Όταν η Δημαρχία Μπουτάρη έγινε το δικό μας Game of Thrones

0
1993

O εμφύλιος στην παράταξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, την Πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό τώρα και μπαίνει στη φάση της απόλυτης κορύφωσης.

62fd0dd09b5e2d261479da386a861c6e

Σήμερα το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μετά την άφιξη του από την Αμερική ο δήμαρχος ξεκίνησε ένα κύκλο ξεκαθαρισμάτων στο εσωτερικό μέτωπο που δεν είναι ένα αλλά πολλά και διαφορετικά.

Στο εσωτερικό της παράταξης έχουν διαφοροποιηθεί και αφήσει υπονοούμενα τους τελευταίους μήνες για σειρά θεμάτων που αφορούν οικονομικούς χειρισμούς, ταξίδια συμβούλων και αντιδημάρχων, απευθείας αναθέσεις, διοικητικές αστοχίες, αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων με αξιώματα κλπ.

Τη σαφή τους διαφοροποίηση και κριτική στα όργανα, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναρτήσεις στο fb, αλλά και συνεντεύξεις εξέφρασαν το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Γιώργος Αρβανίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαχαριάδης, Λιακόπουλος, Κανάκης, αλλά και μια σειρά άλλοι που περισσότερο αθόρυβα διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση του δημάρχου και μιας στενής ομάδας συνεργατών του που ασκούν διοίκηση.

pegasus_LARGE_t_1581_106862878

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος κάλεσε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να παραιτηθεί λέγοντας:

“Αυτοί οι κύριοι που δημιουργούν τα προβλήματα, δεν έρχονται στη δημοτική ομάδα να πουν την θέση τους καθαρά. Είναι ανέντιμη αυτή τη καμαρίλα. Μπροστά στην τηλεόραση στο δημοτικό συμβούλιο τότε δημιουργούν πρόβλημα. Μέσα στην δημοτική ομάδα μπορούμε να σκοτωθούμε όσο θέλουμε, αλλά προς τα έξω όταν διαφωνείς με βασικές θέσεις ή όταν δημιουργείς πρόβλημα εκ του μη όντως, τότε παραιτείσαι. Δεν μπορείς να είσαι αντιπολίτευση μέσα στην ίδια την ομάδα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα”. Για το ενδεχόμενο διαδοχής του στην παράταξη υπογράμμισε πως ”δεν μπορώ με τίποτα να ορίσω διάδοχο, είναι σαχλαμάρα”.

Ο πρώην αντιδήμαρχος απάντησε με ανακοίνωση του τα εξής:

“Εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 και στη συνέχεια το 2014 με στόχο να φανώ χρήσιμος στην πόλη, να υπηρετώ τους πολίτες και να εργάζομαι για τη βελτίωση της καθημερινότητας. 
Αυτοί οι στόχοι ήταν πάντοτε η προτεραιότητα μου. 
Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στις αρχές και στις αξίες που υπηρετούν το όραμά μου για την πόλη που θέλουμε να ζούμε. 
Αυτό κλήθηκα να κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Σήμερα και αύριο. Αυτό προσδιορίζει άλλωστε την εντιμότητα και τη συνέπεια. Σε λόγους και πράξεις.” Συνεπώς δεν παραιτείται όπως του ζητήθηκε.

Η συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δεύτερα αναμένεται εκρηκτική. Η στάση του δημάρχου μοιάζει σήμερα στα όρια της έκρηξης και δεν λειτουργεί πλέον συναινετικά.

Μιλώντας δημόσια αναφέρει εμφατικά πως θα είναι δήμαρχος μέχρι να γίνει εκατό χρόνων ξεχνώντας παλαιότερες κατηγορηματικές δηλώσεις στα MEDIA, ότι δεν πρόκειται να ξαναθέσει υποψηφιότητα μετά την τετραετία που διανύει σήμερα

Και αν η περίπτωση Ζέρβα μοιάζει στα μάτια του Δημάρχου μια εύκολη περίπτωση περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να δούμε τι θα απαντήσει στο status του στενού του συνεργάτη, συνιδρυτή της Πρωτοβουλίας και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου που έγραψε:

‘’Χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλο προσωπικό κόστος, κόπος και χρόνος πολύς, ώστε να επέλθει η αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 2010. Χρειάζεται, όπως φαίνεται, πολύ λιγότερος κόπος για να διαλυθεί ό,τι κατακτήθηκε. Οι νοούντες, νοείτωσαν!’’

Να θυμίσουμε τέλος ότι είναι σε εξέλιξη οικονομικός έλεγχος για σειρά καταγγελιών που αφορούν σε προμήθειες του Δήμου και αναμένεται το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας.

Τέλος στη χθεσινή δημοτική ομάδα δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτε επ΄αυτών και η κουβέντα ήταν για την Αμερική και το ταξίδι και δεν ακούμπησε τίποτε από τα καίρια ζητήματα των προμηθειών που τέθηκαν επί τάπητος και κατά τη συζήτηση των οποίων ο δήμαρχος αποχώρησε…Κάτι για τα οποία κατηγορεί τους κριτές του ο Δήμαρχος…

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ