Αυτά τα σχολεία της Θεσσαλονίκης δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα

0
441

back

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού, στις σχολικές μονάδες της πόλης καταγράφηκαν προβλήματα και ζημιές σε 52 από 161 διδακτήρια (229 σχολικές μονάδες) και πρόβλημα προσβασιμότητας εξαιτίας χιονιού σε 103 σχολικές αυλές. Μέσα στο Σαββατοκύριακο οχτώ συνεργεία τεχνικών αποκατέστησαν καίριες βλάβες σε 41 διδακτήρια και οι αρμόδιες εποπτείες καθαριότητας του Δήμου, μαζί με την συνδρομή ιδιώτη, αποχιόνισαν το σύνολο των σχολικών αυλών.

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν κλειστές 17 σχολικές μονάδες (11 διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες που η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο):

1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Ε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΦΟΥΛΗ-ΤΥΠΑ 1
2. 26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4
3. 30ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54
4 . 38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)
5 . 47ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
6 . 49ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
7. 57ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
8. 102ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ) Ε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ 1
9. 113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Δ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΑΝΟΥ 2

ΔΗΜΟΤΙΚΑ
1. 40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4
2 . 51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54
3. 59ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
4. 63ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)
5 . 67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Δ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 41

7 . 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Ε ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 29

2. ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ) Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 1

Οι υπόλοιπες 212 σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία  του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση των προβλημάτων στο σύνολο των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παύλου Μελά

Κανονικά θα λειτουργήσουν  τα περισσότερα  σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

Την κανονική λειτουργία 95 σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ) και παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή και ενώ συνεχίζεται και σήμερα μέχρι αργά το βράδυ ο επανέλεγχος από τα συνεργεία του Δήμου και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα των σχολείων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή έδωσαν προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες για να αποκαταστήσουν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρωτοφανή  κακοκαιρία και τον παγετό των τελευταίων ημερών, με σημαντικές παρεμβάσεις  στα συστήματα υδροδότησης και θέρμανσης των σχολικών κτιρίων αλλά και στον καθαρισμό των προαύλιων χώρων και των δρόμων πρόσβασης.

Θα παραμείνουν κλειστά κυρίως λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον παγετό στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, τα παρακάτω σχολικά κτίρια:

 • 14ο και 23ο Νηπιαγωγεία Σταυρούπολης
 • 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
 • 1ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης
 • 6ο  Νηπιαγωγείο Πολίχνης
 • 8ο και 11ο Νηπιαγωγεία Πολίχνης
 • 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
 • 5o Ειδικό Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας
 • 5ο Ειδικό Δημοτικό Ευκαρπίας
 • Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης και στον Παιδικό Σταθμό ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη).

Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δομές ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ και θα παραμείνει κλειστό το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο πρωτοφανής παγετός και η σφοδρή χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες στις υποδομές της ύδρευσης και της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων του δήμου.

Τα συνεργεία του δήμου, ιδιώτες τεχνικοί, οι σχολικές επιτροπές, οι διευθυντές των σχολείων και όχι μόνο, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες νυχθημερόν, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμα τα πενήντα και πλέον σχολεία του δήμου Θερμαϊκού για να λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα, 16.01.2017.

Κατ’ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 και 30 πμ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με νεότερη ενημέρωση από τον δήμο και στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με μικρή καθυστέρηση, στις 9 π.μ.

Δήμος Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 16/1 ανοιχτές θα είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης, με εξαίρεση το Νηπιαγωγείο  Αγίας Παρασκευής και το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι σχολικές μονάδες του 2ου Γυμνασίου Θέρμης , ΤΕΕ και Γυμνασίου Βασιλικών, όπου μέχρι σήμερα Κυριακή, γίνονταν εργασίες αποκατάστασης.

Να σημειωθεί τέλος πως οι προσπάθειες των αρμοδιων υπηρεσιών και των συνεργείων του δήμου μας, θα είναι αδιάκοπες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν νέα προβλήματα.

Στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης τα σχολεία θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ