Θεσσαλονίκη

20 πρόσωπα μιλούν για τη Θεσσαλονίκη αυτό το Σάββατο

Αυτό το Σάββατο κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
20-πρόσωπα-μιλούν-για-τη-θεσσαλονίκη-αυτ-263629
Parallaxi

Αυτό το Σάββατο 9/12 στις 11 το πρωί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση προβληματισμού στο πλαίσιο του Thessaloniki Project για τη Θεσσαλονίκη του σήμερα. Για να επινοήσει η πόλη τον εαυτό της απ’ την αρχή.

20Χ5: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Προσωπικότητες της πόλης από διάφορους τομείς μιλούν για τη δική τους Θεσσαλονίκη.

ΕΝΟΤΗΤΑ Α: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 1. «Το τέλος της παλιάς μας πόλης» ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, Αρχιτέκτων, Διευθυντής του Πολιτιστικού κέντρου Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

2. «Μια πόλη που ζει, μια πόλη για να ζεις» ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ, Πολεοδόμος, Χωροτάκτης.

3. «Η Θεσσαλονίκη χωρίς τίτλους και χωρίς επετείους» ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

4. «Το επίκαιρο Bauhaus» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΑΔΗΜΑΣ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Semiotik». ΕΝΟΤΗΤΑ Β: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

5. «Η σχέση πόλης και λιμανιού: Εμπειρίες και προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη» ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, Συντονιστής Κοινοπραξίας DIEP GmbH-Terminal Link SAS-BELTERRA Investments Ltd.

6. «Η Θεσσαλονίκη και η Διεθνής Εκθεση. Βλέποντας μπροστά με τις νέες τεχνολογίες» ΤΑΣΟΣ ΤΖΗΚΑΣ, Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO, Πρόεδρος ΣΕΠΕ.

7. «Η δύναμη των συναντήσεων» ΕΦΗ ΚΟΥΔΕΛΗ, Διευθύντρια Thess Convention Bureau.

8. «Επιχειρηματικότητα στο Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη: Μια ανάρμοστη σύγκριση» ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ, Επιχειρηματίας.

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

9. «εδώ Θεσσαλονίκη» ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ, Αρχιτέκτων.

10. «Ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα: Η πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας» ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ, Συγκοινωνιολόγος, Καθηγητής ΑΠΘ.

11. «Η αστική θαλάσσια συγκοινωνία σε σημείο καμπής» ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΡΗΓΑ, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργων ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

12. «Πόλεις μηδενικών αποβλήτων;» ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΚΟΥΛΗΣ, π. μέλος Δ.Σ. Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

13. «Ανήκειν. Βαρίδιο ή εφαλτήριο;» ΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Αρχιτέκτων.

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

14. «Συνδιαχείρηση πολιτισμικού κεφαλαίου: το παράδειγμα των Μουσείων και της Βiennale Θεσσαλονίκης” ΣΥΡΑΓΩ ΤΣΙΑΡΑ, Διευθύντρια Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

15. «Το Κ.Θ.Β.Ε. σήμερα» ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΑ, Αν. Καλλιτεχνική διευθύντρια Κ.Θ.Β.Ε.

16. «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 7 στιγμιότυπα» ΘΩΜΑΣ ΛΙΝΑΡΑΣ, Συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

17. «Η ποίηση γυμνή: μιά δράση πολιτισμού» ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΛΗΣ, Συγγραφέας.

18. «ψυχική ανθεκτικότητα»: ανθεκτικοί σε όλα;» ΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, Ψυχολόγος.

19. «Ένα εκ προμελέτης έγκλημα, χωρίς ποινικές συνέπειες» ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ, Δημοσιογράφος, υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

20.«εφάμιλλο του Ευρωπαϊκού!» ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΣAΜΟΓΛΟΥ, Εξάρχων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Κάθε πόλη είναι και ένα πεδίο πολλαπλών αφηγήσεων, που την παρουσιάζουν με διαφορετικά πρόσωπα ή προσωπεία, ταυτότητες γνήσιες ή πλαστές, ακόμη και μύθους. Ειδικά η Θεσσαλονίκη, είναι περισσότερο μια σειρά από έννοιες, συμβολισμούς, αντιθέσεις και τραύματα, παρά μια κοινή πόλη. Γι αυτό και η “ταυτότητά” της, πραγματική ή επινοημένη, μετασχηματίζεται και μας διαφεύγει διαρκώς. Πρόκειται, όπως λέμε συχνά, για μια πόλη σε συνεχή μετάβαση. Η ομάδα ΤHESSALONIKI PROJECT, στην προσπάθειά της να σκιαγραφήσει τη νέα ταυτότητα, το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, κάλεσε 20 Θεσσαλονικείς, που δραστηριοποιούνται δημιουργικά σε διαφορους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, να καταθέσουν συνοπτικά, μέσα σε 5 μόλις λεπτά, τη δική τους εκδοχή για το θέμα. Οι παρεμβάσεις τους χωρίζονται σχηματικά σε 4 ενότητες: Α. Ιστορία, πολεοδομία, αρχιτεκτονική. Β. Επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη. Γ. Δημόσιος χώρος, κυκλοφορία, ανακύκλωση. Δ. Τέχνες, πολιτισμός, κοινωνικά μέσα. Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τη LIVE MEDIA και είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Thessaloniki Project

Ζωντανά τώρα: Thessaloniki Project

Posted by Livemedia.gr on Samstag, 9. Dezember 2017

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα