Food trends 2014

Οι σημαντικότερες τάσεις στο χώρο της γαστρονομίας για το 2014. Υπέρ Local Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε το αυτονόητο. Να μαγειρεύουμε προϊόντα του τόπου μας και να...

Η γλυκιά ιστορία της τούρτας Ζάχερ

Η πιο διάσημη ιστορία γλυκού στον κόσμο.

Taste me: Ο νέος χάρτης της πόλης

του Δημήτρη Κοπαράνη Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, δύο παρά κάτι Master Chef, μερικά αστέρια Michelin και άλλους τόσους Χρυσούς Σκούφους μετά, η...

Η Τζαζ στο μεγαλείο της

French Keys Jazz Club Στο ύφος των γαλλικών τζαζ κλαμπ, με εμμονές στο στιλ, στην ποιότητα των γεύσεων, των εκλεκτών ποτών και της ατμόσφαιρας, απαραίτητης...

Η φινέτσα της Παύλου Μελά

Comunale Μια ολοκαίνουργια ιδέα, από αυτές που αγαπάμε πολύ στο εξωτερικό, μας περιμένει φέτος στην καρδιά της πόλης. Με ντεκόρ που θυμίζει τη ζεστασιά μιας...

Ο καφές της αλμύρας

Καφέ 35 Το Καφέ 35 είναι το σημείο για να υποδεχτείς ένα καλοκαιρινό πρωινό σαν αυτά που οι ποιητές έχουν υμνήσει την πόλη αυτή. Με...

Στο Φραγκομαχαλά

Ladoze Η ιστορία της γειτονιάς του Ladoze είναι μια ιστορία δόξας για τη Θεσσαλονίκη. Μια γειτονιά ένδοξη που στις μέρες μας γνωρίζει ξανά δόξες με...

Κυριακή στο Μπιστρό!

Excelsior Bistro O χειμώνας μας υποδέχεται στο μπιστρό του Exelsior Hotel με νέες απολαυστικές εμπειρίες, μενού για κάθε τσέπη και μια εξαιρετική ποικιλία κρασιών. Το...

Στην Άθωνος

Bazzar Αποτελεί την απόλυτη επιλογή της πιο γραφικής πλατείας στην πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όχι μόνο γιατί ο χώρος αυτού του σπουδαίου καφέ...

H ιταλική φινέτσα

Daios Το «Daios Food bar Restaurant» ένας πολύ ζεστός και φιλικός χώρος, προσφέρει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τους ανθρώπους της πόλης την ευκαιρία να...

Mexico in town

El Burrito Στέκι από την πρώτη μέρα, στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο Μικρός Γάιδαρος του Ηλία Λόγκου, με προϋπηρεσία για χρόνια στο bar tending. Μεξικάνικο με...

Σκέτη γλύκα

Sugar Angel Από τα πιο ενδιαφέροντα σήμερα σημεία για βόλτα και καφέ στο κέντρο της πόλης είναι  οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας που  διαμορφώνονται στο ιστορικό...

«Παριζιάνικος» αέρας με θέα τον Λευκό Πύργο

La Place Mignonne Στη μικρή πλατεία απέναντι από  το Λευκό Πύργο, ανάμεσα στην Εταιρία  Μακεδονικών Σπουδών και στο  ΚΘΒΕ, το La Place Mignonne, στην καρδιά...

Γαστριμαργική εμπειρία

Νέα Φωλιά Υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ένα σημείο εστίασης που όταν το ανακαλύψει κάνεις θα το θυμάται για χρόνια. Η νέα Φωλιά, συνεχιστής από τη νεότερη...

Taste me: Food Trends 2013

Οι σημαντικότερες τάσεις στο φαγητό σε όλο τον κόσμο για τον χειμώνα μετά από ένα παράξενο καλοκαίρι. Η επιστροφή της σοκολάτας/Τα chocolate bars Η σοκολάτα είναι...

Ψήνεσαι για ζυμαρικά;

La Terrasse Ολοκαίνουργιο «Pasta and Grill» μενού στο εστιατόριο La Terrasse του Regency Casino Thessaloniki! Νέες γεύσεις, νέες αγαπημένες συνταγές σε περιμένουν στο νέο menu...

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη ΚοπαράνηΌταν πιάσουν οι πρώτες ζέστες, οι άνθρωποι θα ανοίξουν τα παράθυρα διάπλατα και θα τα αφήσουν έτσι μέχρι να πάρει να δροσίζει....

Το καράβι σαλπάρει

Το απόλυτο μέρος για τη νύχτα στην παλιά παραλία. Ο «Θερμαϊκός» προϋπήρχε ως παραλιακό καφενείο στα 70s και ως μπαρ αποτελεί το μέρος της...

Στην ωραιότερη αυλή στην πόλη

Στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου, ένα από τα πιο περίβλεπτα και βραβευμένα διεθνώς δημόσια κτίρια στη Θεσσαλονίκη, το καφέ-εστιατόριο Βήτα είναι βγαλμένο λες από...

Taste me: Γεύση καλοκαιριού

του Δημήτρη Κοπαράνη Το πρωινό είναι το νέο dinner party Το πρωινό είναι το σηµαντικότερο γεύµα της ηµέρας. Και αν µέχρι τώρα ήταν το πιο παραµεληµένο...

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

Ένα Υπόγειο των θαυμάτων στη Μελενίκου

Ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που δεν του αρέσουν οι μουσικές ταμπέλες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φωτογραφίστε το κουλούρι και κερδίστε

Το κουλούρι σου μπορεί να είναι το "καλύτερο του μήνα" και να σε οδηγήσει στην νίκη.