Photoblog

5000 πιάτα μπριάμ με θέα τη θάλασσα

Ο καιρός ήταν μουντός αλλά εκτός από μια ελαφριά ψιχάλα γενικά επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να χαρούν την πεζοδρομημένη Νίκης. Συνεχίζοντας προς τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση τη Νέα Παραλία, μια ολόκληρη φιέστα είχε στηθεί ενώ η περιοχή μοσχοβολούσε λαδερό φαγητό. Ωργανωμένη καλά η εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων είχε από όλα και κυρίως δεν άφησε […]

Γιάννης Τζιμπρές
5000-πιάτα-μπριάμ-με-θέα-τη-θάλασσα-31568
Γιάννης Τζιμπρές

Ο καιρός ήταν μουντός αλλά εκτός από μια ελαφριά ψιχάλα γενικά επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να χαρούν την πεζοδρομημένη Νίκης. Συνεχίζοντας προς τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση τη Νέα Παραλία, μια ολόκληρη φιέστα είχε στηθεί ενώ η περιοχή μοσχοβολούσε λαδερό φαγητό. Ωργανωμένη καλά η εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων είχε από όλα και κυρίως δεν άφησε κανέναν περαστικό που το επιθυμούσε νηστικό. Οι μάγειρες ανακάτευαν το μπριάμ κατσαρόλας (εδώ το λέμε και τουρλού), μπριάμ συνήθως εννοούμε τα λαχανικά μαγειρεμένα στον φούρνο.

Μια εξέδρα είχε στηθεί από όπου γνωστοί τηλεμάγειροι πρότειναν συνταγές και έδωσαν χρήσιμα tips για τη μη σπατάλη τροφίμων, οι μάγειροι ανακάτευαν τις μεγάλες μαρμίτες κάτω από τις άσπρες τέντες και ένα πλήθος εθελοντών σέρβιρε και καθοδηγούσε τον κόσμο. Αποτέλεσμα να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και η αναμονή στην ουρά να είναι σύντομη και χωρίς γκρίνιες. Στο χώρο είχαν στηθεί και κάδοι κομποστοποίησης όπου οι “καλεσμένοι” άδειαζαν τα υπολείμματα του φαγήτου και σε διαφορετικούς κάδους πετούσαν τα πλαστικά μπολ και τα πηρούνια. Το μπριάμ ήταν νοστιμότατο και περιείχε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, καρότα, πατάτες, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και μανιτάρια. Μπράβο στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και σε όσους πρόσφεραν γι΄αυτήν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση της εκδήλωσης Με-νου για 5000 διαβάστε εδώ

Φωτογραφίες

img_6627_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6631_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6638_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6662_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6625_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6614_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6595_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6604_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6609_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6591_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6734_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6730_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6735_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6747_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6722_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6742_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6667_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6670_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6675_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6683_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6708_resize.jpg

Φωτογραφίες

img_6719_resize.jpg

Κείμενο απο
parallaxi
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα