Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στη νήσο Έλλις

0
566

02jr-tny-festival-1200 (1)

Ένα εξαιρετικό φιλμ μικρού μήκους θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο The New Yorker Festival στις 4 Οκτωβρίου, με θέμα το ιστορικό Ellis Island της Νέας Υόρκης.

08jr-tny-festival-1200 (1)

Ο βραβευμένος με Oscar Robert De Niro συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον installation artist JR (γνωστό για τα τεράστια ασπρόμαυρα installations του) και τον σεναριογράφο Έρικ ροθ, σε ένα 14λεπτο φιλμ μικρού μήκους με τίτλο «Ellis», το οποίο συμπυκνώνει σε λίγα λεπτά τις ιστορίες των μεταναστών που κατέφθασαν κατά εκατομμύρια στις αρχές του αιώνα στο γνωστό Ellis Island, με αφετηρία την Ευρώπη που μαστίζονταν από οικονομική κρίση αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ, από τα τέλη του 19ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου.

03jr-tny-festival-1163 (1)

Σήμερα στο μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Liberty Island όπου δεσπόζει το άγαλμα της Ελευθερίας λειτουργεί Μουσείο Μετανάστευσης.
Μέσα στο επιβλητικό και ερειπωμένο Ellis Island Immigrant Hospital, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1902, o JR χρησιμοποιεί τα installations, που κατασκεύασε από φωτογραφίες πραγματικών μεταναστών της εποχής, σαν σκηνικό, ενώ ο Robert De Niro αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή της δραματικής ιστορίας.

05jr-tny-festival-900 (1)

ellis-island (1)

Πηγή: http://www.newyorker.com/culture/culture-desk/festival-spotlight-jr-ellis

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ