Θέλεις να ζήσεις ένα μήνα στην Αμερική με υποτροφία;

0
306

skyline-buildings-new-york-skyscrapers

Στις 9 Ιανουαρίου το αμερικανικό πρόγραμμα υποτροφιών YTILI (Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative) άνοιξε την περίοδο υποβολής δηλώσεων για τις υποτροφίες του 2017 οι οποίες θα δοθούν σε 100 νέους, 24-35 ετών, καινοτόμους ανθρώπους του επιχειρείν και startupers με προϋπηρεσία δύο ετών στην ενεργητική ή ακόμα και ιδρυτική συμμετοχή τους σε μικροεπιχειρήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι τυχεροί από την Ευρώπη που θα επιλεγούν, θα ταξιδέψουν μεταφέροντας όλες τις καινοτομίες και τις ιδέες τους στις ΗΠΑ όπου και θα ζήσουν και θα επιμορφωθούν για ένα μήνα με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 6 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν άμεσα την αίτησή τους εδώ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ουσιαστικά την “ναυαρχίδα” του ομώνυμου οργανισμού (YTILI) ο οποίος άπτεται στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το γερμανικό ίδρυμα Marshall των Ηνωμένων Πολιτειών, στοχεύουν στην ενδυνάμωση των διατλαντικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Στην κοινότητα του YTILI το 2017 θα συμμετέχουν 100 νέοι 24-35 ετών από την Ευρώπη απασχολούμενοι για ένα μήνα σε μια σειρά δραστηριοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης και καινοτομιών ειδικά σχεδιασμένες για την υποστήριξη των εμπορικών ή κοινωνικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων τους πίσω στις χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται.

Οι 100 υπότροφοι θα χτίσουν δίκτυα, διασυνδέσεις και μόνιμες συνεργασίες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την “εκτίναξη” των επιχειρηματικών τους κινήσεων.

υποτροφία Αμερική 1

Το πλαίσιο στο οποίο κινείται θεματικά το πρόγραμμα είναι η πολιτική και το οικονομικό τοπίο, οι εμπορικές σχέσεις, οι κοινωνικές δομές, το marketing, τα οικοσυστήματα αλλά και η δημιουργική οικονομία. Έτσι το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή τους υποτρόφους με μία δυναμική ομάδα εμπειρογνωμόνων και συμβούλων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθ’όλα ειδικούς σε ό,τι έχει να κάνει με τα παραπάνω πεδία. Παρέχει τα εφόδια και τις επαφές για να αναπτυχθεί το επαγγελματικό δίκτυο των νέων επιχειρηματιών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, διαφορετικούς μεταξύ τους, ενθουσιώδεις και δημιουργικούς ανθρώπους, startupers, έτοιμους για την ενασχόλησή τους με μικρές επιχειρήσεις. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ανεξαρτήτως φυλετικών ή άλλων διακρίσεων ενώ τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα και ενθαρρύνονται ώστε να υποβάλουν την αίτησή τους κανονικά για το Πρόγραμμα Υποτροφιών YTILI όπως και κάθε άλλος υποψήφιος.

Πιο συγκεκριμένα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι νέοι επιχειρηματίες είναι:

-Να είναι από 24 έως 35 ετών.

-Να είναι πολίτες μιας από τις χώρες συνεργασίας του προγράμματος (η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές).

-Να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες (η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές).

-Να πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν την J-1 visa (βίζα).

-Έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια εμπειρίας από επιχειρηματική ηγεσία ενασχόλησης σε start up επιχείρηση ή κοινωνικές επιχειρήσεις.

-Δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ ή μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

-Δεν είναι κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ.

-Κατέχουν άριστη γνώση ανάγνωσης, γραφής και ομιλίας της αγγλικής.

Το πρόγραμμα της υποτροφίας ξεκινάει τις τυπικές διαδικασίες του τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2018. Οι 100 υπότροφοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες οι οποίες θα ταξιδέψουν ξεχωριστά για την υποτροφία τους στις ΗΠΑ. Πριν από την αναχώρηση η ομάδα και των 100 θα συνδεθεί μεταξύ της μέσω ενός online δικτύου και θα απασχοληθεί σε διάφορες δραστηριότητες ενώ βάσει του προγράμματος θα είναι υποχρεωμένη να απασχοληθεί πλήρως στις δραστηριότητες που ορίζονται στο οργανόγραμμά του, το οποίο μπορείτε να δείτε και αναλυτικά εδώ.

Στην περίπτωση που πληρείτε τα κριτήρια και ενδιαφέρεστε να ζήσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία επαγγελματικής και όχι μόνο κατάρτισης στις ΗΠΑ δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την αίτηση και να έρθετε σε απευθείας επικοινωνία με το προγραμμα, πατώντας ΕΔΩ. Επίσης κατεβάστε το αναλυτικό οργανόγραμμα με όλες τις λεπτομέρεις σε μορφή PDF

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ