Τι θα έλεγες για 8 μήνες με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην Πολωνία;

0
5697

WiecborκK

Πως θα σου φαινόταν κάποιος να σε έστελνε για 8 μήνες σε μια όμορφη μικρή Ευρωπαΐκή πόλη με όλα τα έξοδα πληρωμένα; Και το μόνο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να εργαστείς εθελοντικά βοηθώντας ανθρώπους και περιβάλλον, εμπλουτίζοντας τις κοινωνικές σου δεξιότητες;

Ξεκινώντας από από τον Αύγουστο του 2016 και με διάρκεια έως έως τον Μάρτιο του 2017, η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe σε συνεργασία με τον Πολωνικό Οργανισμό “Stowarzyszenie “Dorośli-Dzieciom” προκηρύσσει για την Ελλάδα 1 θέση Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) διάρκειας 8 μηνών στην γραφική πόλη Więcbork της Πολωνίας.

Το πρόγραμμα θα επιλέξει συνολικά 3 εθελοντές από 3 χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε τοπικούς οργανισμούς της πόλης με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, την φροντίδα των ηλικιωμένων καθώς και παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, εργασία που σίγουρα οδηγεί σε σημαντική εμπειρία και κοινωνικές δεξιότητες.

Wiecbork_z_lotu_ptaka3

Οι εθελοντές θα εργάζονται στο πλευρό έμπειρων εκπαιδευτών και κοινωνικών λειτουργών, συμβάλλοντας σημαντικά στην βελτίωση της ζωής των ατόμων με δυσκολίες και αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Για να μην αναφέρουμε την ευκαιρία που θα έχουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να καλλιεργήσουν τις αξίες του αυτοσεβασμού και της αποδοχής στις ομάδες αυτές.

Το πρόγραμμα μάλιστα θα περιλαμβάνει για αυτόν τον σκοπό διοργάνωση δράσεων, όπως εκδρομές, εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού, γιορτές, αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις, στοχεύοντας στην ένταξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων αυτών, κάτι που σίγουρα προσφέρει και σε εθελοντές και σε συμμετέχοντες. Και βέβαια οι εθελοντές θα μπορούν να συμμετέχουν και ακόμα πιο δημιουργικά στην διαδικασία, προτείνοντας και οι ίδιοι δράσεις και δραστηριότητες, μοιραζόμενοι τις ιδέες τους.

Στους συμμετέχοντες θα προσφέρεται δωρεάν διαμονή και διατροφή, αεροπορικά εισιτήρια και το ποσό των 85 ευρώ/μήνα για τα προσωπικά τους έξοδα, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών. Το ωράριο μάλιστα θα είναι εύελικτο και δεν θα ξεπερνά τις 36 ώρες την εβδομάδα. Οι εθελοντές θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν σε ποιους τομείς επιθυμούν να εργαστούν περισσότερο και σε ποιούς λιγότερο, καθώς και να κανονίσουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

maxresdefault

Εάν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις στείλε το βιογραφικό σου στα Αγγλικά και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή στην οποία θα αναφέρεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να λάβεις μέρος στο συγκεκριμένο project (επίσης στα Αγγλικά) στο email youineurope.evs@gmail.com (και τα δύο αρχεία σε μορφή word ή pdf).

Στον τίτλο του email γράψε “EVS POLAND: το όνομα σου και το επίθετο σου”. Η ημερομηνία λήξης των αιτήσεων είναι η Τρίτη 12 Αυγούστου 2016.

Αναλυτικές πληροφορίες www.youineurope.gr, https://www.facebook.com/youineurope

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ