Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη

1
30310

 

Με νεώτερες ανακοινώσεις λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους από τους Δήμους αλλά και με νέα ανακοίνωση της η ΕΜΥ που προβλέπει επιδείνωση έχουμε την εικόνα της αυριανής Τρίτης. (Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από -13 έως -2 βαθμούς ενώ προβλέπεται χιονόπτωση και μέσα στη Θεσσαλονίκη).

Θα παραμείνουν κλειστά τα περισσότερα σχολεία στο Νομό Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου όπως συνέβη και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Κλειστά θα μείνουν με μέχρις στιγμής ανακοινώσεις στους δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Θερμαϊκού, Δέλτα, Πυλαίας-Χορτιάτη (Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί), Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί), Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά και Βόλβης.

Λόγω του Παγετού οι περισσότεροι από τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αναλυτικά παρακάτω τι θα γίνει σε κάθε Δήμο:

paidia xioni

Δήμος Θεσσαλονίκης 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/10 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Εκτός από τα σχολεία, κλειστά θα παραμείνουν και ορισμένα δημοτικά κτίρια. Μέχρι στιγμής, προβλήματα εμφανίζονται στο Κέντρο Μουσικής όπου στεγάζεται και το Ωδείο μαζί με τη Διεύθυνση Πολιτισμού, αλλά και στη βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, όπου υπάρχει πρόβλημα στον καυστήρα.

Δήμος Ωραιοκάστρου 

Την Τρίτη τα σχολεία θα παραμείνουν όλα κλειστά. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του δήμου Ωραιοκάστρου. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι λόγω του παγετού ίσως υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση των σχολικών κτιρίων.
Η δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση των εκπαιδευτικών για τυχόν αργοπορία στην προσέλευση των μαθητών ή τυχόν απουσία αυτών λόγω των καιρικών συνθηκών.

1624318

Δήμος Θέρμης 

Κλειστά όλα τα σχολεία

Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Λόγω  των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10/1τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Να σημειωθεί ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Η επιτροπή Παιδείας του δήμου Νεάπολης – Συκεών,  αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά λόγω  του ψύχους τα σχολεία της περιοχής. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Δήμος Καλαμαριάς

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στην Καλαμαριά – Ανοιχτοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

 Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Βασιλικής Νικολέττου και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Σωκράτη Πετκάκη και Αγγελικής Τσαπακίδου, και αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων Δευτέρα 9/01 και Τρίτη 10/1 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής (έλλειψη νερού και παγωμένα καζανάκια στα WC) των μαθητών.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς, να επιλύσουν τα κατά τόπους προβλήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου 2313 314 000 και 2313 314 170, ή 172 και 174.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 

Κλειστά όλα τα σχολεία και και ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί

Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού 

Κλειστά όλα τα σχολεία και και ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ανακοινώθηκε μετά από επικοινωνία που υπήρξε με τους διευθυντές των σχολείων αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία αύριο Τρίτη όπως και τη Δευτέρα λόγω του παγετού που επικρατεί. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Δήμος Παύλου Μελά

Η  ανακοίνωση που βγήκε το πρωί αναφέρει:
Όλα τα σχολεία (Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) του δήμου Παύλου Μελά θα είναι κλειστά και την Τρίτη 10/1 με απόφαση Δημάρχου για να προετοιμαστούν καλύτερα οι χώροι για την ασφάλεια και θέρμανση των μαθητών (αλάτια, έλεγχος υδραυλικών, καλοριφέρ κλπ).
Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν κανονικά για να ενημερώνουν τους γονείς και να συνεργαστούν με τα συνεργεία του δήμου μας.

Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί εκτός από τους: Λιλιπούτειοι, Παραμυθούπολη και Ηλιαχτίδα

Δήμος Δέλτα
Βγήκε ανακοίνωση ότι τελικά, θα είναι κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας για τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί.  Δείτε εδώ την ανακοίνωση:
Κλειστά λόγω παγετού τα σχολεία του Δήμου Δέλτα τη Δευτέρα 9/1 και την Τρίτη 10/10. Ανακοινώνεται ότι λόγω του παγετού των τελευταίων ημερών που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα. Αύριο, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΙΕΚ Σίνδου.

Δήμος Θερμαϊκού

Λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και κατά συνέπεια τα αναφερόμενα προβλήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολείων του δήμου μας, ανακοινώνεται από το Δήμο Θερμαϊκού ότι δε θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού και αύριο Τρίτη 10-1-2017.

Δήμος Λαγκαδά

Έπειτα από συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις συνθήκες παγετού, τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά και τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, αποφασίστηκε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Δήμος Ωραιοκάστρου 

Κλειστά όλα τα σχολεία και και ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί

 Δήμος Χαλκηδόνας
Ανακοινώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και των Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Χαλκηδόνος, την Τρίτη 10/1/2017, μέχρι νεοτέρας. Οι Διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων. Κατόπιν, θα ενημερώνουν τα κλιμάκια ελέγχου του Δήμου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις υποδομές θέρμανσης και ύδρευσης.

Τέλος σήμερα δεν λειτούργησαν τα ΤΕΙ της Σίνδου και τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ κλειστό παραμένει και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και την αυριανή μέρα. Με απόφαση του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιου Καραμπίνη, αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο στο σύνολο των δομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, όπου εδρεύουν οι σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου μέχρι και την Τετάρτη. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ