Μαγειρική

Taste me: Μία συνάντηση και μία συνταγή για βασιλόπιτα

Συνάντησα το Χρήστο Ιωαννίδη τις πρώτες μέρες του 2007, σε μία κοπή πίτας. Πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, βρεθήκαμε ξανά σε ένα ξενοδοχείο στη Βαλαωρίτου και μιλήσαμε για το φαγητό, τη ζωή και τα κουλουράκια. Το μυθιστόρημά του “Κάτι άλλαξε” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τετράγωνο. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4GdZy0BGxZE Η συνταγή 240 […]

Δημήτρης Κοπαράνης
taste-me-μία-συνάντηση-και-μία-συνταγή-για-βα-27996
Δημήτρης Κοπαράνης
1.jpg

Συνάντησα το Χρήστο Ιωαννίδη τις πρώτες μέρες του 2007, σε μία κοπή πίτας. Πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, βρεθήκαμε ξανά σε ένα ξενοδοχείο στη Βαλαωρίτου και μιλήσαμε για το φαγητό, τη ζωή και τα κουλουράκια. Το μυθιστόρημά του “Κάτι άλλαξε” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4GdZy0BGxZE

Η συνταγή

240 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια ζάχαρη

4 αβγά

170 γρ γιαούρτι στραγγιστό

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε

2 κγ baking powder

ξίσμα από ένα πορτοκάλι

ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζουμε με τα αβγά, το γιαούρτι και το αλεύρι και ξίσμσα πορτοκαλιού. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Τσεκάρουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα, ίσως να χρειαστεί λίγο ακόμη ψήσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε το νόμισμα από την κάτω πλευρά και διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας.

* Ευχαριστούμε το COLORS/Rooms & Apartments για τη φιλοξενία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα