5 μύθοι για το αλκοόλ καταρρίπτονται !

0
1662

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως ένα ποτήρι καλό ουίσκι ισοδυναμεί θερμιδικά με ένα γεμάτο πιάτο pasta. Το αλκοόλ είναι στην ζωή μας -των ενηλίκων το τονίζουμε- και το drinkiq.gr συγκεντρώνει τα πάντα γύρω από το όνομά του, ανάμεσά τους και τους μεγαλύτερους μύθους του. Ενδιαφέροντα πράγματα καταρρίπτονται γκρεμίζοντας τις δικαιολογίες μας και άλλα ενδιαφέροντα αποκαλύπτονται τονώνοντας τις ελπίδες μας. Δείτε τους 5 πιο ενδιαφέροντες μύθους γύρω από το αλκοόλ που καταρρίπτονται.

alcohol-bar

Νο1 “Ο πολύς καφές σε κάνει νηφάλιο” . 

Δεν ισχύει καθώς η μεγάλη κατανάλωση καφέ μετά από αλκοόλ στον οργανισμό σου, απλά θα αυξήσει τα επίπεδα της καφείνης στον οργανισμό σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μειώσει τα αντίστοιχα επίπεδα της αλκοόλης που κατανάλωσες. Αποτέλεσμα; Μπορεί να μείνεις για περισσότερη ώρα ξύπνιος αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα είσαι και νηφάλιος!

Νο2 “Το αλκοόλ σε κάνει σούπερ εραστή” 

Το αλκοόλ ίσως σου χαρίσει την ψευδαίσθηση της σιγουριάς για τον εαυτό σου, τονώντας την διάθεση σου αλλά αυτό απέχει πολύ από την επίδοσή σου ως εραστής καθώς στην πραγματικότητα η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί αντιθέτως να μειώσει την σεξουαλική σου ικανότητα.

Νο3 “Λιπαρό φαγητό πριν το αλκοόλ”

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο υπάρχει κόσμος που πίνει για παράδειγμα ένα σφηνοπότηρο λάδι πριν πιει το ποτό του, για να “μην μεθύσει”. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως επίσης και η κατανάλωση οποιουδήποτε λιπαρού φαγητού δεν θα λειτουργήσει ευεργετικά αν σκοπεύεις να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, γιατί μπορεί να επιβραδυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο το αλκοόλ θα απορροφηθεί από τον οργανισμό σου και όχι η ποσότητα που θα απορροφηθεί.

Νο4 Επειδή δεν δουλεύεις την επόμενη δεν σημαίνει ότι ο ύπνος θα σε σώσει. 

Ισχύει σαν σκέψη πως όταν την επομένη δεν εργάζεσαι, το βράδυ της προηγούμενης πίνεις με περισσότερη άνεση καθώς έχεις στο μυαλό ότι ο υπνος θα σε “σώσει”. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το αντιλαμβάνεσαι όταν σαφώς ξυπνάς με hangover. Αν σκεφτείς ότι 1 μόλις μονάδα αλκοόλ χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να εξέλθει από τον οργανισμό σου, καταλαβαίνεις πως το αλκοόλ μπορεί να είναι ακόμα στο αίμα σου όταν ξυπνήσεις.

Νο5 Ανακατεύω αλκοόλ με ενεργειακό ποτό ! 

Στην περίπτωση που έχεις κατά νου ότι η μίξη αλκοόλ με ενεργειακά ροφήματα θα σου δώσουν το εισητήριο για να πίνεις περισσότερη ώρα είναι λάθος καθώς και σε αυτή την περίπτωση το ενεργειακό ρόφημα λειτουργεί όπως και ο καφές. Μπορεί να σε κρατήσει σε μεγαλύτερη εγρήγορση αλλά δεν αλλάζει τις συνέπειες που θα έχει το αλκοόλ στον οργανισμό σου.

Πηγή: drinkiq.com  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ