Parallax View

Χάσμα τεχνολογίας

To SKYPE άρχισα να το χρησιμοποιώ μόλις η φίλη μου μετανάστευσε στην Αυστραλία. Τότε έμαθα και για διάφορες φθηνές χρονοκάρτες του ΟΤΕ με τις οποίες προαγοράζεις  χρόνο ομιλίας και καλείς με κωδικούς και πάμφθηνη χρέωση. Τις ίδιες έμαθα κατόπιν χρησιμοποιούν και οι μετανάστες στην Ελλάδα για να επικοινωνήσουν  με τους δικούς τους. Χλιδή! Τέσσερις περίπου […]

Άσπα Πάσσιου
χάσμα-τεχνολογίας-8983
Άσπα Πάσσιου
1.jpg

To SKYPE άρχισα να το χρησιμοποιώ μόλις η φίλη μου μετανάστευσε στην Αυστραλία. Τότε έμαθα και για διάφορες φθηνές χρονοκάρτες του ΟΤΕ με τις οποίες προαγοράζεις  χρόνο ομιλίας και καλείς με κωδικούς και πάμφθηνη χρέωση. Τις ίδιες έμαθα κατόπιν χρησιμοποιούν και οι μετανάστες στην Ελλάδα για να επικοινωνήσουν  με τους δικούς τους. Χλιδή! Τέσσερις περίπου ώρες χαζοκουβέντας με την φίλη μου, κόστισαν μόλις 6 ευρώ! Αλλά εχθρός του φθηνού είναι το τζάμπα. (Και η «μάνα του» είναι εχθρός όλων). Οπότε προέκυψε το SKYPE.

Σήμερα έφυγα από το σπίτι για την δουλειά, τακτοποιώντας  τα ταπεράκια φαγητού όλων μας. Του μεγάλου για τον παιδικό σταθμό, τα δικά μου και του μωρού που μένει στο ψυγείο για να το ζεστάνει η νταντά.  Όταν έφτασα στη δουλειά ανακάλυψα ότι είχα πάρει μαζί μου και του μωρού. Πριν λίγο καιρό είχα πάρει του μεγάλου παιδιού. Όπως φαντάζεται κανείς, μόνον δίαιτα δεν κάνω… Επιπλέον, ξεχνώ και να το πω στην νταντά ώστε να φροντίσει να του μαγειρέψει κάποιο σωτήριο ζυμαρικό.

Συναντιόμαστε με την νταντά on line. Στο SKYPE. Προχωρημένες τρεις το μεσημέρι,  θυμάμαι το νηστικό παιδί μου, αφότου η ίδια σαβούριασα δυο ταπεράκια χωρίς ίχνος αιδούς. Την καλώ αμέσως. «Ξέχασα το φαγητό του μωρού!» «Του έκανα χυλοπίτες, μην σε νοιάζει» μου απαντά.. . «έλα εδώ, έλα να μιλήσεις στη μαμά…» και να! Το εναμισάχρονο, ξέρει που να κοιτάξει, αναγνωρίζει την μάνα του, χαμογελά, χαιρετά, πάει να με πιάσει, καταλαβαίνει ότι είναι fake η επαφή, με παρατά και πάει παραδίπλα. Έχω μείνει εγώ να κάνω το λαγουδάκι στην κάμερα και η νταντά να γελάει με τα χάλια μου.  Το μωρό ξέρει από παλιά(!) τα σωστά  κοντρόλ για την κάθε συσκευή, ξεχωρίζει το Motorolla από το i-phone και φυσικά δεν καταδέχεται να παίξει με προ smart phone τεχνολογίας πράματα, τύπου τηλέφωνο της fisher price.  Οκτώ μηνών είχε στείλει μήνυμα SMS και με ρωτούσαν οι παραλήπτες αν είχα πάθει εγκεφαλικό και έγραφα έτσι.

Έτσι, είναι όλα τα νέα παιδιά. Έχουν το γονίδιο της τεχνολογίας μέσα τους  και το κυριότερο, δεν τους εντυπωσιάζει, δεν τους φοβίζει, δεν τους συναρπάζει καν.  Μέχρι στιγμής, κουτσά στραβά, κάτι κάνω, είμαι ακόμη σε θέση να παρακολουθώ και να χρησιμοποιώ πολλές από αυτές τις τεχνολογίες, τουλάχιστον σε καλύτερο βαθμό από την γυναίκα στο σπίτι που όταν καθαρίζει το θεριό (πληκτρολόγιο) κατεβάζει την ασφάλεια του σπιτιού.  Όταν σε λίγα χρόνια το (σημερινό) μωρό  θα κρύβει τα mail του σε κάποιον κβαντικό browser, δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσω.  Μήπως η μάνα μου που για να με τσεκάρει εκείνα τα χρόνια είχε αναπτύξει δίκτυο σπιούνων στην γειτονιά έχει καμιά ιδέα;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα