Μια δημιουργική ιστορία που ακούει στο όνομα Harakas

0
220
harakas1.jpg

του Τάσου Σωτηρόπουλου

Πάει καιρός από τότε που σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αντικείμενα καθημερινής χρήσης μαζί με το σκηνογράφο Γιάννη Κατρανίτσα. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε την HARAKAS-OBJECTS, στήσαμε το εργαστήρι-εκθετήριό μας στη Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε μια διαδρομή που μας οδήγησε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε χειροποίητα αντικείμενα σύμφωνα με τα πρότυπά μας.

Η χρησιμοποιημένη ξυλεία, τα μέταλλα, τα παλιά ντουί, οι λάμπες πυράκτωσης, τα υφασμάτινα καλώδια, οι τσιμεντένιοι όγκοι φάνταζαν και εξακολουθούν να είναι στα μάτια μας τα αυθεντικά υλικά με τα οποία μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα οράματά μας, σχετικά με το πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένο κάποιο καθημερινό αντικείμενο.

Λιτό σε σχεδιασμό, πρωτότυπο σαν φόρμα και τελειωμένο με το μεράκι ενός παλιού μάστορα. Οι φαινομενικές ατέλειες των φυσικών υλικών γίνονται για μας αφορμή να δώσουμε χαρακτήρα και μοναδικότητα σε αυτά που φτιάχνουμε. Αυτά όλα για μας είναι που κάνουν τον χρήστη να οικειοποιηθεί και να αγαπήσει το αντικείμενο που έχει επιλέξει να βάλει στον προσωπικό του χώρο. Υπάρχει εξάλλου στον HARAKA και μεγάλη δυνατότητα να σχεδιαστούν ειδικά για την περίπτωση των επαγγελματικών χώρων, αντικείμενα που θα αναδείξουν το περιβάλλον που τα φιλοξενεί.

*Harakas Objects, Ρόδου 24, 2310600080, http://harakas-objects.com/

Προηγούμενο άρθροΤέρμα τα γκάζια στον Θερμαϊκό
Επόμενο άρθροΣυχνάζοντας στο Black box
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ