Απίστευτες βραβευμένες εικόνες τραβηγμένες από ψηλά

0
1360

Δύο είναι τα πράγματα που έχουν κατακτήσει τον κόσμο της ψηφιακής εικόνας τα τελευταία χρόνια: το Instagram και τα drones. Στο εικονικό πρόσωπο της πλατφόρμας Dronestagram τα δύο στοιχεία συναντιούνται, καθώς η σελίδα φτιάχτηκε για να φιλοξενεί τις ωραιότερες εικόνες instagram που έχουν γίνει πραγματικότητα μέσω λήψης με drone.

Και καθώς τα αποτελέσματα που λαμβάνει η πλατφόρμα είναι πάντα ενδιαφέρονται, δεν μπορούσε να παραλείψει να αναδείξει τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που ήρθαν στα χέρια της. Έτσι ξεκίνησε τον Ετήσιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Drone της.

Και φέτος λοιπόν χιλιάδες συμμετοχές συνέρευσαν στο Dronestagram για τον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό του, και τρεις νικητές ανακοινώθηκαν σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες του: φύση, άνθρωποι, αστικό τοπίο και η – νέα για φέτος – κατηγορία δημιουργικότητας.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία της φύσης πήρε ο Jerome Courtial, που φωτογράφισε αυτή την ζωντανή εικόνα της σοδειάς στη Προβηγκία, στη νότια Γαλλία. Ο νικητής περιέγραψε την φωτογραφία με drone σαν “μια εμπειρία του κόσμου από μια εντελώς καινούρια διάσταση”.

Το δεύτερο βραβείο της κατηγορίας πήγε στον Colin Stan που φωτογράφισε αυτόν τον στριφογυριστό δρόμο στην Τρανσυλβανία. “Όπως λέει ο θρύλος, αυτή είναι η θέα που είχε ο ίδιος ο κόμης Δράκουλας στις νυχτερινές του πτήσεις” λέει ο νικητής.

Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία της φύσης πήγε στον Florian Ledoux, που φωτογράφισε αυτή την Αρκτική εικόνα της Γροϊλανδίας, στο πικ του χειμώνα.

Στην κατηγορία “Άνθρωποι” νικητές ήταν με τη σειρά, πρώτος ο Martin Sanchez, για την εικόνα ενός μονάχου αθλητή σε ένα άδειο γήπεδο του τέννις, δεύτερος ο χρήστης helios1412 για την υπέροχη εικόνα μιας γυναίκας που μαζεύει νούφαρα στο Βιετνάμ, και τρίτος ο Javier Bustamente, για την εικόνα του χειμερινού καρναβαλιού La Vijanera στην Ισπανία.

Και φυσικά, αν τα drone δεν κυριαρχούσαν στην κατηγορία της αστικής ζούγκλας που τα γέννησε που θα κυριαρχούσαν;

Το πρώτο βραβείο της τρίτης κατηγορίας του διαγωνισμού για τα αστικά τοπία πήγε στον Bachir Moukazerel για την υπέροχη εικόνα ενός από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Ντουμπάι από ψηλά, μιας περιοχής που πριν από δέκα χρόνια ήταν κυριολεκτικά έρημος.

Το δεύτερο βραβείο της κατηγορίας πήγε στον Alexey Goncharov που απεικόνισε παραθυροκαθαριστές σε ένα κτίριο στη Μόσχα, ενώ όπως σημείωσε από το σημείο που τους έβλεπε “φαινόταν λες και καθάριζαν την ίδια την πόλη”.

Το τρίτο βραβείο πήγε στον Luis Saguar Domingo, που με την συμμετρική του εικόνα της Μαδρίτης από ψηλά έκλεισε την κατηγορία του αστικού τοπίου.

Και φυσικά φτάνουμε στην τελευταία και πιο καινούρια κατηγορία του διαγωνισμού που έκανε πρεμιέρα φέτος, τη “δημιουργικότητα”, γιορτάζοντας μοναδικές οπτικές γωνίες και έξυπνες ιδέες.

Ο Macareuxprod που κέρδισε το πρώτο βραβείο έβγαλε την εικόνα με την κοπέλα του σαν ένας αστείος τρόπος να ανακοινώσουν πως περιμένουν παιδί. Στη δεύτερη θέση, ο Luke Bell αποτύπωσε μια ενδιαφέρουσα εικόνα από σκιές δύο αγελάδων σε ένα ποτάμι, σε μια γωνία που θα ήταν αδύνατον με οποιοδήποτε άλλο μέσο εκτός από drone. Και στην τρίτη θέση, ο χρήστης rga έβγαλε μια εμπνευσμένη εικόνα με τη βοήθεια των παιδιών του όπως έπαιζαν στην παραλία, σε μια φωτογραφία που θυμίζει παιδική ζωγραφιά.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας