Αυτό ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης

0
35550

Σήμερα το απόγευμα μετά από έντονο διαπληκτισμό δυο αλλοδαπών ανδρών υπήρξε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην συμβολή της Εγνατίας με τη Μενεξέ, στο Καπάνι.

Αν περπατήσει κανείς στη διάρκεια της ημέρας στο τμήμα της Αριστοτέλους που ξεκινά πάνω από την Ερμού και μέχρι το άγαλμα το Βενιζέλου, κάτω από τις καμάρες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και τα πέριξ θα διαπιστώσει πως πρόκειται για ένα από τα πιο παραβατικά σημεία της πόλης σήμερα.

Λιγότερο από εκατό μέτρα από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου το οποίο φυλάνε καθημερινά αστυνομικοί ενώ ταυτόχρονα περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας μπαινοβγαίνουν στον πεζόδρομο εκτυλίσσεται καθημερινά ένα ατέλειωτο εμπόριο παράνομων τσιγάρων, ναρκωτικών, αλλά και κάθε είδους εμπορεύματος. Άνθρωποι που νοικιάζουν αποθήκες σε κλειστά καταστήματα της περιοχής και κρύβουν το παράνομο εμπόρευμα τους, με γνώση της αστυνομίας,  πλησιάζουν τους περαστικούς ή όσους περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων ή ακόμα και όσους περιμένουν στο εκδοτήριο του ΟΑΣΘ για να προμηθευτούν κάρτες, και τους προσφέρουν ότι έχουν να τους πουλήσουν.

Ακόμα πορτοφολάδες, ζητιάνοι, διακινητές ναρκωτικών ανενόχλητοι όλη τη διάρκεια της ημέρας, από νωρίς το πρωί κυκλοφορούν στη γειτονιά, στον κεντρικότερο πεζόδρομο και αγορά της Θεσσαλονίκης, μερικές φορές όταν εμφανίζονται αστυνομικοί, χάνονται στα στενά του Μοδιάνο και του Καπάνι.

Καθώς βραδιάζει αφοδεύουν στα γύρω στενά μέχρι την Άθωνος, πολλές φορές κοιμούνται ακόμα και στο συντριβάνι, ενώ συχνά πυκνά έρχονται στα χέρια με απρόβλεπτες συνέπειες όπως συνέβη σήμερα το απόγευμα με το μαχαίρωμα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ