Parallax View

Πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και δεν θα τα γευτείς αλλού

Ένα εστιατόριο που οι άνθρωποι του πιστεύουν στην απλή και καθαρή γεύση, που μυρίζει θάλασσα. Επιστρατεύουν λοιπόν τη γευστική τους φαντασία στην κατεύθυνση της ανάδειξης υλικών σε υπέροχα πιάτα που βασίζονται σε πρώτες ύλες που βρίσκει κανείς στο θαλάσσιο κόσμο! Χρησιμοποιώντας τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς και μοναδικά μυρωδικά. Πιστεύουν στη φαντασία και στην ποιότητα χωρίς […]

Parallaxi
πιάτα-που-μυρίζουν-θάλασσα-και-δεν-θα-τ-41192
Parallaxi
eksoterikos_xwros.jpg

Ένα εστιατόριο που οι άνθρωποι του πιστεύουν στην απλή και καθαρή γεύση, που μυρίζει θάλασσα. Επιστρατεύουν λοιπόν τη γευστική τους φαντασία στην κατεύθυνση της ανάδειξης υλικών σε υπέροχα πιάτα που βασίζονται σε πρώτες ύλες που βρίσκει κανείς στο θαλάσσιο κόσμο! Χρησιμοποιώντας τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς και μοναδικά μυρωδικά. Πιστεύουν στη φαντασία και στην ποιότητα χωρίς εκπτώσεις. Και κυρίως πιστεύουν στο ψάρι. Και εκεί θα το γευτείς όπως πουθενά.

Και αν το χειμωνιάτικο Thymare σας ενθουσίασε με την απλότητα της διακόσμησης και μια σειρά ευφάνταστες παρεμβάσεις στον τρόπο παρασκευής πιάτων με πρώτη ύλη το ψάρι και τα θαλασσινά, ο εξωτερικός του χώρος θα σας αιχμαλωτίσει με τη θέα του. Μια πανέμορφη βεράντα, πάνω από την πισίνα, με φόντο το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού. Το μόνο που μπορεί να αποσπάσει τη ματιά σας από την υπέροχη θέα είναι ο εξαιρετικός κατάλογος και τα υπέροχα μοναδικά πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σας επινοημένα με φαντασία από τον σεφ Γρηγόρη Χαρισόπουλο. Γιατί τελικά η ουσιαστική αιτία που το επισκέπτεται κανείς είναι το καλό φαγητό. Την ηδονική γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνουν οι αληθινά ευγενείς και πρόθυμοι ανθρώποι που εργάζονται εκεί. Λόγοι για να κάνεις το Thymare στέκι και το καλοκαίρι.

Κι επειδή η φαντασία είναι τελικά το κύριο συστατικό μιας επιτυχημένης συνταγής, εμείς διαλέξαμε πέντε εξαιρετικά πιάτα ξεχωριστής γεύσης που δεν θα τα γευτείτε πουθενά αλλού.

1. Ξεκινώντας από το ορεκτικό ο ουζομεζές με ποικιλία που έχει επιλέξει ο σεφ είναι η καλύτερη αρχή. Ψητή σαρδέλα, ντοματοκεφτές Σαντορίνης, καπνιστό σκουμπρί, ντάκος, χειροποίητα τουρσιά και ένας απίστευτος ταραμάς με μελάνι σουπιάς! Σημειώστε ότι η διαδικασία του καπνίσματος για το καπνιστό σκουμπρί γίνεται στο εστιατόριο.

2. Η σαλάτα εδώ είναι πραγματική εμπειρία δροσιάς. Μείνετε σε γεύση θάλασσας και δοκιμάστε αυτήν με την καραβίδα, τον σολωμό και το σέλερι. Το μάνγκο, το εθνικό φρούτο της Ινδίας, του Πακιστάν και των Φιλιππίνων και το εθνικό δέντρο του Μπαγκλαντές έχει μια ιδιαίτερη γλύκα κι αυτή ακριβώς είναι που καταφέρνει να σπάει την αλμύρα σ’ αυτήν τη σαλάτα που μυρίζει καλοκαίρι.

3. Περνώντας στο κυρίως πιάτο θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε. Ο ιδιαίτερος τρόπος που μαγειρεύονται όλα τα πιάτα θα σας κρατήσει αναποφάσιστους για μερικά λεπτά. Πάρτε το χρόνο σας. Εμείς δοκιμάσαμε το Μυλοκόπι με ρατατουί λαχανικών και λεμόνι yuzu. Τι είναι όμως το λεμόνι yuzu που δίνει στο πιάτο την εντελώς πρωτότυπη γεύση; Είναι ένα είδος λεμονιού, αγαπημένο των σεφ, που έρχεται κατευθείαν από την Ιαπωνια. Ένα εσπεριδοειδές που μοιάζει με μικρό γκρέιπ φρουτ εξωτερικά, με γεύση που είναι ένας συνδυασμός λεμονιού, γκρέιπ φρουτ και μανταρινιού, ικανό να απογειώσει τη συνταγή.

4. Εκείνο όμως που ξεχωρίζει στο καλοκαιρινό μενού του Thymare είναι ένας μεγάλος κατάλογος σούσι. Το όνομα ”σούσι” κυριολεκτικά σημαίνει «με ξινή γεύση», αντικατοπτρίζοντας τις απαρχές του στα ζυμωμένα θαλασσινά. H πιο παλιά μορφή σούσι στην Ιαπωνία είναι το παραδοσιακό ”Narezushi”, και παρασκευάζεται με μια αρκετά παρόμοια τεχνική στην οποία το ψάρι τοποθετείται μέσα σε ξυδάτο ρύζι για να ζυμωθεί. Οι πρωτεΐνες των ψαριών διαλύονται εξαιτίας της ζύμωσης σε αμινοξέα. Η γεύση τους γίνεται ξινή. Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου εμφανίστηκε τον 15ο και 16ο αιώνα, και περιελάμβανε το πάστωμα του ψαριού χωρίς ρύζι. Αυτές οι δύο τεχνικές αποτελούν τη βάση του σημερινού σούσι που σερβίρεται ολόφρεσκο σε αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στο τραπέζι σας.

Δοκιμάσαμε το πολύχρωμο rainbow roll, μια ποικιλία μικρών ρολών με βασιλικό καβούρι, Σολομό, Τόνο, Λαβράκι και Αβοκάντο και το ιδιαίτερο Futomaki Roll με βασιλικό καβούρι/ Ομελέτα/ Χέλι/ Λαχανικά, που ανήκει στον κατάλογο των makirolls suschi που είναι ένα είδος σούσι με φέτες από ψάρι ή φιλετάκια θαλασσινών και ζαρζαβατικά τυλιγμένα με ρύζι και περιτυλιγμένα με τραγανά λεπτά φύλλα από φύκι.

5. Φτάνοντας στο επιδόρπιο η ξεχωριστή επιλογή είναι το δροσιστικό μους με φρούτα του πάθους και φιστίκι Αιγίνης. Η λεπτή γεύση του μικρού φρούτου με την ιδιαίτερη γεύση δροσίζει τον ουρανίσκο ενώ η σος από φυστίκι αιγίνης που το συνοδεύει δένει σε έναν αναπάντεχα πετυχημένο συνδυασμό.

Για σας που δυσκολεύεστε να επιλέξετε υπάρχει το ιδιαίτερα οικονομικό μενού των 20 ευρώ που περιλαμβάνει σαλάτα, κυρίως πιάτο, κρασί και επιδόρπιο και θα ανανεώνεται διαρκώς, κάθε δύο εβρομάδες με νέες προτάσεις. Η ποικιλία είναι ακταμάχητη. Ανάμεικτη σαλάτα με κεφτεδάκια από γαύρο και ντοματίνια Σαντορίνης, ζουμερό ψητό σολομό με κρούστα θυμαριού, ή σε πεντανόστιμα χειροποίητα σπαγγέτι με όστρακα – γυαλιστερές και ολοκληρώνετε με ένα θεσπέσιο cheesecake με μοσχολέμονο, φράουλες και μέντα. To μενού αυτό θα αλλάζει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το summer sushi menu είναι πραγματικά ακαταμάχητο και χρειάζεται επιπλέον προσοχή γι΄αυτό μελετήστε το από τώρα πριν κλείσετε τραπέζι:

Sachimi με τόνο ή σολομό ή γαρίδες ή λαβράκι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πιάτο με ποικιλία. To sachimi γίνεται με ψάρι ή ψαρικό ωμό, παγωμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες που συνοδεύεται με ωμά ζαρζαβατικά, μαϊντανό, μαρούλι, τεμαχισμένο, φύκι ή αγγούρι. Σερβίρεται με σάλτσα σόγιας, με ponzu, μια ξινή στη γεύση σάλτσα ή Wasabi.

Nigiri με τόνο ή σολομό ή λαβράκι ή γαρίδες ή χέλι. Το nigiri φτιάχνεται με μια ωμή λεπτή φέτα από ψάρι πιεσμένη με το χέρι πάνω σε επίστρωση ρυζιού. Περιέχει ελάχιστο γουασάμπι και τρώγεται αφού βουτηχτεί σε σάλτσα σόγιας, μόνο το ψάρι και όχι το ρύζι. Διάφορα πιάτα με Makirolls, όπως το Futomaki Roll με βασιλικό καβούρι/ Ομελέτα/ Χέλι/ Λαχανικά, αλλά και το California Roll με βασιλικό καβούρι/ Αβοκάντο/ Σουσάμι ή ακόμη το Spicy Tuna Roll με τόνο και αγγούρι ή το Shrimp Tempura Roll με γαρίδες/ Αγγούρι/ Πιπεριά/ Μαγιονέζα ή το Seafood Roll με Λαχανικά/ Σολομό/ Τόνο/ Λαβράκι/ Χέλι. Τα maki σούσι είναι ρολά με φέτες από ψάρι και ζαρζαβατικά τυλιγμένα με ρύζι και περιτυλιγμένα με τραγανά λεπτά φύλλα από φύκι. Ακαταμάχητα το Homemade Smoked Salmon με Καπνιστός σολομός/ Κρέμα τυριού/Ρόκα/ Αγγούρι) και το Homemade Pepper Smoked Salmon with tobiko wasabi με Πιπεράτος καπνιστός σολομός/Αβοκάντο/ Κρέμα τυριού). Κι αν είστε χορτοφάγοι επιλέξτε το Veggie Roll με αβοκάντο/ Αγγούρι/ Φρέσκο κρεμμύδι/Φρέσκια κρέμα/ Πιπεριές/ Ρόκα.

Στο Thymare μαγειρεύουν με άποψη, αγάπη και κυρίως φαντασία. Μια φαντασία που ξεκινά από το πως αναμειγνύονται δημιουργικά πρώτες ύλες που προσφέρει η θάλασσα, συνεχίζεται στην εντυπωσιακή τους παρουσίαση στα πιάτα και ολοκληρώνονται με το σέρβις σε ένα υπέροχο περιβάλλον και στις ξεχωριστές τιμές.  

Thymare, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2. Τηλέφωνο 2310897197, και για περισσότερα εδώ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα