Γευση

Η πιο ωραία στοά της πόλης

Αυτό που πέτυχαν τέσσερα αδέλφια στη Στοά Δραγούμη είναι ένα μικρό θαύμα.

Parallaxi
η-πιο-ωραία-στοά-της-πόλης-115673
Parallaxi

_SDI5431Οι πιο αισιόδοξες ιστορίες αυτή την εποχή είναι τα ξεκινήματα κόντρα στην αβεβαιότητα. Κόντρα στην κατήφεια, τις δυσκολίες και σε όσα σου φωνάζουν τριγύρω μαζέψου. Στην περίπτωση των αδερφών Σιδηρόπουλου δεν είναι μόνο η επιμονή και πίστη σε μια ιδέα είναι και το αποτέλεσμα που δικαιώνει την ιστορία και σε κάνει να θέλεις να χειροκροτήσεις.

_SDI5349

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο 4 αδέρφια να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και ιδιαιτερότητες και να εργαστούν για ένα κοινό όραμα. Και αυτό που πέτυχαν στη Στοά Δραγούμη είναι αυτό το μικρό θαύμα.

_SDI5336

Η Στοά Δραγούμη είναι το πιο ενδιαφέρον ολοκαίνουργιο γαστρονομικό project στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Την πλατεία Ελευθερίας. Έχει θέα τα πανύψηλα δέντρα της και τη θάλασσα. Από το μπαλκόνι του εστιατορίου του πρώτου ορόφου, όταν θα ανοίξει σε λίγο καιρό, νομίζεις πως είσαι σε κατάστρωμα πλοίου που πλέει στο Θερμαϊκό.

_SDI5425

Η έννοια της Στοάς προέκυψε από την ιδέα ενός περάσματος, μιας μικρής πλατείας ανάμεσα σε μαγαζάκια. Ανάμεσα σε ένα παντοπωλείο, σε ένα ζαχαροπλαστείο, σε ένα φούρνο, ένα καφέ-μπαρ, ένα ψητοπωλείο. Το καθένα με την αυτονομία του. Το καθένα με την πραμάτεια του. Το μπακάλικο με σπουδαία προϊόντα από όλη την Ελλάδα, διαλεγμένα με επιμονή και αναδυκνείοντας τον νέο ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό. Από το σπάνιο και βραβευμένο λάδι Eon έως σπιτικούς χυμούς λεμονιού και βύσσινου που αραιώνεις εσύ, όπως παλιά έκανε η γιαγιά σου!

_SDI5366

_SDI5451

Και παραδίπλα ο φούρνος με όλων των ειδών τις αρτολιχουδιές, χειροποίητα ανοιχτά πεϊνιρλί και σάντουιτς. Σάντουιτς εντελώς ξεχωριστά, με προϊόντα αλλαντικά και τυριά που έχουν φέρει από Έλληνες παραγωγούς και μπορείς να απολαύσεις επί τόπου, σε πρωτότυπες ποικιλίες που έχουν σχεδιάσει για σένα! Μην παραλείψετε τις πίτες τους. Χωριάτικες, πατητές και τη θρυλική στα περισσότερα σπίτια πατσαβουρόπιτα όπως τη φτιάχνει πιθανά και η δική σου μητέρα!

_SDI5398

_SDI5445

Και μετά το μεσημέρι η σκηνοθεσία του χώρου αλλάζει το φούρνο και τον μετασχηματίζει σε ένα άψογο pastry shop καθώς περνούν από μπροστά σου ταψιά με μιλφέιγ, σαρλότες, cheese cakes, πανακότες και μους εσπρέσο, και το ξεχωριστό Paris brest!

371

Και είναι η σκηνοθεσία αυτού του παραμυθένιου σκηνικού που έχει προβλέψει τα πάντα. Από το farm look των παιδιών στο service μέχρι το φωτισμό της οροφής που σου δίνει την αίσθηση ενός ηλιόλουστου αίθριου.

_SDI5343

13087330_481763572031412_7015673986890970329_n

_SDI5337 Αλλά και τη σκηνοθεσία των γεύσεων. Με τη θαυματουργή παρέμβαση του σεφ Δημήτρη Πέτκου που σου δίνει τη δυνατότητα να δράσεις αποφασιστικά απολαμβάνοντας τα περέκ ας πούμε με γέμιση εκλεκτή από ελληνικά τυριά και λαχανικά. Ή ακόμα καλύτερα κρέατα σπουδαία που έχουν μαρινάρει για ώρες σε μαρινάδες θεϊκές και προσφέρονται συνοδεία λαχταριστού τζατζικιού φέτας και λαχανικών με ωραίες γευστικές σαλτσούλες.

54

Κάθε ιδέα μοιάζει τόσο φρέσκια  και τόσο μελετημένη που θα σας καταπλήξει. Από νωρίς το πρωί που απολαμβάνουν τον καφέ τους οι εργαζόμενοι του κέντρου, μέχρι αργά το βράδυ με παρέες που δειπνούν ή πίνουν το ποτό τους σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Για τον όποιο την μελέτη και την κατασκευή ανέλαβαν οι DCA studio σε συνεργασία με τους FORMrelated, στηριζόμενοι στην κεντρική ιδέα των 4 ιδιοκτητών και του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κατσάνου.

Να πάτε. Θα ενθουσιαστείτε.

_SDI5381

_SDI5383

_SDI5341

_SDI5329

*Ιωνος Δραγούμη 3, τηλ. 2310.555223, Ανοικτά Δευτέρα με Παρασκευή, 7.30 π.μ.-12.00 μ.μ. και Σαββατοκύριακο 9.30-12.00 μ.μ.

Βρείτε το και στο fb: www.facebook.com/greatings

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα