Life

Οι στολές της τελευταίας στιγμής!

Στολή τελευταία στιγμή για το παιδί σου; Φτιάξτην εύκολα και γρήγορα μόνος σου!

Parallaxi
οι-στολές-της-τελευταίας-στιγμής-95520
Parallaxi

Στολή τελευταία στιγμή για το παιδί σου; Φτιάξτην εύκολα και γρήγορα μόνος σου!

enhanced-4816-1404067493-5

Έρχεται η ώρα που αρκετοί νέοι γονείς θα θελήσουν να “ντύσουν καρναβαλικά” τους μικρούς ανθρώπους, “για το καλό”. Εκτός από τους καιρούς που είναι αρκετά δύσκολοι οικονομικά για τους περισσότερους, στις μέρες μας είναι κομμάτι δυσκολότερο οι σύγχρονες μητέρες να ξεθάψουν μηχανές και να εξασκήσουν την κοπτοραπτική ράβοντας οι ίδιες τις αποκρατιακές στολές των παιδιών τους.

Ωστόσο οι νέοι γονείς μπορούν να μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και να κάνουν την διαφορά ντύνοντας τα αγαπημένα τους πλάσματα με μοντέρνο σύγχρονο και πάντα στο κλίμα των ημερών τρόπο, χωρίς να ξοδέψουν μία μικρή περιουσία σε φαντεζί κλασικές στολές ή να επιλέξουν φθηνές λύσεις με κακής ποιότητας υφάσματα.

Η ιδεολογία βασίζεται στην αξιοποίηση των κομματιών που ήδη έχει το παιδί, από ένα κολλάν με ρίγες και έντονο πάτερν, μέχρι ένα καλό φορεματάκι, ένα καπέλο και χαριτωμένες τιράντες.

Αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία και συνδυάζοντας έξυπνα ακόμα και αφόρετα αξεσουάρ που βρίσκονται στο σπίτι, όπως καπέλα, κομμάτια ύφασμα, παλιά κασκόλ τσάντες κ.α. Βρήκαμε μερικές πραγματικά όμορφες ιδέες και τις μοιραζόμαστε ως τροφή για σκέψη και δημιουργία.

Σαλιγκαράκι, με ένα απλό μπεζ φορεματάκι, χοντρό χαρτί στο χρώμα της άμμου, κολλητική ταινία, φελιζόλ, σιλικόνη και μία κορδέλα. 

Snail-Costume-tutorial

Βήμα 1: Φτιάξε το κέλυφος. Τσαλακώνεις όπως θα δεις και στις εικόνες το σκληρό χαρτί και το στριφογυρίζεις βάζοντας συχνά κολλητική ταινία μέσα στις καμπύλες του για να κρατάει, δημιουργώντας όσο μεγάλο μέγεθος στο κέλυφος επιθυμείς. Στο τέλος το κολλάς σε σημεία με λίγη κόλλα για να παραμείνει όπως το βλέπεις.

Βήμα 2: Κάντε ένα ακόμα κέλυφος με τον ίδιο τρόπο και κολλήστε τις δύο πλευρές μαζί. Πάρτε ένα τετράγωνο χαρτόνι και τοποθετήστε το στο κέλυφος, δέστε την κορδέλα και κολλήστε την για να σχηματιστεί ένα σακίδιο.

Βήμα 3: Κάντε την κορδέλα στο κεφάλι. Πάρτε ένα τμήμα από το χαρτί και στριφογυρίστε το σαν ραβδί μέχρι να είναι σκληρό και να στέκεται από μόνο του. Προσθέστε μία μπάλα φελιζόλ σε κάθε “κεραία” και κολλήστε την με ζεστή κόλλα (σιλικόνη). Με τον ίδιο τρόπο κολλήστε στην στέκα τα δύο ραβδιά.

Ένα μυστηριώδες ξωτικό!

Με ένα καλό φόρεμα που ήδη έχει το παιδί, λίγο σύρμα, δύο μικρά χάρτινα ποτήρια, ύφασμα παλιό και σκούρο για τα κερατάκια, σιλικόνη και ταινίες.

Δημιουργώντας με το σύρμα μία στέκα γερή, κολλάς με λίγη σιλικόνι τα χάρτινα ποτήρια, τα οποία έχεις ήδη περάσει μία φορά από πάνω με το σύρμα, δημιουργώντας με τις δύο άκρες του, πάλι δύο καιραίες. Περνάς γύρω από τα σύρματα και τα ποτήρια σαν δύο αφηρημένα τρίγωνα, αλουμινόχαρτο, δημιουργώντας δύο αφαιρετικούς κώνους. Βάζεις λίγη σιλικόνη ανα σημεία πάνω στο αλουμινόχαρτο και κολλάς το ύφασμα. Όσο για τα φτερά στην πλάτη το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα τεράστιο χαρτόνι, το κόβεις απλά στο σχήμα που βλέπεις και πάλι με σιλικόνη το καλύπτεις με το ύφασμα που επέλεξες. Θυμίσου να κάνεις δύο μικρές τρυπούλες για να περάσεις ένα διακριτικό ζωνάκι από την πλάτη στην μεσούλα του φορέματος.

Μικροί άνθρωποι του τσίρκου!

Με ένα κλασικό ριγωτό παντελονάκι, ένα ζευγάρι τιράντες, ένα φανελάκι σε έντονο χρώμα και ένα παπιγιόν το οποίο είτε το προμηθεύεσαι είτε το φτιάχνεις μόνος με πολύ απλό τρόπο, πέρνωντας ένα παραλληλόγραμμο double κομμάτι ύφασμα, και ενώνεις το μέσο του είτε με κλωστή είτε με σπάγγο είτε με διάφορα κομπιά.

Με μία πάνα μεγαλύτερη από την ηλικία του, ένα κλασικό φορμάκι λευκό, ένα λάστιχο, λίγα κομμάτια ύφασμα και κόλλα για υφάσματα. Αφού στερεώσεις το λάστιχο στην πάνα βρακάκι, ντύσε το με το ύφασμα ράβωντάς το απλά στην κορυφή μαζι με το λάστιχο. Πάρε το απλό το φορμάκι και κόψε όπως στην φωτογραφία κομμάτια υφάσματος σχηματίζοντας και κολλώντας το αντίστοιχο πάτερν. Με τον παραπάνω τρόπο φτιάξε πάλι απλά ένα παπιγιόν και τα πρώτα καρναβάλια του μικρού σου είναι εδώ.

Ένα ζευγάρι φτερά θα κάνουν αγοράκια κοριτσάκια να μοιάζουν απίστευτα, φορώντας ακόμα και το τζινάκι τους. Δείτε βήμα βήμα πως για τα πιο απλά και εντυπωσιακά φτερά.

Μικρή συμμορία και για αγόρια και για κορίτσια ! Εύκολο ακόμα και για οικογενειακό κόνσεπτ!

Χαρτόνι βελουτέ σε μαύρο χρώμα, ένα μικρό λαστιχάκι και μία πάνινη τσάντα λευκή. Κόψε το χαρτόνι στα παραπάνω σχέδια και κόλλησέ το στην τσάντα “με τα δολλάρια”. Δημιούργησε μία μάσκα πολύ απλά και τα υπόλοιπα τα έχεις ήδη στην ντουλάπα του. Μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια και ένα t shirt μαρινιέρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα