismael Lo

Λίγο πριν τη συναυλία του Ismael Lo, αύριο στο λόφο της Σάνη, στα πλαίσια του Sani Festival 2012, συναντήθηκα με τη Γεωργία και τη...

Taste me: Εσύ πόσο hipster θέλεις στο φαγητό σου;

Η λέξη hipster χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κοινωνική ομάδα που απαρτίζεται από άτομα νεαρής ηλικίας, μορφωμένα, με διάθεση καλλιτεχνική και έντονη αποστροφή προς...

TASTE ME: Ένα Club Σαλόνι!

Μαγειρεύοντας με τον Χρόνη Δαμαλά Γνώρισα το Χρόνη πριν τρία χρόνια, όταν κάναμε μία μικρή συνέντευξη για το περιοδικό. Σήμερα ο Χρόνης είναι ένα από...

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

Όταν το τσίρκο ανέβηκε τα σκαλιά του Διατηρητέου της Ικτίνου

Η νέα μεταμόρφωση του Διατηρητέου ζωντανεύει μνήμες, αισθήματα και μυθολογίες.