2 χρόνια από την επίθεση στο Charlie Hebdo

0
1920

 

Καρέ από ερασιτεχνικό video που αιχμαλωτίζει τους δολοφόνους μετά ακριβώς την "σφαγή" στην γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, την ώρα που σήκωσαν τα όπλα στοχεύοντας στους αστυνομικούς.
Καρέ από ερασιτεχνικό video που αιχμαλωτίζει τους δολοφόνους μετά ακριβώς την “σφαγή” στην γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, την ώρα που σήκωσαν τα όπλα στοχεύοντας στους αστυνομικούς.

Στις 7 Ιανουαρίου τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 12 ανθρώπους στα γραφεια της εφημερίδας, ανάμεσά τους και μερικούς από τους κορυφαίους σκιτσογράφους του περιοδικού, στο όνομα του βραχίονα της αλ-Κάιντα στην Υεμένη.

2486BED400000578-2902337-image-a-48_1420761876789

Είμαστε όλοι “Charlie” αναφωνούσε τότε ο κόσμος όλος με το μότο να γίνεται viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Αύριο Τετάρτη, 4/1, κυκλοφορεί το τεύχος του γαλλικού σατιρικού περιοδικού ν, 2 χρόβια σχεδόν από την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου του 2015. Στο εξώφυλλο ένας γελαστός άνδρας λέει: «2017, επιτέλους το τέλος του τούνελ» και κοιτάει όμως μέσα στην κάννη του όπλου ενός τζιχαντιστή.

charlie-hebdo

Το φετινό εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τον Foolz.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τέτοιες μέρες, στο επετειακό του 1 χρόνου, τον Γενάρη του 2016, η εφημερίδα είχε προκαλέσει ακόμα και τους υποστηρικτές της με το εξώφυλλό της. Τότε εμμέσως πλην σαφώς είχε σχολιάσει της ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών σε γυναίκες στην Κολονία την παραμονή της πρωτοχρονιάς, εμπλέκοντας ουτοπικά το όνομα του μικρού Aylan ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε τουρκική παραλία απέναντι από την Κω. Αυτό που “αναρωτήθηκε” μέσω του σκίτσου της η εφημερίδα “τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο μικρός Aylan δεν είχε πεθάνει και περνούσε στην Ευρώπη δίνοντας την απάντηση πως θα ..χούφτωνε γυναίκες στην Γερμανία”, με πρόθεση να καυτηριάσει σαφώς την επιλεκτική συμπάθεια της Ευρώπης απέναντι στο Μεταναστευτικό δράμα.

AR-160109733

Το σκίτσο υπέγραφε τότε ο γνωστός σκιτσογράφος Riss.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ