Όσα έγιναν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου

0
658

 

Υπερψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Ειδικότερα, επί συνόλου 281 παρόντων βουλευτών υπέρ της αρχής τάχθηκαν 153 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 128 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.

Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα έβλεπε Survivor κι ας ήξερε το αποτέλεσμα της μάχης Ελλάς Τουρκία αφού είχε διαρρεύσει από χθες.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα (μετά τις 9 το βράδυ). Κουκουλοφόροι με μολότοφ έβαλαν φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη.
Συγκριμένα περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Από την ρίψη μολότοφ έχει πάρει φωτιά το φυλάκιο μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη.
Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη μικροσυμπλοκές και ρίψεις μολότοφ σημειώθηκαν στην Καμάρα. Η ένταση ξεκίνησε με το που τελείωσε η πορεία των αντιεξουσιαστών και των αριστερών οργανώσεων η οποία ξεκίνησε από το ίδιο σημείο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ