Παραμυθιάσματα στο Μέγαρο Μουσικής

0
343

Μια δράση που απευθύνεται σε παιδιά με μειωμένη κινητικότητα, τυφλά ή με μειωμένη όραση και κωφά ή με μειωμένη ακοή ξεκινάει το “Διαβάζω για τους Άλλους” σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

paramuthiasmata-sto-megaro-870x480Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι ένα εθελοντικό δίκτυο που έχει στόχο να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση στη λογοτεχνία και τη γνώση για όλους. Οι δύο βασικοί πυλώνες δράσης του είναι οι δια ζώσης αναγνώσεις σε εντυπο-ανάπηρους και η ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων.

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να δημιουργήσουν μια ομάδα και μέσω αυτής να παρακολουθήσουν ιστορίες, να παίξουν με τους εθελοντές, να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους, διαβάζοντας και ζωντανεύοντας παραμύθια. Η δράση θα λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης περίπου κάθε δεύτερη Κυριακή για 90’ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Η ομάδα των παιδιών που θα συμμετέχει στη δράση θα είναι σταθερή, ενώ στο χώρο της δράσης θα υπάρχουν φροντιστές και διερμηνείς της ΕΝΓ για να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών. Η ομάδα θα αποτελείται από 15 παιδιά ενώ στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Ημερομηνίες δράσης: 5 Φεβρουαρίου, 19 Φεβρουαρίου, 5 Μαρτίου, 19 Μαρτίου, 2 Απριλίου, 30 Απριλίου, 14 Μαΐου, 28 Μαΐου, 11 Ιουνίου. Για να λάβετε συμμετοχή ή να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, αποστείλετε το ενδιαφέρον σας στο kids.thessaloniki@giatousallous.gr , ώστε να σας προωθήσουμε τη φόρμα συμμετοχής και να απαντήσουμε άμεσα στις ερωτήσεις σας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6936922151 ή  6945031510. 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο όνομά μου δεν είναι Πρόσφυγας
Επόμενο άρθροΤάφοι στο χιόνι
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ