Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τις απόκριες

2
320

palladium1983

H εικόνα είναι τραβηγμένη στη disco Palladium το 1983. Βρισκόταν στην οδό Σόλωνος, μεταξύ Μπότσαρη και Συνδίκα. Μία από τις δεκάδες disco που άνθισαν στην πόλη στη δεκαετία του ογδόντα.

Τραβηγμένη σε ένα αποκριάτικο πάρτι, από τα θρυλικά πάρτι που οργανώνονταν τότε, πραγματικές υπερπαραγωγές.

Στη δεκαετία του ογδόντα τα καρναβάλια ήταν πολύ δημοφιλή στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα club την Τσικνοπέμπτη και τα Σάββατα της αποκριάς χιλιάδες άνθρωποι μασκαρεμένοι κατέβαιναν στην Τσιμισκή, στο ύψος της Ωραίας και έκλειναν το δρόμο για ώρες.

16788272_10154346000301344_1239377715_n

Ο γιορτασμός της αποκριάς με μεγαλοπρέπεια που ατόνησε στα χρόνια του ενενήντα κρατούσε έναν αιώνα και στα χρόνια του εξήντα κορυφώνονταν με τους περίφημους χορούς της εποχής, όπως ο χορός των Ανεμώνων συνήθως στο Μεντιτερανέ.

ανεμωνων

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90 την Τσικνοπέμπτη έκλεινε η Κούσκουρα και αργά το βράδυ και η Τσιμισκή για τα πάρτυ που γινόταν σε εκείνο το σημείο, έξω από την “Ωραία” και κάτω από τον ραδιοφωνικό Αντέννα.
    Μετά από λίγα χρόνια άρχισαν οι βαρβαρότητες το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

  2. Επίσης πολύ κόσμο είχε και η Προξένου Κορομηλά. Κάποτε πέφταν αυγά εκεί από το Snoopy έβς το καφενείο του Αποστόλη ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ