Πώς ν’αντέξεις τόση ομορφιά;

7
8091

1

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις απογοητευτικές εικόνες που έχει να επιδείξει η πόλη, τις οποίες αποτύπωσε στον φακό μια ομάδα πολιτών της Θεσσαλονίκης που έχει κάνει σκοπό της την ανάδειξη και την επιδίωξη διόρθωσης του προβλήματος.

DSC02314
Εικόνα: Κύα Τζήμου

Πρόκειται για την ομάδα Active Thessaloniki που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στο Facebook, με σκοπό την καταγραφή αλλά ακόμα περισσότερο την εύρεση λύσεων στο μέτρο του δυνατού, για τέτοια περιστατικά αλλοίωσης του προσώπου της πόλης προς το χειρότερο, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για όλους.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα “λαμπρά” παραδείγματα σημείων της πόλης τα οποία έχει καταγράψει και καταγγέλει.

2 3 4 5 6 7 8

Πηγή εικόνων: http://activethessaloniki.blogspot.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Το αλλοιωμένο πρόσωπο της πόλης” είναι το πρόσωπο αυτών που ζουν μέσα στην πόλη.
    Οι επιφάνειες οι οποίες καταγράφεται είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπου προβάλλεται η ψυχοσύνθεση των κατοίκων της πόλης αλλά και της κατάστασης γενικότερα.

    • Δεν είδα από τις φωτογραφίες που παρατίθενται να καταγράφεται κάποιου είδους ανησυχία. Η πόλη δυστυχώς σήμερα δεν είναι γεμάτη κοινωνικά ή πολιτικά συνθήματα (κάτι το οποίο πράγματι θα δικαιολογούνταν βάσει της κατάστασης) αλλά μουτζούρες και οπαδικά συνθήματα. Το άρθρο επίσης δεν κάνει λόγο για graffiti αριστουργήματα που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια κοσμούν κάποιους δρόμους της πόλης. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι το “ΗΡΑ 10” μπροστά στην Ροτόντα είναι το πρόσωπο της πόλης…..

  2. Nα καταγγείλει η ομάδα Active Thessaloniki και κάτι εμπόρους της κοινωνικής ευαισθησίας και των δακρύων που βρίσκουν κάπου-κάπου να πουν ή να γράψουν δύο λόγια συμπάθειας για κάθε αγανακτισμένο που έχει τους λόγους του,κατ’ αυτούς,να κάνει αυτά τα αριστουργήματα αλλά και χειρότερα,αλλά ταυτοχρόνως εκπλήσσονται με τους βανδάλους.Κατά καιρούς φιλοξενήσατε τέτοια κείμενα ή άρθρα και λυπάμαι πολύ.Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Μόνο να μην το επαναλάβετε.

  3. Όσοι αποζητούν ”καθαρές” πόλεις, όταν τις έχουν μετά θα αποζητούν ”καθαρούς” ανθρώπους.

    • Όταν ο φασισμός γίνεται καραμέλα μία θα κάτσει στο στόμα σου σύντροφε.

  4. Οπως βλέπετε κάποιοι νομίζουν οτι ταπεινώνουν το σύστημα με την μουντζούρα.Την καταθλιψάρα του καθενός να την επιβάλλουμε και στους υπόλοιπους.Δεν περνάω εγώ καλά ε δε θα περάσεις κι εσύ.Τύψεις γιατί δεν μιζεριάζεις μαζί μου.Και μετά σου λένε οτι ο καπιταλισμός και το σύστημα επεμβαίνει στη ζώη μας.Δηλαδή μέχρι ενός τελευταιου ευτυχισμένου ανθρωπου επι γης ,που ποτέ δεν θα επιτευχθεί,ο κόσμος θα υποφέρει ενοχικά για να έχουν λόγο και για να κάνουν κηρύγματα κατι πάτρωνες του πόνου και να βγάζουν λεφτά.Κι είναι οι ίδιες περιπτωσάρες που καταγγέλουν την εκκλησία οτι τα αρπάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ