Το παλαιότερο σε κυκλοφορία Free Press στην Ελλάδα

Η Parallaxi είναι ένα από τα παλαιότερα Free Press στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1989 ως κινηματογραφικό περιοδικό.

Μέσα στο πέρασμα αυτών των 25 χρόνων το ιστορικό free press της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε το δρόμο σε δεκάδες που ακολούθησαν, πειραματίστηκε αρκετές φορές δημιουργικά πάνω στη φόρμα και οδήγησε με επιτυχία την κούρσα των free press στο μέλλον.

Σήμερα αποτελεί ένα πρωτοποριακό περιοδικό πόλης στο ύφος των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών δωρεάν διανεμόμενων περιοδικών γνώμης, με στήλες που υπογράφουν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, columnists και άνθρωποι γνωστοί στη Θεσσαλονίκη για την παρέμβαση τους στα κοινά.

Η αισθητική του περιοδικού ανανεώνεται διαρκώς κι έχει χαρίσει στο περιοδικό στο παρελθόν τα βραβεία γραφιστικής στον ετήσιο διαγωνισμό ΕΒΓΕ (βραβείο σχεδιασμού καλύτερου περιοδικού της χρονιάς και βραβείο καλύτερου εξωφύλλου). Ο μοντέρνος κόσμος της τέχνης, της μόδας, της καλής ζωής, οι νέες τάσεις, η αρχιτεκτονική, η καθημερινή ζωή, τα ταξίδια, συναντούν τη σύγχρονη σκέψη στις σελίδες του περιοδικού κάθε μήνα. Παρέα με σπουδαίες υπογραφές από το χώρο των πολιτιστικών, των αθλητικών, του life style, της μόδας και της γεύσης. Οι σημαντικότεροι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι κάθε μήνα στις σελίδες της.

Στο πρόγραμμα του 2009 του ΜEGA Chanel συμπεριλαμβάνονταν το σίριαλ «Αγρια Παιδιά» το σενάριο του οποίου βασίζεται στην ομώνυμη στήλη του Παναγιώτη Ιωσηφέλη που φιλοξενούταν για τέσσερα χρόνια στην Parallaxi. Μια στήλη που αφορά πρόσωπα, κυρίους νέους της διπλανής πόρτας.

 :  Η Agenda είναι ο απόλυτος οδηγός για τη διασκέδαση και όσα πρέπει να ξέρει ο κάτοικος της πόλης που κυκλοφορεί, καταναλώνει και επιδρά στην καθημερινότητα της.

 : Κυκλοφορεί 10 τεύχη το χρόνο (εκτός από Ιούλιο και Αύγουστο)

: Διανέμεται δωρεάν σε 15.000 αντίτυπα σε 200 σημεία στο κέντρο και την περιφέρεια της Θεσ/νίκης. Τόποι διανομής είναι κινηματογράφοι, θέατρα, βιβλιοπωλεία, πολιτιστικά κέντρα, gallery, cafe bar, εστιατόρια, ξενοδοχεία, δισκοπωλεία, βιντεοκλάμπ, επώνυμα καταστήματα ρούχων και ηλεκτρονικών, πανεπιστήμια, σχολές, κέντρα νεότητας.

 : Το αναγνωστικό κοινό της είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 μέχρι 45 ετών με έμφαση στις ηλικίες 25-34.

Η Parallaxi στα 24 χρόνια αυτής της δημιουργικής της παρουσίας στο εκδοτικό τοπίο της χώρας οργάνωσε και συνεχίζει να οργανώνει μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την καθημερινότητα της πόλης. Όπως η Έκθεση Greatest Kitsch στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, το Σινεμά στο Δρόμο σε πέντε πόλεις της περιφέρειας, ένας υπαίθριος θερινός κινηματογράφος σε δέκα χαρακτηριστικά μνημεία και γειτονιές της πόλης και ένα γιγάντιο αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη τον Ιούνιο του 2010 με τίτλο “η Θεσσαλονίκη αλλιώς”. Από το πείραμα αυτό προέκυψε η ομάδα αστικού ακτιβισμού “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” που συνεχίζει ενεργά από τότε με 27 δράσεις εως σήμερα  με στόχο την εξωστρέφεια, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Parallaximag- www.parallaximag.gr

Η Parallaxi με 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα έντυπα Μέσα της Θεσσαλονίκης, έχει εισβάλλει δυναμικά και στο Διαδίκτυο, με έναν ιστότοπο που αποτελεί την ηλεκτρονική φωνή της πόλης.
Κάθε μήνα περισσότεροι από 200.000 μοναδικοί επισκέπτες, και πάνω από 450.000 pageviews, επισκέπτονται την  ιστοσελίδα της Parallaxi www.parallaximag.gr
Κάθε μέρα η φωνή της πόλης ακούγεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Parallaxi. Μερικές από τις κορυφαίες υπογραφές opinion leaders στη Θεσσαλονίκη είναι  εδώ και δίνουν τροφή με τα κείμενά τους για συζήτηση. Ακολουθώντας την παράδοση που έχει χτίσει η έντυπη Parallaxi φιλοξενεί στήλες γνώμης αλλά και θέματα επικαιρότητας που συμβαίνουν στην πόλη. Επίσης αποτελεί τον  απόλυτο οδηγό για διασκέδαση και ψυχαγωγία  στη Θεσσαλονίκη, καθώς η διαδικτυακή εκδοχή του περιοδικού προσφέρει καθημερινά στους αναγνώστες της δωρεάν προσκλήσεις για θέατρο, κινηματογράφο, εστιατόρια, δωρεάν αντίτυπα βιβλίων και όχι μόνο. Οι φωτογράφοι της ομάδας  μοιράζονται την ματιά τους για την πόλη μέσα από το φακό της κάμεράς τους. Η αγαπημένη ενότητα “Ματιές στην Πόλη” ανανεώνεται και αυτή καθημερινά.
Στις καθημερινές αναρτήσεις της parallaximag.gr αναδεικνύονται μοναδικής ομορφιάς κτίρια της πόλης, η ιστορία της στη διάρκεια των χρόνων, τα μνημεία της, οι γειτονιές της και οι άνθρωποί τους, όσα χάθηκαν στη διαρκεια των χρόνων, όσα διατηρήθηκαν και όσα πρέπει να προστατευθούν, τα μεγάλα της προβλήματα, οι νέες πρωτοβουλίες, όλες οι άξιες λόγου επιχειρηματικές προσπάθειες νέων ανθρώπων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της πόλης, οι διέξοδοι της διασκέδασης, μια πλήρης πολιτιστική και ψυχαγωγική ατζέντα, προτάσεις για ταξίδια και βιβλία, αλλά και για όλα όσα αξίζει να επισκεφτείς στην πόλη, γωνιές της και μυστικά σημεία που αξίζουν να τα ανακαλύψεις, γνώμες των πιο έγκυρων πρόσωπων από κάθε χώρο, αποκλειστικότητες, φωτορεπορτάζ και έρευνες γύρω από την καθημερινότητά της, προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και του αστικού σχεδιασμού της.

Επιπλέον, το parallaximag.gr είναι ο βασικός τρόπος για να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος για τη δράση της δημοφιλούς ομάδας αστικού ακτιβισμού “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς”. Η ομάδα της Parallaxi που με τις δραστηριότητά της προωθεί μία διαφορετική αντίληψη για την πόλη έχει τη δική της ενότητα στη σελίδα. facebook https://www.facebook.com/thessalonikiallios?ref=hl (43.000 likes) twiter https://www.facebook.com/thessalonikiallios?ref=hl (3.300 followers)
Παράλληλα, η διαδικτυακή παρουσία της Parallaxi συμπληρώνεται με τη σελίδα στο, facebook https://twitter.com/parallaximag (24.000 likes) και το προφίλ στο twitter https://twitter.com/parallaximag (4.200 followers), που προσφέρουν καθημερινή επικοινωνία με τους αναγνώστες

.