Και κάπως έτσι επανέρχονται τα δένδρα στην Καρόλου Ντηλ!

0
3691

Ήταν οι αναρτήσεις ενεργών κατοίκων της πόλης που ποστάρουν τα κακώς κείμενα  στο προφίλ των Φίλων του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης που τράβηξαν αρχικά την προσοχή μας. Με φωτογραφίες πριν και μετά κατήγγειλαν την κατάσταση των δενδροδόχων και των δένδρων στον κεντρικότατο δρόμο της Καρόλου Ντηλ. Τέσσερα δένδρα είχαν εξαφανιστεί εδώ και καιρό από τις δενδροδόχους τους κατά μήκος του ίδιου πεζοδρομίου. Σήμερα και μετά το δημοσίευμα της parallaxi ο Δήμος επεμβαίνει για να αλλάξει την κατάσταση.

ματιά 9

Μια πρωτoφανής για τα δεδομένα του τελευταίου καιρού επιχείρηση έχει ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής στην οδό Καρόλου Ντηλ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια υδροφόρα πλένει το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια, δεκάδες νέα δέντρα έχουν μεταφερθεί εκεί και φυτεύονται στις άδειες δενδροδόχους, τραπεζοκαθίσματα περιορίζονται αφού μετριούνται με μεζούρα τα μέτρα, παραβάν και τέντες ξηλώνονται και τέντες μαζεύονται, επιστρέφοντας το δημόσιο χώρο που καταπατήθηκε στην πόλη, που της ανήκει.

ματιά 8

Ένταση και λεκτικοί διαξιφισμοί επικρατούν αυτή την ώρα ανάμεσα σε επιχειρηματίες εστίασης και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Θανάση Παππά.

ματια 1 ματιά 2

Είναι πάντως εντυπωσιακό πως υπάρχουν καταστήματα που μάζεψαν προληπτικά άρον άρον τα τραπέζια τους στη διασταύρωση με Μητροπόλεως και το σημείο δεν θυμίζει σε τίποτε την υπαίθρια έκθεση επίπλων που θυμίζει τις υπόλοιπες μέρες.

Ευχόμαστε η δεντροφύτευση και η τακτοποίηση να συνεχιστεί σε όλο το μήκος του δρόμου καθώς υπάρχουν δεκάδες άδειες δεντροδόχοι μέχρι ψηλά στην Ερμού.

ματιά 4 ματιά 5 ματιά 6 ματιά 7

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ