Σουπιές φρικασέ, θεϊκές και μοναδικές!

0
1507

Αν πιστεύετε ότι η νηστεία, ή έστω η αποχή από το κρέας σας στερεί τη χαρά ενός νόστιμου πιάτου είστε γελασμένοι. Μια σειρά γνωστοί σεφ της πόλης θα μας προτείνουν το επόμενο διάστημα πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή και κυρίως θα σας ξετρελάνουν.

_SDI5188

Ένας από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης, ο Νίκος Πελόγλου, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, και νυν σεφ στο “Ώρα Ελλάδος” της Tάσκου Παπαγεωργίου 4, μας δίνει την δική του σαρακοστιανή συνταγή.

Σουπιές φρικασέ με μαρούλια, φινόκιο και τζίντζερ

_SDI5178

Υλικά

2 κιλά σουπιές

2 κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδο

1 κίτρινη πιπεριά

2 ποτήρια λευκό κρασί

500 γρ μαρούλι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

½ φινόκιο σε φέτες

5 γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο

Χυμό 2 λεμονιών

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο αλεύρι

_SDI5175

Οδηγίες

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τις σουπιές και την πιπεριά. Σβήνουμε με 2 ποτήρια λευκό κρασί. Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή νερό, μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, ρίχνουμε τα μαρούλια, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Παίρνουμε τον χυμό 2 λεμονιών και διαλύουμε μέσα λίγο αλεύρι. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο φαγητό. Πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την ανακατεύουμε γύρω γύρω.

_SDI5167

Προηγούμενο άρθροΣυμβουλές για να βρεις τα πιο φθηνά εισιτήρια
Επόμενο άρθροΆλλο ένα μπράβο για το ΑΠΘ!
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ