Οι 10 εφαρμογές για smartphones που ξεχώρισε το TIME

0
452

Τα smartphones έχουν γίνει πια προέκταση του χεριού των περισσότερων από μας στην εποχή της τεχνολογίας, και οι εφαρμογές που τα εμπλουτίζουν αναπόσπαστο κομμάτι τους. Το περιοδικό TIME έκανε την δική του λίστα των πιο αγαπημένων εφαρμογών για την περασμένη χρονιά, δείχνοντάς μας ποια είναι τα εργαλεία που προτιμά ο κόσμος για τον μικρόκοσμο του κινητού του. Μπορεί να μην μας έχουν φτάσει όλες ακόμα, αλλά αυτές οι εφαρμογές είναι μια καλή ένδειξη της επόμενης τάσης και στην δική μας μικρο-οθόνη.

Venmo

Για iPhone και Android, Δωρεάν

The Ebay Inc. Venmo application (app) is arranged for a photograph on an Apple Inc. iPhone 5s in Washington, D.C., U.S., on Friday, Aug. 22, 2014. After downloading the Venmo mobile-payment app onto a smartphone, users can connect them to bank and credit-card accounts, and then link up with friends to send and receive money on-the-go. Venmo, based in New York, alone handled $314 million in mobile payments in the first quarter of this year, up 62 percent from the prior quarter. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Μια εφαρμογή που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, το Venmo γρήγορα γίνεται το νέο must app ψηφιακής αποστολής χρημάτων για όλους εκείνους που μισούν τα μετρητά όταν θέλουν να ξεπληρώσουν τους φίλους τους ή να μοιραστούν τα έξοδα για ένα κοινό γεύμα. Χωρίς να υπάρχει χρέωση χρήσης κι ούτε συναλλαγών, ποιος τους αδικεί;

Messages

Για iPhone, Δωρεάν

Γιατί το TIME έβαλε δεύτερο στη λίστα του την προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων της Apple; Γιατί μετά την πιο πρόσφατη αναβάθμισή της, έγινε μια πλατφόρμα μηνυμάτων πλούσια σε χαρακτηριστικά, με νέα γραφικά, εφέ και εφαρμογές τρίτων, κάτι πολύ παραπάνω από τον κοινό τρόπο ανταλλαγής SMS είχαμε συνηθίσει.

Signal

Για iPhone και Android, Δωρεάν

signal

Το Signal αποτελεί την πιο μυστικοπαθή εφαρμογή επικοινωνίας, καθώς είναι ένα app για κρυπτογραφημένες συνομιλίες, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι κι από πολιτικούς και επιχειρηματίες. Η πλήρης κρυπτογράφηση βεβαιώνει πως και η ίδια η εταιρεία δεν μπορεί να δει τι λαμβάνει και τι στέλνει ένας χρήστης, ενώ λειτουργεί με την προϋπάρχουσα λίστα επαφών των εκάστοτε συνομιλούντων, αρκεί να έχουν και οι δύο εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Snapchat

Για iPhone και Android, Δωρεάν

Αν και υπάρχει από το 2011, η περασμένη ήταν η μεγάλη χρονιά του Snapchat καθώς αυξήθηκε κατά πολύ σε δημοτικότητα με την ανανέωσή του τον Μάρτιο του 2016. Η εφαρμογή, που έχει την ιδιαιτερότητα του ότι τα βίντεο-μηνύματά της εξαφανίζονται μόνα τους, πρόσθεσε πολλά νέα φίλτρα για παραλλαγή προσώπου, κάνοντάς την διασκεδαστική, και τον κόσμο να την χρησιμοποιεί ασταμάτητα.

Pokémon Go

Για iPhone και Android, Δωρεάν

pokemon go

Το μεγαλύτερο σε δημοτικότητα παιχνίδι app της περασμένης χρονιάς –που καλά κρατεί ακόμα- δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Αναβιώνοντας τα τερατάκια που αγάπησε η γενιά του 90, και τώρα πια κι ο καθένας που έχει smartphone, το Pokémon Go προκάλεσε φρενίτιδα όταν πρωτοβγήκε το 2016, ρίχνοντας τους server της εταιρείας και κάνοντας ρεκόρ στο χρηματιστήριο. Στο πρωτοποριακό παιχνίδι, μέσω της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), ο παίκτης μπορεί περπατώντας οπουδήποτε στον φυσικό κόσμο να δει pokemon να εμφανίζονται στην οθόνη του, στο κανονικό του υπόβαθρο, και να τα πιάσει σαν αληθινός εκπαιδευτής, κάνοντας πραγματικότητα την παλιότερη φαντασίωση πολλών φαν του παιχνιδιού.

WhatsApp

Για iPhone και Android, Δωρεάν

Στα 7 χρόνια που υπάρχει η εφαρμογή WhatsApp, έχει γίνει ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία επικοινωνίας στον κόσμο. Το app, που ανήκει στην εταιρεία του Facebook, έγινε δημοφιλές καθώς λειτουργεί στα περισσότερα smartphones και παρέχει μια φθηνή εναλλακτική στην επικοινωνία με μηνύματα SMS. Μέσα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε μάλιστα τον Απρίλιο του 2016, σε 187 χώρες, φάνηκε πως αποτελεί την εφαρμογή μηνυμάτων που επιλέγει το 55% του κόσμου, ενώ 1 στους 7 ανθρώπους στον κόσμο τώρα χρησιμοποιεί WhatsApp, καθώς η εφαρμογή μετρά επισήμως 1 δις χρήστες.

NPR One

Για iPhone και Android, Δωρεάν

Η ραδιοφωνική εφαρμογή που επιλέγει η Αμερική είναι αυτή του εθνικού της δημόσιου ραδιοφώνου, ενώ αποτελεί ουσιαστικά έναν σταθμό που μπορεί να προσαρμόσει κανείς στα γούστα του, αφού «παρακολουθεί» ποιες εκππομπές του αρέσουν στον χρήστη, κάνοντας έπειτα πιο στοχευμένες προτάσεις.

NYT Cooking

Για iPhone, Δωρεάν (Online έκδοση για Android)

Μια εφαρμογή των New York Times, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που παρέχει πολλές διαφορετικές συνταγές μαγειρικής, τις οποίες μπορεί να ψάξει κανείς ανά κατηγορία, όπως τύπο γεύματος, χρόνο ετοιμασίας ή υλικά, ενώ bonus είναι το γεγονός ότι μπορεί κανείς να αποθηκεύσει σε αυτήν συνταγές από το διαδίκτυο.

Spotify

Για iPhone, Android (Δωρεάν με διαφημίσεις)

spotify

Το Spotify συνεχίζει να έχει την πρωτιά στις εφαρμογές για streaming μουσικής, ενώ ο μεγάλος ανασχεδιασμός που έγινε πρόσφατα του έδωσε ένα πιο μοντέρνο στιλ, παραμένοντας ταυτόχρονα πολύ απλό στην χρήση, με τις αγαπημένες θεματικές playlist για κάθε διάθεση.

A Good Snowman Is Hard to Build

Για iPhone και Android, $4.99

Ένα puzzle game στο οποίο μια μικρή μαύρη φιγούρα δημιουργεί χιονανθρώπους,το οπτικά ελκυστικό και με ευχάριστη μουσική υπόκρουση παιχνίδι κλείνει την δεκάδα των αγαπημένων εφαρμογών του TIME για την περασμένη χρονιά.

Πηγή: TIME

Προηγούμενο άρθρο10 συναυλίες μέχρι το Πάσχα
Επόμενο άρθροΈνας μύθος εικοσιπέντε χρόνων
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ