Taste me: Το θαύμα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που συµβαίνουν ένα σωρό θαυµάσια πράγµατα, όπως και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλά µόνο τα Χριστούγεννα υπάρχει...

Taste me: Η γαστρονομία το 2012

Το φαγητό ως πολιτική πραξη: Η εναλλακτική αγροτική παραγωγή. Από τις μικρες γλάστρες με τα μυρωδικά στο παράθυρο της κουζίνας στις γλάστρες στο μπαλκόνι,...

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη Κοπαράνη Όταν πιάσουν οι πρώτες ζέστες, οι άνθρωποι θα ανοίξουν τα παράθυρα διάπλατα και θα τα αφήσουν έτσι μέχρι να πάρει να δροσίζει....

Taste me: Λεμονάδες και μπισκότα για τον Ismael Lo

Λίγο πριν τη συναυλία του Ismael Lo, αύριο στο λόφο της Σάνη, στα πλαίσια του Sani Festival 2012, συναντήθηκα με τη Γεωργία και τη...

Taste me:Η επιστροφή στην απλότητα

Οι διατροφικές δυσανεξίες και αλεργίες, διάθεση για τροφές που δρουν ευεργετικά ή θεραπευτικά για το σώμα και σαφή στροφή σε απλές και οικίες γεύσεις...

Ποιoς χρειάζεται τους food bloggers;

του Δημήτρη Κοπαράνη H Mimi Thorisson είναι μία συντάκτρια που έγινε food blogger. Ζει σε έναν πύργο στη γαλλική εξοχή με κήπο και λιμνούλα, μαζί...

Summer in the city: Οι γεύσεις της πόλης

του Δημήτρη Κοπαράνη Summer Guide: Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει φαγητό και μεγάλες παρέες. Από το γρήγορο φαγητό που τρώγεται εύκολα στο χέρι στη δημιουργική ελληνική...

Taste me: The cake

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω για ποιό λόγο να υπάρχουν τόσες διαφορετικές παραλλαγές για να φτιάξεις ένα cake. Φαντάζομαι πως έχει να κάνει με...

Food trends 2014

Οι σημαντικότερες τάσεις στο χώρο της γαστρονομίας για το 2014. Υπέρ Local Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε το αυτονόητο. Να μαγειρεύουμε προϊόντα του τόπου μας και να...

12.00: Ώρα για lunch break

Μόνο 3 υλικά και λιγότερο από 10 λεπτά. Ακούμε ήδη το wow.

TASTE ME: Ένα Club Σαλόνι!

Μαγειρεύοντας με τον Χρόνη Δαμαλά Γνώρισα το Χρόνη πριν τρία χρόνια, όταν κάναμε μία μικρή συνέντευξη για το περιοδικό. Σήμερα ο Χρόνης είναι ένα από...

Taste me: Το γεύμα των Χριστουγέννων

Το τραπέζι των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται να είναι ούτε δύσκολο, ούτε ακριβό. Αν μαγειρέψουμε με υλικά της εποχής, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα απολαυστικό γεύμα...

Οι αλήθειες για τη γαστρονομία

Του Δημήτρη Κοπαράνη Παρατηρήσεις πάνω στην πιο δημοφιλή τάση σήμερα. Τη γαστρονομία. Οι νέες ταβέρνες Τα μαζικά επαναλαμβανόμενα concepts, είναι φαινόμενο αναπόφευκτο μετά από κάποια σχετική επιτυχία....

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη Κοπαράνη Το πρωινό είναι το νέο dinner party Το πρωινό είναι το σηµαντικότερο γεύµα της ηµέρας. Και αν µέχρι τώρα ήταν το πιο παραµεληµένο...

Taste me: Η αυθεντική ιταλική Carbonara

Μία εξαιρετικά απλή συνταγή, που έχει γνωρίσει αμέτρητες παραλλαγές αλλά και κακοποιήσεις. Αγαπημένο πιάτο των ανθρακορύχων, η carbonara, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση,...

Ο απόλυτος θρίαμβος του μπακαλιάρου

Αν είναι να μαγειρέψετε μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου τολμήστε να το κάνετε διαφορετικά.

Taste me: Νέα Ελληνική Κουζίνα

Λέξεις - εικόνες: Δημήτρης Κοπαράνης Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει πολύ λόγος για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα. O όρος, Νέα Ελληνική Κουζίνα (ΝΕΚ), έχει...

Taste me: Οι γαστρονομικές τάσεις τώρα

Η νέα αισθητική Οι νέοι κανόνες αισθητικής στο food styling, δημιουργούν μία νέα ανενωμένη εμφάνιση. Έτσι οι γυαλιστερές στην όψη designer’s πορσελάνες και τα άψογα...

Taste me: Μία συνάντηση και μία συνταγή για βασιλόπιτα

Συνάντησα το Χρήστο Ιωαννίδη τις πρώτες μέρες του 2007, σε μία κοπή πίτας. Πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου,...

Σουπιές φρικασέ, θεϊκές και μοναδικές!

Ένας από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, και νυν σεφ στο "Ώρα Ελλάδος" μας δίνει την δική του σαρακοστιανή συνταγή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σινεμά στις αίθουσες του Ολύμπιον!

Δηλώστε συμμετοχή για 5 μονές προσκλήσεις μέχρι 26/4

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

Ένα Υπόγειο των θαυμάτων στη Μελενίκου

Ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που δεν του αρέσουν οι μουσικές ταμπέλες