Τεχνολογία

1989-2015: Επιστροφή στο μέλλον

Το ξέρατε ότι η Τετάρτη 21 Οκτωβρίου του 2015 έχει ανακηρυχθεί “Ημέρα Επιστροφής στο Μέλλον” (Back to the Future Day);

Κύα Τζήμου
1989-2015-επιστροφή-στο-μέλλον-60528
Κύα Τζήμου

back-to-the-future-2-730x415

Μπορεί η σημερινή μέρα για τους περισσότερους από σας να είναι μια απλή μέρα του Οκτώβρη, αλλά όχι και για τους φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας που παθιάζονται με ταινίες και σειρές που προβλέπουν το μέλλον. Η σημερινή μέρα λοιπόν σημαίνει πολλά για όσους παρακολούθησαν τη σειρά των ταινιών των 80’s «Επιστροφή στο μέλλον». Η κωμική τριλογία επιστημονικής φαντασίας που έκανε γνωστό τον Michael J. Fox στο ευρύ κοινό, μας μετέφερε στο παρελθόν και στο μέλλον με ένα αυτοκίνητο – χρονομηχανή που εφηύρε ο τρελός επιστήμων Ντοκ – Κρίστοφερ Λόιντ. Στο “Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ” του 1989, ο Μάικλ Τζ. Φοξ μεταφέρεται στο 2015, με το ημερολόγιο να γράφει 21 Οκτωβρίου και ώρα 16:29.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι μία σειρά ταινιών που φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια έχει έρθει εδώ και λίγες μέρες ξανά στην επικαιρότητα και όλοι μιλούν γι΄αυτήν. Καθόλου περίεργο αφού πολλοί λάτρεις της ταινίας ήλπιζαν πως μέσα στο 2015 θα υπήρχε ένα νέο sequel (το δεύτερο ήταν το 1989 και το τρίτο το 1990), κάτι όμως που μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί όπως λένε οι παραγωγοί. Το θρυλικό DeLοrean DMC-12 δεν θα ξαναπετάξει προς μεγάλη απογοήτευση των φαν.

Για να δούμε λοιπόν τι από όλα όσα συνάντησε ο Μάικλ Τζ. Φοξ στο μέλλον που σήμερα γίνεται παρόν.

Ένα μέλλον με ιπτάμενα αυτοκίνητα και ιπτάμενες σανίδες του σκέιτ, με τους κινηματογράφους να παίζουν τα “Σαγόνια του Καρχαρία Νο 19” με …ολογραφική τεχνολογία, παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους (από τη NIKE), ηλεκτρονικά λουριά σκύλων που βγάζουν το κατοικίδιο σας βόλτα χωρίς εσάς, μπουφάν που στεγνώνουν μόνα τους, ενυδατωτές τροφών και άλλα πολλά που μέχρι στιγμής δεν έγιναν πραγματικότητα. Για να δούμε λοιπόν μερικά από αυτά που έγιναν όμως…

Ενυδατωτής τροφών

enhanced-4575-1417848577-3

Μία συσκευή Black & Decker που μοιάζει με φούρνο μικροκυμάτων. Βάζεις μέσα μία μισκοσκοπική πίτσα και σε λίγα δευτερόλεπτα τη βγάζεις “ενυδατωμένη” σε οικογενειακό μεγέθος. Το μόνο ταπράγμα που αποκτά όγκο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων είναι το ποπ κορν αλλά θα μπορούσες να πεις ότι τα δυο γκάτζετ μοιάζουν.

Ηλεκτρονικό λουρί για σκύλους.

Αν εξαιρέσεις ένα βιντεάκι αφιέρωμα στην ταινία που η Μερσεντές κυκλοφόρησε παρουσιάζοντας το γκάτζετ, σε ευρεία κυκλοφορία δεν έχει βγει προς το παρόν. Η Μερσεντές άλλωστε στο ίδιο βιντεάκι διαφημίζει και το αυτοκίνητο (επίσης εμφανίστηκε στην ταινία) που δεν χρειάζεται οδηγό για να ταξιδέψει, τα κάνει όλα μόνο του κι εσύ απλώς απολαμβάνεις. Κι αυτό θα κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια όπως ανακοινώθηκε.

Η νέα συσκευασία Pepsi

movies-pepsi-perfect-back-to-the-future-2

Νέο design και ετοιμοπαράδοτη μόλις την ζητήσεις. Για να μην χαλάσει το χατήρι της φαντασίας του σεναριογράφου, η Pepsi κυκλοφόρησε 6.500 συλλεκτικά μπουκάλια εμπνευσμένα απ΄την ταινία που θα είναι διαθέσιμα σε κάθε ζήτηση στην τιμή των $20.15 σήμερα (στην ταινία το μπουκάλι κόστιζε $50… πάλι καλά).

Στα σαγόνια του Καρχαρία Νο 19

Μπορεί τα Σαγόνια να σταμάτησαν στο νούμερο 4, αλλά η τεχνολογία 3D που προβλπέπει η ταινία είναι γεγονός εδώ και χρόνια.

Η ιπτάμενη σκεϊτοσανίδα

Με την υποστήριξη του διάσημου σκεϊτμπορτίστα Τόνο Χοκ η Hendo Hoverboard που πρωτοείδαμε στην ταινία γίνεται πραγματικότητα σήμερα και παρουσιάζεται από την Arx Pax. Ο Χοκ έβαλε το χεράκι του στο design και η Hendo Hoverboard 2.0 θα πετάξει σήμερα χάρις σε ηλεκτρομαγνήτες και πάνω σε ειδική πίστα. Ναι, δυστυχώς δεν θα μπορεί ακόμη να ανυψωθεί πάνω από κάθε επιφάνεια, στέρεα ή υδάτινη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα