Ένας διαφορετικός Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στη Σίνδο

0
367

Τα εγκαίνια του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων – Δράση για την Άγρια Ζωή, στη Σίνδο, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στις 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμανής.  

σταθμοςΤο κτίριο ανεγέρθηκε από το ∆ήµο ∆έλτα µε χρηµατοδότηση από κονδύλια του διασυνοριακού προγράµµατος Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013 µε το ακρωνύµιο IT-Protected, παραχωρήθηκε δε προς χρήση στο εξειδικευμένο σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» το 2014. Έχει εμβαδό 292,50 τμ ενώ τα εξωτερικά κλουβιά είναι 33,00 τ.µ. Στο κτίριο συµπεριλαµβάνονται ιατρείο, εργαστήριο αναλύσεων, αίθουσα 2ης νοσηλείας, θερµό δωµάτιο πουλιών, κύρια αίθουσα νοσηλείας µε χώρο αποθήκευσης και προετοιµασίας τροφής, χώρος καραντίνας, υποδοχή και χώρος εκθεµάτων, χώρος φιλοξενίας εθελοντών, γραφείο και µικρός συνεδριακός χώρος, κουζίνα, τουαλέτες και αποθήκη.  

«Δράση για την άγρια ζωή»

Η «Δράση για την άγρια ζωή» (drasi-agriazoi.gr) είναι σωματείο για τη μελέτη περίθαλψη και επανένταξη της άγριας ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ασχολείται με την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή άρρωστων άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον.

Λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) και αποτελεί τον πρώτο αδειοδοτημένο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών για άγρια ζώα στη Βόρεια Ελλάδα.

σταθμος2Το 2016, στον πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του σταθμού πρώτων βοηθειών περιέθαλψε 1655 άγρια ζώα στη μεγάλη τους πλειονότητα πουλιά, αλλά και άλλα ζώα της ελληνικής πανίδας όπως για παράδειγμα χελώνες, ζαρκάδια, λαγούς και σκίουρους.

Η «Δράση για την άγρια ζωή» λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση στηριζόμενη στη συνδρομή ευαισθητοποιημένων πολιτών, ενώ για να φέρει σε πέρας το έργο της συνεργάζεται μεμονωμένα άτομα ή φορείς σε όλη σχεδόν τη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πως θα φτάσετε στο Σταθμό Πρώτων βοηθειών Άγριων Ζώων

Βρίσκεται στο ύψος του 9ου χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας.

  • Με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη, μόλις περάσετε τη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού βγαίνετε δεξιά στο parking και περνάτε κάτω από την εθνική. Στρίβετε δεξιά και στα 200 μέτρα (στη Mercedes) αριστερά.
  • Με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και αφού βγείτε στο parking έχει μια μικρή αναστροφή και στα 300 μέτρα (στη Mercedes) στρίβετε αριστερά.

Ο Σταθμός βρίσκεται στο 1χλμ από το σημείο αυτό (ακριβώς μετά το εργοστάσιο υποδημάτων Ζακ).

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ