Σβήσε το φως, αυτή είναι η Ώρα της Γης

0
3401

Και εφέτος, ανήμερα της Εθνικής Επετείου πολλοί δήμοι της χώρας συμμετέχουν στην “Ώρα της Γης”, κατεβάζοντας για μία ώρα τον διακόπτη ηλεκτροδότησης των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων τους.

Το μήνυμα- κάλεσμα της φετινής “Ώρας της Γης”. 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας διαχωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχει σημασία τίποτα απ’ όλα αυτά – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη και εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!

Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο, με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 20:30 – 21:30 καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στέλνοντας έτσι το δικό μας συμβολικό μήνυμα.

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: “Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!”. Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.

Το κίνημα της Ώρας της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου.

Δάνεισε τη φωνή σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ώρα της Γης. Δώσε τη δυνατότητα στην Ώρα της Γης να κοινοποιήσει πέντε αναρτήσεις μέσα από το προφίλ σου στο Facebook.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ

Φέτος, Δήμοι, εταιρίες και άλλοι φορείς μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης μέσω της επίσημης σελίδας τους στο Facebook.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα κτίρια που συμμετέχουν είναι και τα ξενοδοχεία του ομίλου Electra Hotels and Resorts συμμετέχει στη δράση αυτή, θέλοντας να περάσει ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Στα πλαίσια αυτής της δράσης, αυτό το Σάββατο 25/03/2017 το Electra Palace Thessaloniki σβήνει τα φώτα του.

 

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ