Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα που δημιουργείτε κύριε Δήμαρχε

2
4981

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα είχε συζητηθεί ως γνωστό το θέμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Αναμεσα σε αυτούς που αντιπαρατέθηκαν στην απόφαση του Δημάρχου να κλείσει το σχολείο λόγω επικινδυνότητας ήταν οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ανδρέας Κουράκης και ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης που είχαν αμφισβητήσει την επιχειρηματολογία του δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων, Θανάση Παππά και Γιώργου Δημαρέλου περί πορίσματος για σοβαρή επικινδυνότητα και μη αναστρέψιμη βλάβη.

dsc00640

Οι δυο τους ως μηχανικοί έκαναν φανερό ότι μια μελέτη μπορεί εύκολα να εκπονηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο σχολείο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα για να δείξουν το πόσο  απλά θα μπορούσε να διευθετηθεί το θέμα, είπαν ότι θα μπορούσαν και οι ίδιοι να το αναλάβουν αν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν.

Αμέσως μετά βέβαια η πρότασή τους απορρίφθηκε από τον κ. Παππά, που είπε ότι ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι ο δήμος. Φαίνεται όμως ότι ακόμη κι αν ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι ο κ. Δήμαχος μπορεί να δρομολογεί ζητήματα όπως τα αντιλαμβάνεται εκείνος.

Χθες λοιπόν έφτασε η ακόλουθη επιστολή στους παραλήπτες κ.κ. Δημητριάδη, που σημειωτέον ανήκει στην μείζονα αντιπολίτευση, και κ. Κουράκη, η “διαταγή” του κ. Μπουτάρη.

18342547_1556594484359026_8427726265226885864_n

Η ανάρτηση στο προφίλ του κ. Κουράκη στο facebook είναι ξεκάθαρη:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ στα όρια του παραλόγου διέπραξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.

Συμπεριφερόμενος ως απόλυτος Μονάρχης που του ανήκει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, έδωσε εντολή σε Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης, να εκπονήσουν τεχνικοοικονομική μελέτη για εργασίες συντήρησης σε σχολική μονάδα (12ο Δημοτικό Σχολείο) και μάλιστα εντός τριών (3) ημερών!!! όταν ο ίδιος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι- αντιδήμαρχοι, δεν κατάφεραν να την εκπονήσουν εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια (730 ημέρες), και να δώσουν λύση σε ένα χρονίζον θέμα που ταλαιπωρεί μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας και τα παιδιά τους.
Η συνέχεια προσεχώς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανδρέας Κουράκης
Σωκράτης Δημητριάδης

Ανακοίνωση εξέδωσε απόψε και ο Δήμος απαντώντας στους δυο δημοτικούς συμβούλους:
Για «επικοινωνιακά τεχνάσματα και πονηρούς τακτικισμούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις» κάνει λόγο η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη μεταστέγαση του 12ου δημοτικού σχολείου, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα, ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στη δική της ανακοίνωση, αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης του 12ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται σε λυόμενο στην οδό Μαρίας Κάλλας, και τονίζει την ακαταλληλότητα του κτιρίου λόγω παλαιότητας.

«Το ζήτημα του 12ου δημοτικού σχολείου φαίνεται πως γίνεται αντικείμενο λαϊκίστικης εκμετάλλευσης από διάφορες πλευρές που προτιμούν να χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά όχι και να λύνουν τα προβλήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 12ο δημοτικό σχολείο δεν κλείνει, ούτε καταργείται. Η σχολική μονάδα παραμένει, οι εκπαιδευτικοί δεν χάνουν τις θέσεις τους, ούτε οι μαθητές χάνουν το σχολείο τους, αλλά προτείνεται η προσωρινή φιλοξενία σε άλλα σχολικά συγκροτήματα, μέχρις ότου βρεθεί λύση για τη μόνιμη στέγασή του», αναφέρει η ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.
«Παρ’ όλα αυτά για ωφελιμιστικούς λόγους κάποιοι, για ψηφοθηρικούς κάποιοι άλλοι, που καμία σχέση δεν έχουν με το πραγματικό όφελος της σχολικής κοινότητας του 12ου δημοτικού σχολείου, επιμένουν στη χείριστη λύση να μην αλλάξει τίποτα», προσθέτει η διοίκηση Μπουτάρη.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι κύριοι Κουράκης και Δημητριάδης δήλωσαν ότι είναι σε θέση να εκπονήσουν μελέτη εντός τριών ημερών για τη δομική αποκατάσταση του κτιρίου καθώς και να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος της αδειοδότησης για τις σχετικές εργασίες, «αμφισβητώντας τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που έχουν ήδη τοποθετηθεί ως προς το θέμα αυτό με σχετικό υπόμνημα που έχει κατατεθεί στα όργανα του δήμου», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Κουράκης, απάντησε μέσω facebook.

«Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα. Ας μην ανησυχούν οι υπεύθυνοι. Η τεχνικοοικονομική μελέτη για την συντήρηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Μ. Κάλλας εκπονείται ήδη και θα παραδοθεί όπως πρέπει για υλοποίηση στην ώρα της.

Υστερόγραφο1: Δεν δόθηκε ΠΟΤΕ από τους πολιτικούς προισταμένους του Δήμου εντολή προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες για εκπόνηση μελέτης συντήρησης του συγκεκριμένου σχολείου.

Υστερόγραφο2: Δεν υπάρχει καν φάκελος του σχολείου στις Υπηρεσίες του ΔΘ».

Η συνέχεια προφανώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους των υπογραφόντων και σε νέες αναταράξεις στα εσωτερικά της Πρωτοβουλίας. Νομίζουμε πια ότι μπορούμε να αναμένουμε τα πάντα…

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπουδήποτε οι γονείς θα έκαναν τα πάντα για να απομακρύνουν τα παιδιά τους από αυτά τα παραπήγματα που προσβάλλουν την πόλη και την εκπαίδευση, εδώ όμως προτιμούν να βολεύονται, τι να κάνει ο έρμος ο Μπουτάρης δύσκολο το ξεβόλεμα του έλληνάρα.

  2. Αν εσύ θεωρείς απλό ξεβόλεμα να διαλυθεί ένα σχολείο και παιδιά τα οποία φοιτούν μαζί από ένα έως έξη χρόνια και έχουν αναπτύξει δεσμούς, καθώς και το έργο που με πολύ κόπο έχουν κάνει δάσκαλοι, γονείς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο να υπάρχει ένας οργανισμός σαν αυτό το σχολείο, εμείς σαν ελληνάρες μάλλον έχουμε άλλη άποψη. Μήπως όμως και εσύ σαν ελληνάρας χωρίς να ξέρεις όλα τα πραγματικά περιστατικά και μία ιστορία με πολλές διαστάσεις και θέματα πετάς μια άποψη (δηλαδή οι γονείς είναι οι τρελοί του χωρίου που έχουν αφήσει τις δουλείες τους και παιδεύονται να δοθεί ρεαλιστική λύση και τα κάνουν για να μην ξεβολευτούν).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ