Στο μαγικό Μεταξοχώρι

0
5447
fullsizerender_1.jpg

Τι συνδέει τον Μποστ, τον Λουκιανό Κηλαϊδόνη, το Θανάση Παπακωνσταντίνου; Ένα χωριό στην πλαγιά του Κίσαβου. Σχεδόν ενωμένο με την αρχοντική Αγιά, των αστών του κάμπου, με τα απίστευτα αρχοντικά.

Το Μεταξοχώρι, χαμένο σε ένα ρέμα από πλατάνια που το διασχίζει, το ανακάλυψα κάποτε που πήγα να κάνω ένα θέμα εκεί κοντά. Όλες οι αφηγήσεις με οδήγησαν τότε σε έναν άνθρωπο που ανέστησε τα κτίρια του χωριού που ρήμαζαν, εκπληκτικά πετρόκτιστα αρχοντόσπιτα φτιαγμένα με μεράκι και μεγαλείο.

Ο Ρούλης Σουλιώτης αγαπάει πολύ αυτόν τον τόπο. Για αυτό φρόντισε να τον προικίσει με έναν υπέροχο ξενώνα που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι στο σπίτι σου και όχι σε ξενοδοχείο και με μερικές ανακαινίσεις κτιρίων σε όλη την περιοχή που αποκατέστησαν τη μυθική αρχιτεκτονική λάμψη της περιοχής που διέθετε κτίσματα που η γοητεία τους παραμένει ακέραια στο χρόνο.

Το Μεταξοχώρι προτίμησαν από τα χρόνια του εξήντα μια σειρά διανοούμενων και καλλιτεχνών για τόπο παραθερισμού τους και είναι εντυπωσιακή η συνύπαρξη τόσων πολλών ονομάτων των γραμμάτων και των Τεχνών σε ένα τόπο.

Στην άγνωστη πλευρά του Κίσσαβου, με τον κάμπο κάτω να λάμπει από τα στάχυα αυτή την εποχή, το Πήλιο στο βάθος και τις θάλασσες με τις απίστευτες σπηλιές και τις ερημικές παραλίες να ανακαλύψεις με τη βάρκα, δεν είναι απλά προορισμός. Είναι αφορμή και αιτία να ξεμακρύνεις από την Εθνική οδό και να γνωρίσεις την κρυμμένη ομορφιά της Θεσσαλίας.

Μαγικά γεφύρια, παλιά υδραγωγεία βυζαντινά, ξωκλήσια με αγιογραφίες μαγικές της Κολάσεως, μονοπάτια στο βουνό, δροσιά το καλοκαίρι. Και κυρίως ωραίους ανθρώπους.

Ο Ξενώνας

Ένα παλιό πέτρινο σπίτι του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο όμορφους ξενώνες της Ελλάδας. Με ξύλινα λιτά έπιπλα να δεσπόζουν, αέρινες κουρτίνες και πανιά να δημιουργούν μια αίσθηση Φελίνι, ένα διώροφο οντά έκπληξη για μια παρέα, φαγητό σπιτικό που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας και μοναδική ησυχία και βλάστηση όλο το χρόνο. Δωμάτια εξαιρετικά άνετα και τέλεια μπάνια με μάρμαρα και ψηφίδες.

*Αρχοντικό Σουλιώτη, Μεταξοχώρι, Αγιάς, Λάρισα, Τηλ. 2494022040

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ