Σε ποιον ανήκουν αυτές οι θέσεις parking;

1
12575

IMG_6605

Αν ζεις στο κέντρο της πόλης θα έχεις πιθανά διαπιστώσει πως υπάρχουν σε συγκεκριμένους δρόμους του κάποιες θέσεις παρκαρίσματος που ανήκουν στο Δήμο και οι οποίες είναι μονίμως κατειλημμένες. Στις θέσεις αυτές είναι θεωρητικά αδύνατον να μπορέσεις ποτέ να παρκάρεις αφού μονίμως κάποιο αυτοκίνητο βρίσκεται εκεί.

Μια πιο προσεκτική ματιά στους συγκεκριμένους δρόμους και μια συζήτηση με τους κατοίκους τους θα σε κάνει υποψιασμένο για το τι πραγματικά συμβαίνει.

IMG_6609

Τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν και παρακρατούν παράνομα ιδιωτικά parking της περιοχής, προσφέροντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αφήνουν το αυτοκίνητο τους πρόχειρα και μετά υπάλληλοι των parking να τα τοποθετούν στις συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις μόλις κάποια ελευθερωθεί. Πολύ συχνά από αυτοκίνητα άλλων πελατών των σταθμών στάθμευσης. Τις θέσεις αυτές πουλούν στους πελάτες τους φθηνότερα από ότι τις στεγασμένες θέσεις εντός των σταθμών.

H συγκεκριμένη παράνομη μπίζνα έχει πέσει στην αντίληψη της δημοτικής αστυνομίας μετά από καταγγελίες κατοίκων των περιοχών αυτών η οποία ξεκινά να μοιράζει πρόστιμα σε όσα αυτοκίνητα δεν έχουν επάνω την ειδική κάρτα παρκαρίσματος με την ώρα που προμηθεύεται κανείς από τα περίπτερα.

Αν λοιπόν είστε μεταξύ αυτών που κοιμούνται ήσυχοι διότι έχει αναλάβει παρκαδόρος να παρακολουθεί το αυτοκίνητο σου σε δημόσια θέση τώρα έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς.

IMG_6606

Shares
Προηγούμενο άρθροΤα γυάλινα χρόνια
Επόμενο άρθροΛίγες και μια νύχτες στη Θεσσαλονίκη
parallaxi
To No1 Free Press Περιοδικό στην Θεσσαλονίκη. Από το 1989 κάθε μήνα στους δρόμους της πόλης και καθημερινά στο διαδίκτυο με την εγκυρότητα του ονόματος και της ομάδας της. Ιδέες, τάσεις, πρόσωπα, πολιτισμός, η πόλη και ο κόσμος. Είστε στο σωστό σημείο: Η parallaxi γνωρίζει την Θεσσαλονίκη καλύτερα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν η δημοτική αστυνομία ανακάλυψε χθες τον τροχό…..η κατάσταση που περιγράφετε στο άρθρο σας υπάρχει εδώ και 20 χρόνια σε μερικές γειτονιές, όπως η Π.Π. Γερμανού πάνω από τη Σβώλου μέχρι την Εγνατία, η Αγγελάκη, η Δεσπεραί και αλλού! Το θέμα είναι αν θα αλλάξει κάτι, ή αν θα πληρώσουν επιτέλους οι υπαίτιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ