Parallax View

Εδώ δεν έχει μόνο μπουγατσάν!

Για κανένα εστιατόριο της πόλης δεν έγινε τόσος ντόρος τα τελευταία χρόνια όσο για αυτό. Και δικαιολογημένα. Η ιδέα του να σερβίρει ένα ωραιότατο πρωινό brunch ήταν πολύ μπροστά, έκανε την πόλη να υποκλιθεί και πάρα πολλά άλλα μέρη να μιμηθούν και να καθιερώσουν το breakfast ως ιδέα σε μια πόλη που δεν το συνήθιζε. […]

Parallaxi
εδώ-δεν-έχει-μόνο-μπουγατσάν-39786
Parallaxi
sdim3081_2.jpg

Για κανένα εστιατόριο της πόλης δεν έγινε τόσος ντόρος τα τελευταία χρόνια όσο για αυτό. Και δικαιολογημένα. Η ιδέα του να σερβίρει ένα ωραιότατο πρωινό brunch ήταν πολύ μπροστά, έκανε την πόλη να υποκλιθεί και πάρα πολλά άλλα μέρη να μιμηθούν και να καθιερώσουν το breakfast ως ιδέα σε μια πόλη που δεν το συνήθιζε.

Η δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν μια υβριδική γεύση, εφεύρεση του Δημήτρη Κοπαράνη, που πάντρεψε μοναδικά το κρουασάν με τη μπουγάτσα γεννώντας ένα προϊόν που έγινε αντικείμενο λατρείας σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, αφού εφημερίδες τύπου Gaurdian, αφιέρωσαν ύμνους σε αυτό.

Για δυο σχεδόν χρόνια τώρα είναι το μεγαλύτερο σουξέ της κουζίνας τους, που όμως θα ήταν άδικο να μην γνωρίζουμε τι άλλο διαθέτει.

Καθισμένος απέναντι από τα μάτια της γοργόνας που σχεδίασε σε ένα τοίχο του η Simoni, ένα από τα πιο ταλαντούχα κορίτσια της πόλης στο street art και βλέποντας ένα έντυπο που συστήνει τα εξαιρετικά τους εκλέρ και το οποίο κοσμεί μια δουλειά του Frank Moth, εικαστικού δημιουργού από τη Βέροια που διαπρέπει στην Αθήνα αντιλαμβάνεσαι αμέσως την αγάπη τους για ότι φρέσκο και δημιουργικό υπάρχει στην ελληνική τέχνη σήμερα. Άλλωστε και τα dj sets (Indictos/ Μάνος Μυλωνάκης και αλλοί), η δουλειά του αρχιτέκτονα Στέλιου Τερζή και κυρίως η δημιουργική ελληνική κουζίνα, ο τρόπος σερβιρίσματος των πιάτων και η δημιουργία υβριδίων που απογειώνουν τη μίξη και την αισθητική των γεύσεων σε πείθουν πως οι άνθρωποι που έστησαν την ιστορία Estrella δικαιώνουν το όνομα τους που θα πει αστέρι στα Ισπανικά και λάμπουν με την παρουσία τους σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, πίσω από την Αγιά Σοφιά.

Αλλά επειδή σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να σας πει αυτά που ήδη ξέρετε αλλά αυτά που δεν ξέρετε για το πετυχημένο bar-resto της πόλης πάμε σε μερικά πράγματα που αξίζει να ανακαλύψετε.

Ο μύθος των υπέροχων φρεσκοψημένων bagels, ψωμάκια ειδικής επεξεργασίας και μαγειρικής, που πρωτολάνσαραν οι Εβραίοι, με τρόπο παραγωγής το βράσιμο για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε νερό και στη συνέχεια ψήσιμο. Λατρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά και όλο τον κόσμο εδώ απογειώνονται σε ένα θεϊκό burger φτιαγμένο με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο.

Τα tapas. Μια σειρά αλμυρά εκλέρ με κρέμα τυριού και καπνιστό σολομό, μορταδέλα, βασιλικό ή γαλοπούλα αποτελούν ιδανικά τσιμπήματα.

Το απόλυτο burger. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τσένταρ, βούτυρο μαύρης τρούφας και ένα αυγό στην κορυφή είναι η πιο εντυπωσιακή πρόταση burger στην πόλη.

Η πιο διαφορετική πίτσα στην πόλη. Σε ζύμη από κουλούρι(!) με μορταδέλα, βούτυρο αχλαδιού, γραβιέρα και μπλε τυρί, χωρίς σάλτσα αποτελεί μια πραγματική πρόταση.

Το κοτόπουλο με την πέτσα μπύρας. Ο Κοπαράνης ζωγράφισε. Ένα απίστευτα τραγανό και ενδιαφέρον κοτόπουλο προσγειωμένο πάνω σε ένα κρουασανάκι που βρίθει πέστο βασιλικού. Αληθινή απόλαυση.

Οι μπύρες τους! Εδώ επιλέγουν πριν από μας για μας και σεις μπορείτε να επιλέξετε μπύρες από μικροζυθοποιίες σε εξαιρετικές τιμές, καθώς και την ομώνυμη μπύρα estrella, η οποία έρχεται αποκλειστικά από τη Βαρκελώνη σε βαρέλι.

Το πρωινό. Κλασική αξία. Εκπληκτικές ομελέτες, αβγόφετες, μπουγάτσαν, υπέροχα μίξερ φρούτων, smoothies, bagels με διάφορες γεύσεις, και τάπας δημιουργούν ένα ονειρεμένο τρόπο για να ξεκινήσει κάνεις τη μέρα του.

Τα γλυκά. Εδώ δίνει ρέστα. Απίστευτα pretty eclair. Με σου από τσουρέκι με κρέμα σοκολάτας ή βανίλιας ή ταχίνι ή τσάι του βουνού και κόκκινα φρούτα. Προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, μους από ταχίνι και σου από τσουρέκι. Και φυσικά τα μπουγάτσαν. Παραμιλητό.

Το Estrella δεν είναι ένα ακόμα μέρος για ποτό και φαγητό. Είναι μια ολόκληρη αισθητική πρόταση για μια δημιουργική κουζίνα που μαγειρεύεται μπροστά σου και το αντιλαμβάνεσαι ακόμα και από τον τρόπο που σερβίρουν τη σαλάτα. Κράτησα το καλύτερο για το τέλος. Ένα μενού των δέκα ευρώ (κάθε μέρα όλη μέρα) με ένα ποτήρι εξαιρετικού κρασιού να το συνοδεύει σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα πιάτα του. Σκέπτεστε τίποτε καλύτερο;

Estrella, Παύλου Μελά 48, 2310272045

fb:https://www.facebook.com/EstrellaThessaloniki

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα