Τεχνολογία

2017: Το μέλλον είναι πιο κοντά απο ποτέ

Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις που φέρνει η νέα χρονιά και θα σου αλλάξουν τη ζωή.

Parallaxi
2017-το-μέλλον-είναι-πιο-κοντά-απο-ποτέ-160882
Parallaxi

Το σινεμά είναι προάγγελος πολλών πραγματών. Ορισμένες φορές κάποια πραγματά που βλέπουμε μας γοητεύουν ιδιαίτερα αλλά μας φαίνονται και παρά πολύ μακρινά, φουτουριστικά, ομώς με την τεχνολογική επανάσταση και το 2017 να έχει έρθει για τα καλά ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα, γιατί το μέλλον μπορεί να είναι ήδη εδώ.

Οι τηλεοράσεις που εξαφανίζονται

lgΑπό ότι φαίνεται οι LG, Sony και Samsung έχουν βαλθεί να «εξαφανίσουν» όσο πιο πολύ μπορούν τις τηλεοράσεις αφού και οι 3 εταιρίες δουλεύουν πάνω σε μοντέλα οπού το λειτουργικό τους δεν είναι καν πάνω στην τηλεόραση προσδίδοντας ένα ακόμα πιο μίνιμαλ look στις ήδη λεπτές τηλεοράσεις. Η πιο αξιοπρόσεχτη ίσως είναι η νέα W7 της LG η οποία έχει πάχος μόλις 2,5 m.m –λεπτότερη και από το δάχτυλου σου!- και ότι τροφοδοτεί την τηλεόραση βρίσκεται στο φουτουριστικό Dolby Atmos soundbar! Αξίζει να σημειωθεί πως η LG δουλεύει πάνω σε ένα πρωτότυπο μιας τηλεόρασης η οποία είναι 40% ημιδιαφανής φέρνοντας στο νου όλων oι οθόνες του Minority Report ίσως να μην είναι και τόσο μακριά.

Τα αιωρούμενα ηχεία

levitatingΗ LG συνεχίζει να βαδίζει σε φουτουριστικά μονοπάτια αφού παρουσίασε τo PJ9 Levitating Portable Speaker. Tα ηχεία χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνήτες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα και να παράγουν ήχο 360 μοιρών μέσα από ένα subwoofer που είναι ενσωματωμένο στην βάση του ηχείου. Όταν η μπαταρία των ηχείων αρχίζει να εξασθενεί εκείνα αυτομάτως μπαίνουν σε mode ασύρματης φόρτισης.

Η νέα μηχανή που δεν θα πέσει ποτέ

Η Honda παρουσίασε την νέα της τεχνολογία που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την οδήγηση μιας μηχανής. Η νέα αυτή τεχνολογία κρατά σε απολυτή ισορροπία στην μηχανή όταν κινείται με ταχύτητα λιγότερη των 4,8 χιλιομέτρων την ώρα, κατά κύριο λόγο δηλαδή όταν κάποιος παρκάρει ή στα φανάρια και την κίνηση. Η τεχνολογία είναι προγραμματισμένη να λειτουργήσει ακόμη και όταν ο οδηγός δεν είναι πάνω στην μηχανή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το αν θα βρείτε πεσμένη την μηχανή σας στο πεζοδρόμιο. Το concept είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά σίγουρα θα θέλαμε πολύ να το δούμε και στους δρόμους. Παρολά αυτά πρέπει να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς για τι πραγμά μιλάμε.

To Star Wars είναι πιο «κοντά» από ότι νομίζουμε

Το Aerofex Aero-X, είναι το αντίστοιχο speeder bike των ταινιών φαντασίας, επίσης είναι κάτι που αν είστε φαν των Star Wars θα σας στοιχειώσει! Το Aero-X είναι προϊόν μιας δεκαπενταετούς πορείας ερευνών και σκληρής δουλειάς. Kινείται χάρη σε μια υδρόψυκτη μηχανή 240 αλόγων και δύο μεγάλων στροφείων οπού το βοηθούν να ίπταται μέχρι και 3,5 μέτρα πάνω από το έδαφος, να αγγίζει την ταχύτητα των 70 χιλιομέτρων την ώρα και να σηκώσει μέχρι και 140 κιλά. Ως αποτέλεσμα τις εκτεταμένης περιόδου των ερευνών και των τεστ, η Aerofex ισχυρίζεται ότι έχει υπερνικήσει το πρόβλημα του Coupling Effect που μπορεί να εμφανιστεί λόγω των δύο στροφείων και διαβεβαιώνει ότι το Aero-X είναι απολύτως ασφαλές και εύκολο την οδήγηση.

O ήλιος δεν φορτίζει μόνο τα φυτά

solarpaperΤο Solar Paper είναι ο μικρότερος φορτιστής στον κόσμο που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια. H συσκευή βγαίνει σε εκδόσεις των 5, 7,5, 10 και 15 Watt, οπού μια συσκευή των 5 Watt μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 6 μέσα σε 2,5 ώρες. Ο ηλιακός φορτιστής μπορεί να φορτίσει σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή μεσώ της θύρας USB και είναι εύκολα επεκτάσιμος αφού μπορεί να συνδεθεί με άλλους ηλιακούς φορτιστές λόγω των μαγνητών του.

Εκτύπωσε το φαγητό σου

3dOι 3D printers έχουν κατακλύσει τον κόσμο και αργά αλλά σταθερά αρχίζουν να μπαίνουν στο συλλογικό υποσυνείδητο όχι ως ένα άλλο gadget της σειράς αλλά ως κάτι παραπάνω. Η γερμανική εταιρία Biozoon αξιοποιεί την δύναμη του 3D printer για να κατασκευάσει το seneoPro, μια γκάμα από εκτυπώσιμα σε 3D μείγματα σκόνης τα οποία τα στερεοποιεί και τα μετατρέπει σε γεύμα που πολύ γρήγορα λιώνει όταν καταναλωθεί. Ο κύριος στόχος του 3D printed γεύματος είναι βοηθήσει του ηλικιωμένους κυρίως που πάσχουν από δυσφαγία ή δεν μπορούν να καταπιούν.

To Back to the Future o Franky Zapata και το Hoverboard

Κάποτε ήταν hoax, σήμερα είναι πραγματικότητα που μας κάνει να νοσταλγούμε και να ταξιδεύουμε πίσω στο Μέλλον καβάλα σε hoverboards! To promo βίντεο της εταιρίας ΗUVr φτάνει για να σε πείσει, με τους Τony Hawk και ίδιο τον Dr. Emmet Brown να οδηγούν και να ελέγχουν το hoverboard με οποίον τρόπο μπορούν. Αυτό το hoax video από το FunnyorDie μπορεί να εκνεύρισε πολλούς αλλά έκανε ακόμη περισσότερους να ελπίζουν σε ένα πραγματικό hoverboard. Kάνοντας ένα fast-forward στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016 βλέπουμε τον Franky Zapata να σπάει το ρεκόρ Guinness πάνω σε ένα hoverboard διανύοντας 2.252 μέτρα πάνω στο φουτουριστικό όχημα που ονομάζεται Flyboard® Air και σχεδιάστηκε από την εταιρεία του, την Zapata Racing αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι το μέλλον είναι πιο κοντά από ποτέ!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα