8 tips για φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

1
7566

Online booking airplane tickets. 3d

Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια, και ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την βοήθεια του διαδικτύου και των πολλών ταξδιωτικών σελίδων και εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί, έχει γίνει πολύ εύκολο να οργανώσει κανείς μόνος του τις διακοπές του.

Ένα από τα βασικά όμως πράγματα που μας απασχολεί όλους, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, είναι η εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για τους αγαπημένους μας προορισμούς. Πράγμα που γίνεται πιο εύκολο με την γνώση κάποιων ειδικών «μυστικών» του χώρου πριν την αγορά.

Αν ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα λοιπόν, θα έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να βρείτε προσφορές που θα σας εξαλείψουν κάθε δεύτερη σκέψη για το ταξίδι που πάντα θέλατε να κάνετε.

  1. Κάντε την κράτησή σας 6-8 εβδομάδες νωρίτερα

Μια έρευνα που διεξήγαγε η Expedia και το σωματείο Airlines Reporting Corporation (ARC) έδειξε πως για τις πτήσεις εσωτερικού, οι πιο φθηνοί ναύλοι βγαίνουν περίπου 50-100 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Για πτήσεις εξωτερικού, είναι καλό να αρχίσετε την αναζήτηση ακόμα και 6 μήνες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, με τις καλύτερες προσφορές να βγαίνουν εκείνο το διάστημα.

  1. Επέλεξε Τρίτη ή Κυριακή

Η έρευνα του ARC έδειξε επίσης πως δρομολόγια που εκτελούνται Τρίτες και Κυριακές, είτε πρόκειται για διεθνή προορισμό ή εσωτερικού, έχουν συνήθως καλύτερες προσφορές από ότι αυτά για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, καθώς ο κόσμος συνήθως αποφεύγει να ταξιδεύει στα μέσα ή στο τέλος της εβδομάδας. Κάποιοι έχουν αναφέρει και την Τετάρτη σαν καλή μέρα για εύρεση οικονομικών εισιτηρίων.

  1. Ψάξτε για εισιτήρια σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες

Μην φοβάστε να συνδυάσετε πτήσεις διαφορετικών εταιρειών. Τι κι αν πετάξετε με EasyJet και γυρίσετε με Ryanair; Μπορεί η μία εταιρεία να έχει πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την άλλη, τις μέρες που σκοπεύετε να γυρίσετε από το ταξίδι σας. Έτσι, ψάξτε σε πολλές διαφορετικές εταιρείες, μέρες και ώρες και κάντε τον συνδυασμό που σας συμφέρει πιο πολύ.

141024113950-holiday-airfare-1024x576

  1. Κάντε την αναζήτηση το πρωί

Μπορεί οι απογευματινές ή βραδινές ώρες να βολεύουν πιο πολύ το πρόγραμμά σας για αναζήτηση εισιτηρίων με την άνεσή σας, στον ελεύθερο χρόνο σας, όμως το πρωί οι πιθανότητες για καλύτερες προσφορές είναι μεγαλύτερες. Μέχρι το βράδυ συνήθως μένουν ελάχιστες θέσεις σε καλή τιμή, καθώς αν η προσφορά είναι ιδιαίτερα ελκυστική, μπορεί να εξαντληθούν στη διάρκεια της ημέρας.

  1. Επιλέξτε πρωινές πτήσεις

Καθώς πολλοί αποφεύγουν τα χαράματα για ώρα αναχώρησης, αν επιλέξετε πολύ πρωινές πτήσεις είναι πιθανό να βρείτε καλύτερη τιμή εισιτηρίων. Εναλλακτική είναι επίσης η πολύ βραδινή πτήση που φτάνει στον προορισμό της το επόμενο πρωί.

  1. Προσέξτε τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

Μπορεί οι φθηνές εταιρείες, ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ναέχουν ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές ανά καιρούς, κρύβουν όμως πολλές φορές και κρυφές χρεώσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι έξτρα χρεώσεις για αποσκευές αν υπερβούν έστω στο ελάχιστο τις προβλεπόμενες αναλογίες και βάρος, ή οι χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν όταν τα αεροδρόμια όπου προσγειώνονται έχουν μεγάλη απόσταση από την πόλη, με αποτέλεσματα χρήματα που νομίζατε πως εξοικονομήσατε να πηγαίνουν σε επιπλέον μέσα μεταφοράς, όπως ταξί ή λεωφορεία. Προσοχή στα ψιλά γράμματα.

  1. Συνεχής ενημέρωση με εγγραφή στα newsletters

Για να πετύχετε τις καλύτερες προσφορές υπάρχει η δυνατότητα σε πολλά ταξιδιωτικά site ή στις σελίδες των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις. Έτσι, αν τρέξει κάποια ιδιαίτερα οικονομική προσφορά, μπορείτε να το πληροφορηθείτε πρώτοι.

  1. Τα μίλια σε πάνε μακριά

Αν ταξιδεύετε συχνά, και ειδικά σε διεθνείς προορισμούς, γραφτείτε σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που σας χαρίζει μίλια για κάθε ταξίδι που κάνετε. Όσα περισσότερα μαζευτούν, ακόμα κι αν γίνει σε βάθος χρόνου, κάποια στιγμή θα σας χαρίσουν μέχρι κι ένα δωρεάν ταξίδι, ενώ οι προσφορές και τα προνόμια που τα συνοδεύουν είναι πολλαπλά. Αρκεί να επιλέγετε πτήσεις από τις εταιρείες που θα σας τα χαρίσουν.

flights_3

9. Διαγράψτε τα cookies από το browser σας

Oι διαδυκτιακές εταιρίες αποθηκεύουν cookies στο browser σας για να παρακολουθούν το ιστορικό των ταξιδιωτικών αναζητήσεων σας και  παρέχουν πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν να κατανοήσουν ποια σημεία προορισμού μας  ενδιαφέρουν περισσότερο. Διαγράφοντας τα  μπορείτε να «ξεγελάσετε» τις διαδικτυακές εταιρείες.

Δείτε ακόμα 7 μυστικά που οι αεροπορικές εταιρείες δεν θέλουν να ξέρετε εδω

Oδηγός για να μη χρεωθείτε την χειραποσκευή εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ