Ένα μεθυστικό ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

0
8604

κισσαβος

Τώρα που ολοκληρώνονται τα Τέμπη και παραδίδεται ο δρόμος η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Μεταξοχώρι μικραίνει κατά μισή ώρα. Η εμπειρία του ωραιότερου Σαββατοκύριακου της άνοιξης λοιπόν είναι μιάμιση ώρα μακριά.

Στους πρόποδες του Κίσσαβου η άνοιξη οργιάζει. Οι μυρωδιές και τα χρώματα αυτή την εποχή βρίσκονται σε μοναδική αρμονία και είναι έτοιμες να ξυπνήσουν το σώμα από τη χειμερία νάρκη.

4

Το Σαββατοκύριακο 7-9 Απριλίου το Αρχοντικό Σουλιώτη και το Nature Seminars Pelion οργανώνουν μια απόδραση αλλιώτικη από τις άλλες. Με φόντο το υπέροχο κατάφυτο βουνό μας καλούν να ανακαλύψουμε πεζοπορώντας όμορφα και γραφικά χωριά στις πλαγιές του Κισσάβου. Μέσα στια κατάφυτα μονοπάτια θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε φυτά και βότανα ενώ στην αυλή του Αρχοντικού Σουλιώτη στο Μεταξοχώρι, μέσα σε μεθυστικές μυρωδιές λουλουδιών μας περιμένει ένα ξεχωριστό εργαστήριο – workshop!

σουλιωτη5

Μια εξαιρετική ευκαιρία να περπατήσει κανείς σε εκπληκτικά μονοπάτια αλλά και να έρθει σε επαφή με την ελληνική χλωρίδα και τις εκατοντάδες ποικιλίες των φυτών και των βοτάνων που έχουν ιδιότητες μοναδικές. Την ωραία βόλτα που θα περιλαμβάνει και ένα έρημο πια αλλά με μοναδικές τοιχογραφίες ξωκκλήσι και το μάζεμα των βοτάνων θα ακολουθήσει το εξειδικευμένο workshop εξοικείωσης με τα βότανα τα φυτά και τη χρήση τους.

σουλιωτη2

Παράλληλα η διαμονή στο μοναδικό Αρχοντικό προσφέρεται για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

5 (2)

Ένα παλιό πέτρινο σπίτι του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο όμορφους ξενώνες της Ελλάδας. Με ξύλινα λιτά έπιπλα να δεσπόζουν, αέρινες κουρτίνες και πανιά να δημιουργούν μια αίσθηση Φελίνι, ένα διώροφο οντά έκπληξη για μια παρέα, φαγητό σπιτικό που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας και μοναδική ησυχία και βλάστηση όλο το χρόνο. Δωμάτια εξαιρετικά άνετα και τέλεια μπάνια με μάρμαρα και ψηφίδες.

3 6 (2) 7

Αδράξτε την ευκαιρία!

*Σαββατοκύριακο 7-9 Απριλίου 2017, Αρχοντικό Σουλιώτη, Μεταξοχώρι Αγιάς, Λάρισα, Τηλ. 2494022040, www.souliotismansion.com

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ