Είναι τρελοί αυτοι οι Γιαπωνέζοι

0
236

Εξωτερικά θυμίζει “πάριζα φρούτου” αλλά εκτός της περίεργης εικόνας τους γιατί κάποιος να θέλει να καλλιεργήσει ένα τετράγωνο καρπούζι; Για τους Ιάπωνες πάντως δεν είναι νέο, καθώς εδώ και περίπου μισό αιώνα παραγωγή στις αγροτικές περιοχές επιλέγουν να καλλιεργούν το συγκεκριμένο τύπο καρπουζιού.

Μπορεί να ακούγεται καινοτόμο αλλά γιατί τελικά επιλέγουν αυτή την παραγωγή και όχι την κλασική όπως παντού στον κόσμο, οβάλ εκδοχή του παραδοσιακού καρπουζιού; 

Η απάντηση είναι πρακτική. Πολλά ιαπωνικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν μικρά σε χωριτικότητα ψυγεία και το κλασικό σχήμα δεν βολεύει στην αποθήκευσή του. Όπως επίσης θεωρητικά είναι πιο εύκολη τόσο και η τοποθέτησή του στους εμπορικούς πάγκους αλλά και το κόψιμό του στο σερβίρισμα. Η παραγωγή τους γίνεται απλά με την μόνη διαφορά ότι τα καρπούζια φυτεύονται εξαρχής σε τετράγωνα καλούπια και αναπτύσσονται παίρνοντας το συγκεκριμένο σχήμα. Αφήνουμε στο τέλος το γεγονός πώς στην Ιαπωνία, τα καρπούζια χρησιμοποιούντε πολύ και ως δώρα!

Αυτοί είναι οι λόγοι που με τα χρόνια έκαναν την συγκεκριμένη παραγωγή περιζήτητη και σχεδόν απαραίτητη για την κουλτούρα της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είμαι “περίεργος” Βίγκαν… 

Όσα περίεργα σερβίρονται στην πόλη!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας