Ζήσε έναν δημιουργικό χρόνο στη Βρετανία δωρεάν

0
1931

hero_event2

Πως θα σου φαινόταν κάποιος να σε έστελνε για έναν χρόνο στην Αγγλία με όλα τα έξοδα πληρωμένα; Κι εσύ να εργαστείς εθελοντικά για καλό σκοπό, βοηθώντας με δημιουργικό τρόπο άτομα με αναπηρία;

Η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe σε συνεργασία με τον οργανισμό Leonard Cheshire Disability (LCD) της Αγγλίας, προκηρύσσει τώρα 1 θέση Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας για ένα χρόνο, με βασικά καθήκοντα την ενασχόληση με άτομα με αναπηρία. Ο LCD  είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοινωφελείς οργανισμούς της Αγγλίας και παρέχει υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία τόσο στους χώρους τους όσο και στις δομές του οργανισμού. Ο οργανισμός αναζητά έναν Έλληνα εθελοντή ηλικίας 18-30 ετών με αναπτυγμένη την αίσθηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, που ενδιαφέρεται με συνέπεια και υπευθυνότητα να συνεργαστεί με άτομα με αναπηρία.

γρ

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017, κατά τη διάρκειά του οποίου οι εθελοντές τοποθετούνται σε διάφορες υπηρεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εθελοντές θα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων του προγράμματος όπως η δημιουργική απασχόληση ΑΜΕΑ, η ψυχαγωγία μέσω επιτραπέζιων και γλωσσικών παιχνιδιών, η συνοδεία και υποστήριξη ΑΜΕΑ στην κοινωνική τους ζωή, μουσική και διαπολιτισμικές δραστηριότητες για ΑΜΕΑ καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων με σχετική θεματολογία.

Μάλιστα, οι εθελοντές ενθαρρύνονται να διαμορφώσουν και οι ίδιοι δημιουργικά την εμπειρία τους εκεί, προτείνοντας και δράσεις και δραστηριότητες, μοιραζόμενοι τις ιδέες τους. Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι οι δραστηριότητες να είναι ποικιλόμορφες και να συμφωνούν με τον σκοπό του οργανισμού να παρέχει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να ζήσουν την ζωή τους όπως επιλέξουν, με την στήριξη να ζήσουν ανεξάρτητα.

ργ

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες, όμως προτείνεται οι εθελοντές να έχουν ήδη εμπειρία σε παρόμοιο τομέα ή στην παροχή στήριξης στην προσωπική τους ζωή, ώστε να έχουν μια ρεαλιστική ιδέα για την εργασία με άτομα με αναπηρία. Ο οργανισμός αναζητά εθελοντές με διαφορετικές ικανότητες και γνώσεις, όπωςη μουσική, τα αθλήματα, οι τέχνες, η κηπουρική και πολλά ακόμα, ώστε να προσθέσουν κάτι νέο στις υπηρεσίες του οργανισμού, καθώς και να τις μοιραστούν με τα άτομά του.

112

Στους εθελοντές προσφέρεται δωρεάν διαμονή και διατροφή, τα αεροπορικά τους εισιτήρια, πλήρης ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και καθώς και ένα ποσό κάθε μήνα για τα προσωπικά τους έξοδα, ενώ οι ώρες εθελοντισμού τους δεν θα ξεπερνάνε τις 35 ανά εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή στην οποία θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θέλουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο project καθώς και αν έχουν εμπειρία σχετική με άτομα με αναπηρία (οποιασδήποτε μορφής εμπειρία, πχ συγγενικό πρόσωπο) στο email katarzyna.stepien@leonardcheshire.org με κοινοποίηση στο youineurope.evs@gmail.com. Τα δύο έγγραφα πρέπει να είναι στα αγγλικά και σε μορφή doc ή Pdf. Επίσης στο e-mail θα πρέπει να αναφέρουν ως Sending Organisation το You in Europe.

Προθεσμία αποστολής αιτήσεων 11 Μαρτίου 2016.

ητ

Αναλυτικές πληροφορίες http://wp.me/p2dnIT-tW

Και στο www.youineurope.gr, www.facebook.com/youineurope

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ