Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Γερακινής σε θέρετρο

1
17412

Του Γιάννη Ανδρέου

Η Γερακινή υπήρξε από τα χρόνια του εβδομήντα ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Θεσσαλονικείς που επέλεγαν να ξεμακρύνουν λίγο πιο πέρα από το πολυσύχναστο πρώτο πόδι. Εκεί χτίστηκαν μια σειρά συγκροτήματα κατοικιών με θρυλικά ονόματα που παρέπεμπαν σε άλλες εποχές και μετακόμιζαν τα καλοκαίρια εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, εκεί βρίσκονταν και ένα δημοφιλές ξενοδοχείο που αποτέλεσε προορισμό μπροστά στη θάλασσα μιας άλλης εποχής. Ο θρύλος του Γερακίνα τελείωσε πριν μερικά χρόνια και σήμερα έδωσε τη θέση του σε ένα ξενοδοχειακό θαύμα που αναλαμβάνει να συνεχίσει την τουριστική ιστορία της περιοχής με προδιαγραφές βγαλμένες από το μέλλον. Το Ikos Olivia δεν θυμίζει σε τίποτε, εκτός από την τοποθεσία το τι υπήρχε στη θέση του. Επίσης αν θεωρήσει κάνεις ότι βλέποντας τη μεταμόρφωση του κεντρικού κτιρίου, το μόνο που διακρίνει κάνεις από την εθνικό οδό, θα αντιληφθεί τι έχει συμβεί εντός του, γελιέται.

DSC02137

DSC02290 IMG_1613 IMG_4621

Περνώντας την πύλη του πεντάστερου σημερινού ξενοδοχείου αρχίζει ένα ταξίδι στις αισθήσεις, που ελάχιστα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική προσφέρουν.

Κοινός παρανομαστής με την προτέρα κατάσταση και στοιχείο απόλυτου σεβασμού προς τη φύση της περιοχής η διατήρηση του μαγευτικού φυσικού τοπίου με τα ελαιόδενδρα και η ενίσχυση της παραλίας με λευκή άμμο.

Από κει και πέρα κοσμογονία. Αν προσπαθήσεις να στοιχηματίσεις σε πόσο καιρό έγιναν οι επεμβάσεις θα πέσεις έξω. Ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών! Ένα αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό θαύμα. Με κύρια οπτική μια μινιμαλιστική διάθεση και την εξασφάλιση πολλών οπτικών φυγών του βλέμματος αλλά και του βήματος προς τη τη θάλασσα αλλά και το μπλε του νερού που είναι κυρίαρχο με τις πισίνες, το μοναδικά αξιοποιημένο ρέμα της περιοχής και τους κήπους που το περικλύουν, πετυχαίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα με μια σπάνια καθαρότητα γραμμών και λιτότητα σχεδιασμού.

00036 00083 00086

Όσοι θυμούνται το παλαιό Gerakina Beach θα θυμούνται ίσως εκτός από το τετραώροφο κεντρικό κτίριο, τα δεκαοκτώ μονώροφα και δεκατέσσερα διώροφα μπαγκαλόου, ένα κτίριο εστιατορίου, μια ταβέρνα και ένα μίνι μάρκετ και δυο πισίνες μια για ενήλικες και μία για παιδιά

Διατηρώντας όπου ήταν δυνατόν τα υφιστάμενα κελύφη η Nimand Architects που ανέλαβε τη σχεδιαστική μεταμόρφωση φρόντισε ώστε να αναβαθμίστούν και να εκσυγχρονιστούν όλες οι εγκαταστάσεις με έναν τρόπο εντυπωσιακό. Ο επισκέπτης σήμερα απολαμβάνει ανάμεσα στα άλλα τέσσερις νέες θερμαινόμενες πισίνες με την αντίστοιχη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, υπαίθριο θέατρο, spa, περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και νέο κυκλοφοριακό εσωτερικό δίκτυο.

00118 00206 00222

Το “Ikos Olivia” διαθέτει πλέον 295 διαμερίσματα, δωμάτια απλά και διακεκριμένα δωμάτια, οικογενειακές και διακεκριμένες σουίτες. Το κεντρικό κτίριο παρέμεινε, όμως η τελική του μορφή άλλαξε ολοκληρωτικά. Εκτός από τα τυπικά δωμάτια ορόφου, δημιουργήθηκαν σουίτες είτε με την ένωση δύο διπλανών δωματίων σε ένα είτε τριών δωματίων σε δύο σε μια άνεση και πολυτέλεια πρωτόγνωρη.

Εκεί όμως που πραγματικά λατρεύεις την επέμβαση είναι στα μονώροφα και διώροφα μπαγκαλόου διαμορφώνονται με απλούς γεωμετρικούς όγκους, δομημένους με σύγχρονα υλικά, τα οποία αφομοιώνονται απόλυτα από το φυσικό περιβάλλον, διατηρώντας ανέγγιχτη την ομορφιά του τοπίου και την ισορροπία του οικοσυστήματος. Πέτρινοι τοίχοι που ορίζουν τα κτίσματα, ιδιωτική πισίνα ή ιδιωτικό κήπο ή βεράντα ανάλογα με το κτίσμα, ιδανικές οπτικές αποδράσεις προς τη θάλασσα, τους κήπους ή το μπλε του νερού που περιβάλλει σχεδόν όλο το ξενοδοχείο που δημιουργούν στο βλέμμα γαλήνη, ενώ εξαιρετική και η διακεκριμένη “deluxe” περιοχή με τη νέα μεγάλη lagoon πισίνα επιφάνειας 930 m2 και την παιδική 85 m2 να ολοκληρώνουν την αρχιτεκτονική μελέτη και να δημιουργούν ένα δυναμικό χώρο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ιδιωτικότητας των χρηστών.

00245

00256 00243 00375

Η ενσωμάτωση στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού και σύγχρονων τεχνολογιών φυσικού φωτισμού, αερισμού και δροσισμού αποτέλεσαν προτεραιότητα της αρχιτεκτονικής μελέτης. Μέσα στους κύριους στόχους της σχεδίασης ήταν η ομαλή ένταξη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο φυσικό περιβάλλον και η αξιοποίηση του μικροκλίματος για τη βελτίωση της ενεργειακής του συμπεριφοράς. Σκίαση, φωτισμός και φυσικός δροσιμός στις προτεραιότητες και βέβαια σκίαστρα στους χώρους εστίασης που προσφέρουν ελεγχόμενη ηλιοπροστασία, μια εντυπωσιακή φύτευση ορατή από τα μπαλκόνια του κεντρικού κτιρίου με τμήματα πάνω από το Spa και το μπαρ του κεντρικού κτιρίου που έχουν καλυφθεί με φυτεμένο δώμα, επιτυγχάνοντας καλύτερη μόνωση ενώ συγχρόνως βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα του συγκροτήματος και δημιουργούν ένα ευχάριστο και υγιές περιβάλλον. Απόλυτα προσηλωμένο σε μια φιλική προς το περιβάλλον πολιτική το συγκρότημα για την ορθότερη διαχείριση του νερού χρησιμοποιεί δύο υπόγειες δεξαμενές νερού στην περιοχή του θεάτρου. Η μια τροφοδοτείται από την υδροδότηση του κεντρικού δικτύου, ενώ η δεύτερη δεξαμενή αποθηκεύει το επεξεργασμένο νερό από την μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών άρδευσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

00235 00233

Την απόλυτη κτιριακή μεταμόρφωση συμπληρώνει η λειτουργία του που οι υπηρεσίες της συγκρίνονται μόνο με διάσημα καταλύματα του κόσμου αυτής της κατηγορίας. Από τις ανέσεις που βλέπει κάποιος για γυμνού οφθαλμού όπως το εντυπωσιακό spa μέχρι εκείνες που μπορεί να αντιληφθεί αν πάρει για παράδειγμα ένα μέτρο και μετρήσει τις αποστάσεις ανάμεσα στις ομπρέλες που παρέχουν ιδιωτικότητα.

Περπατώντας ανάμεσα στους κήπους με τα ελληνικά αρωματικά φυτά που σημαίνονται και σου δίνουν την ευκαιρία να τα διακρίνεις και να τα γνωρίσεις, στα 4 και μισό συνολικά χιλιόμετρα των εσωτερικών παραδείσιων δρόμων του, σκέπτεσαι πως επίγειοι παράδεισοι πια υπάρχουν ακόμα και μερικά χιλιόμετρα από την πόλη σου.

00018

Ένα από τα μεγάλα ατού του Ikos Olivia είναι τα εστιατόρια του. Θεματικά και πάρα πολλά, όλα μοναδικά και όλα γκουρμέ. Με κορυφαίους σεφ στο είδος τους να έχουν επιμεληθεί τα μενού από το Ασιατικό μέχρι το ελληνικό Ούζο και την υπογραφή του Λάζαρου και από το Γαλλικό μέχρι ένα από τα πιο αυθεντικά Ιταλικά που δοκιμάσατε ποτέ μια αληθινή εμπειρία το Fusco, από το όνομα του διάσημου σεφ Andrea Fusco.

00024 00122 00149

Το Ikos Olivia είναι η νέα αντίληψη για το τι σημαίνει all inclusive εμπειρία. Περνώντας την είσοδο του αφήνεις πίσω την έννοια πορτοφόλι και απολαμβάνεις απλώς στην τιμή που πλήρωσες από γεύματα σε όποιο εστιατόριο του εσύ επιθυμείς καθώς και στα δύο εξαιρετικά εστιατόρια της Γερακινής, Καρνάγιο και Ανεμόμυλος χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, μέχρι τη χρήση του spa, των θαλάσσιων σπορ, των προγραμμάτων γυμναστικής και γιόγκα και φυσικά παραγγελίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας όπου και αν βρίσκεσαι σε ότι επιθυμείς! Αν προσθέσεις τα show στο θέατρο, διαφορετικά κάθε βράδυ, τα bar που μένουν μέχρι αργά τη νύχτα και όλα αυτά με τον απίστευτο επαγγελματισμό, την ευγένεια και το κύρος των ανθρώπων του Sani που ανέλαβαν εξ αρχής το στήσιμο αλλά και το operation του νέου θέρετρου.

Η πρώτη σεζόν λειτουργίας του ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα με πληρότητα 100%. Η επόμενη θα ξεκινήσει ακόμα νωρίτερα.

Πουθενά αλλού δεν νοιώσαμε τέτοια αίσθηση πληρότητας στις παρεχόμενες και πληρωμένες εξαρχής υπηρεσίες! Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι το all inclusive μπορεί να έχει τέτοια διάσταση. Μια σπάνια εμπειρία.

Δείτε περισσότερα εδώ 

*Οι αναγνώστες του trip advisor κατέταξαν το Ikos Olivia δεύτερο στον κόσμο στην κατηγορία All Inclusive. Στην έκτη θέση βρίσκεται το Ikos Oceania. Στην κατηγορία των family στη δέκατη θέση το Sani. 

Αναδείχθηκε ως το κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα στα βραβεία Holiday Check Award 2017.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πώληση του ΟΛΘ για την ιστοσελιδα σας ειναι ξεπουλημα.Η πωληση του ξενοδοχειου Γερακινα απο την Εθνικη Τραπεζα γιατι δεν ειναι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ