Ακραία καιρικά φαινόμενα…

1
402

Το ωραίο με την Εθνικής Αμύνης, πρώην Βασιλίσσης Σοφίας, πρώην Χαμηδιέ, είναι ότι ενώ είναι δρόμος, όταν ο καιρός… καταιγίζει, μετατρέπεται σε χείμαρρο ορμητικό, ο οποίος στην κατεβασιά του φέρνει χώματα, πέτρες, πλάκες πεζοδρομίων και άλλα φερτά, παρασέρνει αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, τραπεζοκαθίσματα, κάδους απορριμάτων, παραλίγο και ανθρώπους, και πάει λέγοντας.


Το κακό με την Εθνικής Αμύνης, πρώην κτλ., είναι ότι δεν διαθέτει υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών, βάρκες παρκαρισμένες στα πλαϊνά του δρόμου, γαλότσες για τους ανυπόμονους, νιτσεράδες για τους ελαφρά ντυμένους, και (ξανα)πάει λέγοντας.
Χτες, μέχρι αργά το βράδυ, οι μαγαζάτορες ―έχοντας ποδεθεί με σακούλες (καθώς δεν είχαν φροντίσει να διαθέτουν γαλότσεςμε δικές τους αντλίες ή με κουβάδες έβγαζαν νερά από τα υπόγεια ή σφουγγάριζαν τα ισόγεια για να τα καθαρίσουν από τις λάσπες.
“Φυσικά”, από τη 1 το μεσημέρι χτες μέχρι τις 5.30 σήμερα το πρωί (δηλαδή επί 16 ώρες) πολυάριθμες οικοδομές (και τα καταστήματα στο ισόγειό τους) έμειναν δίχως ρεύμα. “Φυσικά”, το τηλέφωνο της ΔΕΔΔΗΕ 10522 είχε βγει από την πρίζα, οπότε πληροφόρηση γιοκ.
“Φυσικά”, επί τουλάχιστον 8 ώρες, είχε κοπεί ΚΑΙ το νερό.
“Φυσικά”, την … τύχη της Εθνικής Αμύνης, πρώην κτλ., είχαν πολλοί άλλοι δρόμοι και περιοχές της πόλης.

Είμαι απολύτως βέβαιος πως Περιφέρεια και Δήμος είχαν λάβει κάθε μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας (ώστε να ανακόπτονται τα όμβρια προτού μετατρέψουν την πόλη σε τοπικούς χειμάρρους και λίμνες), τα φρεάτια ήσαν καθαρά και (ξανα μανα)πάει λέγοντας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας