Πρόσωπο με πρόσωπο με 4 πανέμορφα ζώα υπό εξαφάνιση

0
1094

Αυτή την άνοιξη, φωτογράφοι άγριας φύσης από όλη την Ευρώπη – o Βρετανός φωτογράφος Sam Hobson και φιναλίστ Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς για το 2014 και το 2016, ο βραβευμένος Φινλανδός φωτογράφος άγριας φύσης Lassi Rautiainen, ο Ισπανός φωτογράφος φύσης Javier Alonso Huerta, ο δημιουργικός Ρωσο-Γερμανικής καταγωγής φωτογράφος καλλιτεχνικής φωτογραφίας Pavel Kaplun και ο Ελβετός φωτογράφος άγριας φύσης Markus P. Stähli – κατάφεραν εκπληκτικές απεικονίσεις αυτών των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκαν χάρη στο απίστευτο εύρος εστίασης της Sony RX10 III.

ζωα2Η «σπάνια» συλλογή φωτογραφιών απαθανατίζει κάποια από τα σπανιότερα θηλαστικά και πουλιά στον κόσμο, ως μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Sony για την υποστήριξη της προστασίας της άγριας φύσης. Η Sony συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο εγχείρημα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA) που χρηματοδοτεί θεμελιώδη έργα διατήρησης, παγκοσμίως.

ζωα3Ο Sam Hobson, Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς, επίσης, απαθανάτισε εικόνες από τον Wolverine, που δεν αποτελεί μόνο κινηματογραφικό χαρακτήρα, αλλά και ένα σπάνια εμφανιζόμενο είδος, που πιστεύεται ότι δεν κατοικεί με περισσότερα από 2.260 τέτοια ζώα στην Ευρώπη. Αν και έχει ενταχθεί στην κατηγορία «Μικρότερου Ενδιαφέροντος» στην «Κόκκινη Λίστα» του IUCN, το είδος αυτό εμφανίζει αξιοσημείωτη μείωση στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

ζωα4Ο κος Yann Salmon Legagneur, Επικεφαλής του τμήματος Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτή τη συλλογή εικόνων, όμορφων και σπάνιων ζώων, καθώς πρόκειται για πλάσματα που μπορεί να βρεθούν έξω από το κατώφλι μας, στην Ευρώπη. Η Sony RX10 III, με τον επεκτάσιμο μεγεθυντικό τηλεφακό 600 mm και τη δυνατότητα αθόρυβης λειτουργίας κλείστρου, εξασφαλίζει ότι αυτά τα απίστευτα ζώα δεν διαταράσσονται κατά τη λήψη των φωτογραφιών.»

ζωαΗ κα Catherine Savidge, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA), δήλωσε: «Με τη λήψη αυτών των εικόνων μπορούμε να μοιραστούμε φωτογραφίες από αυτά τα μυστηριώδη ζώα στον φυσικό τους βιότοπο με άτομα που δεν θα τους δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να τα δουν. Σε δέκα χρόνια, η EOCA εξασφάλισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από τον κλάδο που δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και δαπάνησε το σύνολο αυτού του ποσού σε ενέργειες με σκοπό την προστασία απειλούμενων ειδών και των αποικιών τους σε 41 διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία με τη Sony μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό έργο δημόσια.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ