Στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου, Φαρμακείου και Παντοπωλείου Ορεστιάδας απο την Lidl Hellas

0
253

Από την έναρξή του και για περισσότερα από τέσσερα χρόνια στηρίζει η Lidl Hellas στo πλαίσιo του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας το Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο και Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, αναλαμβάνοντας μέχρι σήμερα το σύνολο των λειτουργικών εξόδων τους αξίας μεγαλύτερης των 80.000 Ευρώ.

lodlΤο Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο και Παντοπωλείο συστεγάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου στην Ορεστιάδα. Αποτελούν μία πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του ΙΣΑ και λειτουργούν και με τη συμβολή του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο είναι στελεχωμένα με παθολόγο, παιδίατρο, γενικό γιατρό, νοσηλεύτρια, βοηθό φαρμακοποιού και γραμματέα και δέχονται τους ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου από τις περιοχές του Διδυμοτείχου-Σουφλίου-Ορεστιάδας δύο φορές την εβδομάδα προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα βασικών κατηγοριών. Συνολικά ανά έτος εξυπηρετούνται στο Κοινωνικό Ιατρείο περισσότεροι από 1.000 ανασφάλιστοι πολίτες του Έβρου και εμβολιάζεται μεγάλος αριθμός παιδιών, ενώ πραγματοποιούνται και επισκέψεις κατ΄οίκον.

Επιπρόσθετα, στη Lidl Hellas στηρίζουμε και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω προσφοράς τροφίμων αλλά και με τα προϊόντα που συγκεντρώνουμε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε».

Η Lidl Hellas έχοντας σταθερή την πεποίθηση πως η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που βιώνουν δυσκολίες, συμβάλλουν στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στηρίζει δυναμικά τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται εκδηλώνοντας την αγάπη και τη συμπαράστασή της στους συνανθρώπους μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ