Μια Πρωτοβουλία που κόπηκε στα τρία

1
1975

κου

Είναι καιρός τώρα που γράφονται και λέγονται διάφορα για τις προθέσεις του δημάρχου να προχωρήσει σε κινήσεις ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα σε σχέση με τη διακυβέρνηση της πόλης από την παράταξη του.

Ο ανασχηματισμός που διαρκώς αναβάλλεται είναι μια κίνηση. Οι γέφυρες απέναντι σε στελέχη της παράταξης που έχουν από καιρό πάρει αποστάσεις είναι η δεύτερη.

Με μια κίνηση αιφνιδιαστική ο Γιάννης Μπουτάρης αδειάζει μετά από έξι χρόνια τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, έναν πετυχημένο ομολογουμένως πρόεδρο, για να προτείνει ως νέο πρόεδρο την Καλυψώ Γούλα η οποία, όπως είπε, ολοκλήρωσε το έργο της στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τον ρώτησαν και απήντησε:

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος θα παραμείνει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου;

Είναι εξαιρετικά καλός πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί κάποιες φορές να κάνει τον «μπαμπά» στους αντιδημάρχους, όμως έχει μεγάλη πολιτική και συνδικαλιστική εμπειρία και έναν τρόπο να διευθύνει το Δ.Σ. χωρίς παρατράγουδα. Το έχει ανοιχτό, δεχόμαστε όλον τον κόσμο που θέλει να λέει το μακρύ του και το κοντό του, ενώ εμπνεύστηκε τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων από τη δημοτική τηλεόραση.

Η απόφαση του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία αποδείχτηκε πως το ρήγμα πια είναι βαθύ και η Πρωτοβουλία που ίδρυσαν ο Μπουτάρης, ο Αβραμόπουλος, ο Κουράκης και ο Ζαχαριάδης δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Πρωτοβουλία.

Μέσω μια σειράς διαρροών χθες βράδυ, ως είθισται,  σε ΜΜΕ και social media από το περιβάλλον συγκεκριμένων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων είχε αρχίσει να γίνεται σαφής η πρόθεση του δημάρχου, να καρατομήσει τον Αβραμόπουλο προτείνοντάς του τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών που εκείνος αρνήθηκε. Ο ίδιος θα προβεί σε δήλωση με αιχμές κατά την αυριανή ημέρα.

Ήδη με ανάρτηση του στο fb μας προετοιμάζει:

Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα.
Μια και έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας όσα εκτυλίχθησαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας…
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.
Αύριο, όπως προβλέπεται από το νόμο, έχουμε στο δημοτικό συμβούλιο εκλογή προεδρείου. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ήδη προτείνει στη δημοτική ομάδα την Καλυψώ Γούλα για τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα δυόμιση τελευταία χρόνια της θητείας αυτής.
Επειδή πρέπει οι θεσμικές διαδικασίες να τηρούνται, θα μιλήσω για όλα αυτά αύριο.

Θέτοντας πλέον και τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του δημοτικού συμβούλου απέναντι του, και έχοντας ήδη ως σοβαρή αντιπολίτευση τους κυρίους Κουράκη, Αρβανίτη, Ζέρβα, Ζαχαριάδη και την τοποθέτηση υπέρ του Αβραμόπουλου σήμερα των κυρίων Αλέξανδρου Άγιου, Θανάση Παπαναστασίου καταλαβαίνει κανείς πως από δω και μπρος δεν μιλάμε για μια ενιαία παράταξη και ο κίνδυνος να μην ψηφίζονται και να μην περνούν οι αποφάσεις είναι πια εμφανής.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε στο fb άλλη μια ανακοίνωση ενός άξιου νέου στελέχους με πλούσια δράση, που από πολλούς δεν χαρακτηρίζεται τυχαία:

Ο Ανέστης Τελλίδης έγραψε:

Σήμερα σε συνάντηση μου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, ζήτησα ενόψει της εκπλήρωσης των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων να με απαλλάξει από όλες τις αρμοδιότητες που μου είχε αναθέσει παρά την πρόταση του να συνεχίσω να ασκώ ορισμένες από αυτές. Τον ευχαρίστησα θερμά για την δυνατότητα που μου έδωσε να ασχοληθώ ως εντεταλμένος με τις δράσεις παιδείας και να διατελέσω για σχεδόν τρία χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Από Δευτέρα είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που θα αναλάβουν την ευθύνη των ζητημάτων παιδείας, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα εντείνουν τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχολικών υποδομών και την ενίσχυση των προγραμμάτων δια βίου μάθησης στην πόλη.

Το επόμενο διάστημα θα έχω έτοιμο και τον γραπτό απολογισμό των τριών αυτών ετών. Κατά τα λοιπά θα συνεχίσετε να με “απολαμβάνετε” στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου μάχιμα θα ασχολούμαι με τα ζητήματα της πόλης όπως (πιστεύω ότι) κάνω σταθερά από το 2011

Υγ: Και θέλω να θυμάστε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου δεν είχα σχέση με την λειτουργία και εποπτεία των σχολικών επιτροπών. Έτσι για την ιστορία.

Ο ίδιος ο δήμαρχος στην πιο κρίσιμη διετία της δημαρχίας του που ξεκινά θα επιχειρήσει με το σκληρό πυρήνα των αντιδημάρχων που του έμειναν πιστοί, τους κυρίους και κυρίες Παππά, Λεκάκη, Ρανέλα, Χρυσίδου και Πέγκα να αναστρέψει το κλίμα και να σώσει την υστεροφημία του, όπως είπε, αλλιώς θα πάει σπίτι του.

Το κλίμα είναι πλέον ξεκάθαρο όπως παραδέχονται όσοι έχουν πάρει αποστάσεις, κλίμα ρήξης και διάσπασης επέλεξε ο ίδιος ο δήμαρχος και η πρόθεσή τους να προβαίνουν σε αποκαλύψεις πραγμάτων που θεωρούν επιζήμια για την πόλη εμφανής.

Μένει να δούμε τι θα γίνει στον επερχόμενο ανασχηματισμό και σε μια σειρά δικαστικές εμπλοκές και ελέγχους που είναι σε εξέλιξη καθώς και στην ετοιμότητα του λειψού πλέον μηχανισμού της ομάδας να εκτελέσει έστω και το παραμικρό έργο, καθώς έχουν παγώσει σχεδόν όλα τα μικρά και μεγάλα έργα, από την ολοκλήρωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που κοντεύει ενάμιση χρόνο κλειστή έως τις υποτιθέμενες ώριμες μελέτες όπως την ανάπλαση της πλατείας Φαναριωτών μήπως και αλλάξει το κλίμα.

Μήπως…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το παράξενο αγαπητέ θα ήταν αυτοί οι 3 να μείνουν ενωμενοι.Τι δουλειά έχουν μαζι ένας πρωην Συνασπισμενος,ενας καθαρόαιμος Πασοκος και ένας επιχειρηματίας που ανήκει στην κεντροαριστερά μεν , αλλά έχει κριτήριο την πρακτικότητα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ