Αυτό που συνέβη στη Renault είναι μόνο η αρχή

0
2149

Η γαλλική κρατική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ANSSI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault δεν ήταν η μοναδική οντότητα που επλήγη από το κύμα των ταυτόχρονων κυβερνοεπιθέσεων που σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον δεκάδων χωρών και προειδοποίησε για πιθανές ανάλογες επιθέσεις σύντομα.

21382577412_56daa8b95c_b

“Υπάρχουν και άλλες”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γκιγιόμ Πουπάρ. Η κυβερνητική αυτή υπηρεσία συνεργάζεται με τους στόχους που επλήγησαν για την αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε.

Επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έσπευσαν το Σάββατο να προετοιμαστούν για μια νέα κυβερνοεπίθεση έχοντας πειστεί ότι η κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε σε αυτοκινητοβιομηχανίες, νοσοκομεία, σχολεία και άλλους οργανισμούς σε 100 χώρες διακόπηκε μόνο προσωρινά.

Ο ρυθμός της επίθεσης του καταστροφικού ιού που ονομάστηκε WannaCry επιβραδύνθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής αφού το κακόβουλο αυτό λογισμικό που απαιτεί λύτρα (ransomware) κλείδωσε τα αρχεία περισσοτέρων από 100.000 χρηστών αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν 300 με 600 δολάρια για να επανακτήσουν τα δεδομένα τους.

hacker-1952027_960_720

“Θα πρέπει να αναμένουμε παρόμοιες επιθέσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων. Οι δράστες ενημερώνουν το λογισμικό τους…άλλοι δράστες θα διδαχτούν από αυτή τη μέθοδο και θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις”.

Το Σάββατο η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault σταμάτησε την παραγωγή της σε αρκετά εργοστάσια για να αποφευχθεί η εξάπλωση της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗ Κίνα καλπάζει
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα Δευτέρα 15/5
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ