Γευση

Μύρισε θάλασσα: ο χάρτης για καλό ψάρι στην πόλη!

Ψάρι στην Θεσσαλονίκη; Αυτά είναι τα καλύτερα σημεία.

Parallaxi
μύρισε-θάλασσα-ο-χάρτης-για-καλό-ψάρι-σ-118621
Parallaxi

Ψάρι στην Θεσσαλονίκη; Ξέρουμε πού πρέπει να πας. Το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα κλασικά κυανόλευκα σκηνικά με την ψάθα και την αλμύρα αλλά εκπέμπει λίγο παραπάνω από επάξια στο γαστρονομικό σύμπαν των θαλασσινών και των ψαριών. Πιάτα που μυρίζουν κυριολεκτικά καλοκαίρι και γεύσεις που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς γευσιγνώστες. Ο χάρτης για καλό ψάρι στην πόλη είναι γεμάτος στάσεις και εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα σημεία του, από ταβέρνες και γκουρμέ εστιατόρια μέχρι μεζεδοπωλεία και στα όρθια στο λιμάνι, στα οποία μπορείς να γευτείς κυριολεκτικά την Μεσόγειο στο πιάτο σου.

Thymare. Το εστιατόριο Thymare στην πιο μαγευτική βεράντα της πόλης, μπροστά στη νέα παραλία και με το μόνο πράγμα που παρεμβάλεται ανάμεσα σε σένα και στο Θερμαϊκό να είναι μια γαλάζια πισίνα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Η νέα προσέγγιση στον ουζομεζέ σε ένα πιάτο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής και παίζει με τη θάλασσα και τη γη μπερδεύοντας εντυπωσιακά από μια σαρδελομάνα μέχρι μια απολαυστική κόκκινη πιπεριά γεμιστή με τυριά, σκουμπρί καπνιστό και μαύρο ταραμά.

Μην παραλείψεις το εντυπωσιακό σουβλάκι θαλασσινών με τον σολωμό το μανιτάρι τη γαρίδα. Δοκίμασε την πιο διαφορετική σαλάτα Καίσαρα που έχεις γευτεί με καλαμάρι. Καλοκαίρι είναι τα τηγανητά και μια μίξη τηγανιτών με κουρκούτι, λαχανικών και θαλασσινών παντρεμένων στο ίδιο πιάτο είναι πρόκληση. Βούτηξε τα στην ξεχωριστή σάλτσα στο πλάι. Επίσης ένα από τα ωραιότερα σαχανάκια μυδιών που δοκίμασες ποτέ σε περιμένει. Για κλασικό ψάρι ωραίο λαυράκι στη λαδόκολα.

Σαλάτες πραγματικά λαχταριστές και μια πανδαισία πιάτων που αποθεώνουν τη θάλασσα. Καθώς πλησιάζεις και ο ήλιος βάφει πορτοκαλιά τα σημεία του ορίζοντα ανάβουν τα λαμπάκια που θυμίζουν ταβέρνες παλιού καιρού στα νησιά και ένας νέος γαστριμαργικός κόσμος ξετυλίγεται. Εκεί η κάρτα συνοδεύεται και από τις παραλλαγές του Σούσι στις οποίες προσκυνάς.

*Μεσημεριανό Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 13.00 – 17.00, Κυριακή 12.00 – 20.00, Βραδινό Ωράριο Λειτουργίας:Τετάρτη – Σάββατο 19.00 – 00.00 MAKEDONIA PALACE THYMARE – SEA FOOD PLEASURE (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, 2310897197)

Γράδα. Τι είναι αυτό που κάνει τα Γράδα να βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια αυτής της πόλης είκοσι χρόνια τώρα; Η προσήλωση στο καλό φαγητό. Είτε είναι κρέας είτε ψάρι. Δυο πράγματα εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα. Οι πρώτες ύλες και ο τρόπος παρασκευής. Σαλάτα με μάγουλα σφυρίδας, αβγοτάραχο Μεσολογγίου, στρόγγυλο φασολάκι, καρέ ντομάτας, κόλιαντρο και βινεγκρέτ λεμονιού. Ένα πιάτο που η αποδόμηση του δίνει τα δώρα της θάλασσας, την καλύτερη αξιοποίηση διαφορετικών λαχανικών και τη θαυμάσια μίξη. Εδώ τα συνηθισμένα γίνονται συναρπαστικά με μικρές προσθήκες.

Λευκός ταραμάς με χαβιάρι ρέγγας ή ακόμα ψητά χτένια με μους σταμναγκάθι και απάκι. Πάρτε για παράδειγμα τα κρύα ορεκτικά. Η εμμονή στην λεπτομέρεια απογειώνει τις αισθήσεις μπροστά σε ένα ταρτάρ ροφού με μοσχολέμονο, τζίντζερ, ελαιόλαδο, φύτρες από κόκκινο ρεπανάκι και μείγμα μπαχαρικών ή στο περίφημο καρπάτσιο τούνας με αρωματικά βότανα, ένα από τα καλύτερα καρπάτσιο που δοκιμάσαμε ποτέ. Μη διστάσετε όμως να τολμήσετε και το αντίστοιχο καρπάτσιο μπαρμπούνι με τζίτζερ, λάιμ, μανταρινάδα και φύτρες.Το κλασικό ντολμαδάκι απογειώνεται ως ντολμαδάκι θαλασσινών με γαρίδα, χταπόδι, λαχανικά και ανάλαφρη σάλτσα σαφράν, από τα μεγαλύτερα σουξέ των Γράδων. Αποπλάνηση είναι και το πλατώ θαλασσινών (ψητή γαρίδα, ταραμάς γαρίδας, πέστο ντομάτας, χταπόδι, σκουμπρί, καπνιστό χέλι με μους παντζαριού). Κρατήστε τραπέζι, αφεθείτε στην ξεχωριστή τους περιποίηση και μόλις το ζεστό ψωμί με την ελιά και τη σούπα του καλωσορίσματος έρθουν μπροστά σας το ταξίδι στη γεύση αρχίζει…

*Grada Nuevo, Καλαποθάκη 14, Θεσσαλονίκη, 2310 271074

THRIA. Πλάι στην εξώπορτα καθώς εισέρχεσαι δεσπόζει η open kitchen. Πίσω από το τζάμι της απερίσπαστη μια ολόκληρη ομάδα μαγείρων μοιάζει με ορχήστρα που υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τασιούλα, απερίσπαστη από τα περίεργα και εξεταστικά βλέμματα των θαμώνων δημιουργεί. Και εδώ το δημιουργεί ταιριάζει πολύ περισσότερο από το μαγειρεύει.Ο χώρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα εστιατόρια του Μανχάταν ή του Λονδίνου. Ένα εστιατόριο όμως δεν είναι μόνο ο χώρος του. Είναι κατά βάση η κουζίνα του. Και εδώ ξεκινούν οι μεγαλύτερες και λιγότερο οφθαλμοφανείς εκπλήξεις. Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με υλικά, προϊόντα και επεξεργασίες που καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό στήσιμο πιάτων και σε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή γαστριμαργική εμπειρία. Γιατί μιλάμε για εμπειρία.

Καλαμάρι παναρισμένο με ποπ κορν αμάρανθου, κρέμα από κολοκυθάκι baby και καραμελωμένο φινόκιο.
Καλαμάρι παναρισμένο με ποπ κορν αμάρανθου, κρέμα από κολοκυθάκι baby και καραμελωμένο φινόκιο.

Tι θα έλεγες για ένα θεϊκό χέλι με παντζάρι, ντολμαδάκια πολίτικα με σταφίδα, κουκουνάρι και κρέμα από βουβαλίσιο αριάνι, καρπάτσιο λαβράκι με εσπεριδοειδή και σιναπόχορτο, γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι αγιολί; Σολωμός με κρούστα βοτάνων και μαύρη κινόα με μελάνη σουπιάς στα θαλασσινά και πόσα ακόμα σε μια εποχή που νόμιζες ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα και πως οι εκπλήξεις των εστιατορίων της πόλης μας τέλειωσαν έρχεται αυτή η εντυπωσιακή άφιξη στο Ποσειδώνιο και παίρνει το παιχνίδι στα χέρια της.

12932959_850454548419738_1665517719379409197_n12729363_817787845019742_3590036943375487061_n

*Thria, Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, 231 082 1120 

Μαύρη Θάλασσα. Το εστιατόριο που έχει αφήσει την δική του ιστορία κυριολεκτικά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί και καταφέρνει να θεωρείται σταθερά από το 1926 ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της συμπρωτεύουσας. Η ιστορία του ξεκίνησε στην Τούμπα αλλά πλέον το βρίσκουμε στην Καλαμαριά. Η μεταφορά του εστιατορίου δεν αλλοίωσε σε τίποτα το πνεύμα, την φιλοσοφία του και τελικώς στην πράξη, το γευστικό του αποτέλεσμα.

13239394_1207123872631277_3541815237994747056_n

Κεντρικός γνώμονας της Μαύρης Θάλασσας ήταν ανέκαθεν η απλότητα. Μπορεί η απλότητα να μεταφράζεται κυριολεκτικά σε αληθινές γεύσεις θαλασσινών και ψαριών που μαγεύουν ουρανίσκους και προκαλούν επιφωνήματα; Στην Μαύρη Θάλασσα μπορεί. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας έμπρακτα την οικονομία της και αν όχι σίγουρα προέρχονται από κάποια περιοχή εντός συνόρων. Όταν επισκεφθείτε την Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα στην πληθώρα επιλογών για ψαράκι, μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε αχνιστά, λευκό ταραμά, πολίτικη λακέρδα, γαριδομακαρονάδα και καρπάτσιο μπαρμπούνι. Στα πολύ θετικά του εστιατορίου, εκτός της άψογης εξυπηρέτησης, ο πληρέστατος κατάλογος με δεκάδες ετικέτες κρασιού αλλά και η αισθητική του χώρου.

11218224_1044354238908242_1431191002785600053_n

*Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, 2310 932 542

Μαρίνα. Το ιχθυοπωλείο Μαρίνα λειτουργεί από το 1997 με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Προσφέροντας δηλαδή τα είδη του και μαγειρεμένα, τηγανητά ή ψητά να τα πάρεις σπίτι σου. Με επιλογή βέβαια να κάθεσαι και εκεί σε τραπεζάκια μπροστά στο μαγαζί. Οι σπεσιαλιτέ που σερβιρίζονταν ήταν αληθινές γκουρμεδιές. Σιγά σιγά ο κόσμος που γέμιζε τα λίγα τραπέζια έκανε ολοφάνερη την ανάγκη για ένα χώρο εστιατορίου. Δίπλα ακριβώς λοιπόν στο ιχθυοπωλείο μεταφέρονται τα φρέσκα ψάρια και το φαγητό εξακολουθεί να είναι εξαιρετικό και ευφάνταστο.

θαλασσινά 11

Θράψαλα με κους κους ,πιπεριές και ελιές, γαριδομακαρονάδα, τραχανότο με γαρίδες, ρόλο γλώσσας φιλέτου με γέμιση πλιγούρι,πράσο και λιαστή ντομάτα, πέστροφα με φρέσκο βούτυρο και καραμελωμένα κρεμμύδια, ξιφία ψητό με κρουστά μυρωδικών και σάλτσα γλυκού κρεμμυδιού, ”γλυκο” χταπόδι με μους φαβας, θαλασσινός μουσακάς, μπιφτέκια σολομού με ρύζι φούρνου, φιλέτα τσιπούρας με πουρέ μανιταριών, γαρίδες φλαμπέ, ριζότο καραβίδας και πολλά άλλα. Μόνο ψάρια και ψαρικά φυσικά, σπιτικές σαλάτες εποχής, τα καλύτερα αλίπαστα και μια επιλεγμένη γκάμα κρασιών.Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός πως οι ώρες λειτουργίες του είναι ώρες αγοράς και ακολουθεί το ωράριο του ιχθυοπωλείου.

θαλασσινά 9

*Μαρίνα, Αριστοτέλους 10 Ωραιόκαστρο, τηλ. 2310699035, Ωράριο λειτουργίας: Δευ-Σαβ: 8:00 π.μ.-5:00 μ.μ.

Η Μούργα. Ο πρώην γνωστός “Πεζόδρομος” μεταμορφώθηκε στην πλέον αγαπημένη “Μούργα” και σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο με την ίδια ομάδα και ένα καλοφτιαγμένο μενού, σερβίρει μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα θαλασσινών στην πόλη. Τα φρέσκα ψάρια μπλέκουν σε συνδυασμούς μοναδικούς με συστατικά που τα αναδεικνύουν. Έτσι ο ξιφίας συναντάει το σπανάκι και οι καραβίδες τα πυρωμένα τηγάνια σε εξαιρετικό ελαιόλαδο. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε την “τηγανιά ξιφία” και οποσδήποτε ζητήστε την μουστάρδα μούστου να συνοδέψει κάποιο πιάτο σας. Πρόκειται για πιάτα απευθείας από την ποθητή γαστρονομική “κόλαση”.

Εικόνα από την σελίδα της Μούργα στο Facebook: Χρυσούλα Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου
Εικόνα από την σελίδα της Μούργα στο Facebook: Χρυσούλα Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου

*Η Μούργα, Χριστόπουλου 12, 2310 268 826

Βυθός Sea Food. Σε ένα πανέμορφο θετικό χώρο στα δυτικά, σερβίρεται εδώ και λίγα χρόνια το καλύτερο ψάρι ημέρας της περιοχής. Στον Βυθό Sea Food στην Πολίχνη θα βρεις μία από τις πιο ιδιαίτερες “μπουτίκ θαλασσινών” στην πόλη. Πιάτα που αγγίζουν την τελειότητα χωρίς οι τιμές να σκαρφαλώνουν στα ύψη, αισθητική που μοιάζει σε ένα γκουρμέ εστιατόριο ενώ ταυτόχρονα οι γεύσεις είναι ό,τι πιο φρέσκο, γήινο και ολοκληρωμένο μπορείς να βρεις. Τα πιάτα ικανοποιούν κυριολεκτικά τους καλοφαγάδες του ψαριού με αγαπημένα μεταξύ άλλων την μαγική μους από λευκό ταραμά, τον τραγανό μπακαλιάρο-σκορδαλιά τον οποίο βρίσκεις όλη την σεζόν, αρωματικό χταπόδι σχάρας με φάβα και μοναδικά πλατό θαλασσινών για ούζο. Στα θετικά, εκτός της ποιότητας των πρώτων υλών και των χαμηλών τιμών, ο κατάλογος των συνοδευτικών που θα σε κάνει να μην ξέρεις τι να παραγγείλεις. Το ψάρι στον “Βυθό” του… αλλιώς.

θαλασσινά 7

θαλασσινά 6

*Αγνώστου Στρατιώτη 36, Πολίχνη, 2310 662376

40 Κύμματα. Σε μία γειτονιά που δεν θα το περίμενες τα “40 Κύμματα” από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν, κρατούν ψηλά τον πήχη του καλού γευστικού και ταυτόχρονα ποιοτικού φαγητού σε ό,τι έχει να κάνει με τα θαλασσινά και το ψάρι στα δυτικά της πόλης. Σάλτσες και αρώματα πλαισιώνουν τα πιάτα εξαιρετικά, σε ένα χώρο που μέσα στην απλότητά του αφήνει το άρωμα της θάλασσας και των εξαιρετικών πιάτων του να κλέβουν όλη την εντύπωση. Εκτός από τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, τα καλοψημένα φιλέτα από ψάρι και την ποικιλία ψαριών με σάλτσα ούζου μην φύγεις από τα 40 Κύμματα αν δεν δοκιμάσεις καλαμάρι με πουρέ μελιτζάνας, καλαμάρι σχάρας γεμιστό και για συνοδευτικό απαραίτητα φλογέρες με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα.

13450741_578098969027944_7505923061585656216_n

*Δημητρίου 9 & Καραολή, Εύοσμος,  2310 759000

Μπαζαγιάζι. Στη στοά Μοδιάνο ένας χώρος που θυμίζει να ξεπήδησε από την ποιότητα περασμένων δεκαετιών. Πεντακάθαρος αστραυτερός, σερβίρει εδώ και χρόνια στην καρδιά της πόλης μερικά από τα πιο αξεπέραστα απλά και γευστικά πιάτα ψαρικών, ιδανικά για όλους όσοι αγαπούν να πίνουν ούζο με συγκεκριμένο τρόπο. Από τα πιο γνωστά του και αγαπημένα πιάτα η μοναδική στο είδος της τσιροσαλάτα, τα καλοδουλεμένα οστρακοειδή και οποσδήποτε το σαγανάκι γαρίδας με την ιδιαίτερη υφή της σάλτσας του. Οι τιμές είναι φυσιολογικές και η ποιότητα των πρώτων υλών όσο και η φρεσκάδα των ψαριών, εγγυημένη. Εδώ το ψάρι βρίσκει τον μάγειρά του και ο φοιτητής την ρακί του και όλα βαίνουν εγγυημένα καλώς!

θαλασσινά 5

*Στοά Μοδιάνο, επί της Βασ.Ηρακλείου 35, 2310279006

Λόλα. Στην Αγαπηνού, σε μια γωνιά του κέντρου, η “μικρή” μόνο σε τετραγωνικά Λόλα στέκεται αγέρωχη εδώ και χρόνια και φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά παραδοσιακά πιάτα ουζομεζέδες μεταξύ άλλων, βασισμένα στα θαλασσινά. Γεύσεις και ατμόσφαιρα που σε γυρίζουν πίσω σε άλλες δεκαετίες μιας Θεσσαλονίκης που θαρρείς από πάντα ήξερε να δημιουργεί καταστάσεις γύρω από το φαγητό. Αγαπημένα μεταξύ άλλων υπέροχων γεύσεων στην Λόλα, η ταραμοσαλάτα παραγωγής του καταστήματος αλλά και τα πιλαφάκια της, από τα πιο γνωστά στην πόλη, όταν μπλέκουν με θαλασσινά. Γαύρος μαρινάτος εξαιρετικός όπως και η λακέρδα, νιόκι με γαρίδες και τι άλλο; Μα φυσικά η αξεπέραστη και πολύ γνωστή σαλάτα ΘΕΑ, οι πίτες στην σχάρα οι οποίες αναστατώνουν συχνά την πόλη και στα must σίγουρα μεταξύ άλλων υπέροχων και ο σολομός στο τηγάνι.

θαλασσινά 4

*Λόλα, Αγαπηνού 10, 2310276201

Μπακαλιαράκια. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μπακαλιαράκια του Αρίστου από μία λίστα που μυρίζει θάλασσα. μην σας τρομάξει η ουρά, η εξυπηρέτηση είναι ταχύτατη. Τα μπακαλιαράκια έχει λίγα χρόνια που μετακόμισαν σε μεγαλύτερο χώρο όπου μπορείς και να κάτσεις (γιατί παλιά τον έτρωγες και στα όρθια, όπως ακριβώς και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα). Ιστορικό μαγαζί, που το άνοιξε ο πατέρας του Αρίστου στα 1940, όπως είπαμε. Έναν αιώνα μετά το περιοδικό National Geographic, στο αφιέρωμά του για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό του 2013 (Best Trips 2013), τον προτείνει ως ένα από τα τρία μέρη στην πόλη για χαρακτηριστικές γευστικές εμπειρίες. Ο κατά γενική ομολογία τέλειος μπακαλιάρος του Αρίστου σερβίρεται με σκορδαλιά, καυτερή πιπεριά (προαιρετική), τηγανιτές πατάτες κομμένες σε ροδέλες στο χέρι με αλάτι και ρίγανη και μισό καρβέλι ψωμί πάνω σε λαδόκολλα. Κυρίως κάθεσαι στο καλντερίμι (την Κατούνη καλέ) γιατί ο μέσα χώρος δεν φτάνει.

θαλασσινά 3

*Κατούνη 3 κ Φασιανού 2, Λαδάδικα, τηλ. 2310-548668. Το κατάστημα στον Εύοσμο είναι στην Καραολή Δημητρίου 221-223 και ένα ακόμη Φωκαίας 6, τηλ. 2310567111.

Εις υγείαν του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το ταβερνάκι-κουτούκι στην Καλαμαριά το γνωρίζουν καλά οι “ντόπιοι”. Κι έχει ιστορία “βαριά” να στολίζει τους τοίχους του. Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι βέβαια από μόνος του ιστορία. Ο σύλλογος λοιπόν έχει ένα στέκι, που τα τελευταία χρόνια έγινε και στέκι καλοφαγάδων ανθρώπων της πόλης, που το ανακάλυψαν και το τιμούν. Μια ταβέρνα-μουσείο αναμνήσεων δηλαδή, που απογειώνει τη φήμη της χάρη σε δυο ουσιαστικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι το φαγητό και κυρίως το “ψάρι”. Ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στις ελληνικές θάλασσες του Βορρά και αλιεύεται βρίσκεται στα πιάτα του. Ψάρι σαν να λέμε γαλέος στο τηγάνι με σκορδαλιά -τραγανό φιλετάκι θεϊκό. Και για να έχει και καλή παρέα προτείνουμε καλαμάρι τηγανητό “old time classic”, λακέρδα παλαμίδας και σκουμπρί καπνιστό. Παράγων δεύτερος οι τιμές! 3-5-7 ευρώ το πιάτο, άντε δέκα με τη βία οι γαρίδες.

θαλασσινά 2

*Σουρμένων με Τριπόλεως γωνία, Καλαμαριά, Ανοικτά: 09:00-16:00 & 19:00-23:00, Σάββατο 09:00-23:00, Κυριακή 09:00-19:00, Τηλέφωνο: 2310410621

Ψαροταβέρνα Σταύρος. Καραμπουρνάκι. Αν δεν σας πήγαινα μέχρι εκεί τι δικαιολογία θα είχα; Στην Αργοναυτών, η ταβέρνα λειτουργεί εδώ και 47 χρόνια. Σπεσιαλιτέ της θεωρείται η ψαρόσουπα της ώρας που σερβίρεται με την κατσαρόλα στο τραπέζι. Αγνά υλικά, κλασικές γεύσεις, χορταστικές μερίδες. Ο ορισμός της οικογενειακής ταβέρνας που πας και ξαναπάς και την συστήνεις και στους φίλους σου. Φρέσκο ψάρι κάθε μέρα από λαυράκι μέχρι χελιδονόψαρο και σπέσιαλ φρέσκο καλαμάρι στα κάρβουνα, λευκός ταραμάς και διάφορα σαγανάκια specialite με ουρίτσες, γαύρος μαρινάτος, σπιτικά ντολμαδάκια και φυσικά ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Εκεί θέλαμε να καταλήξουμε. Έχει και delivery αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία.

θαλασσινα 1

*Αργοναυτών 17, Καραμπουρνάκι, Καλαμαριά, Τηλ. 2310410844, 2310412007, Ανοιχτά: 12:00 – 01:30. Κυριακή:11:00 – 18:00

#Διαβάστε τα υπόλοιπα εστιατόρια που ξεχωρίζουμε εδώ.

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα