Η σημασία του να είσαι ενεργός πολίτης

0
6173

Το Σωματείο ΘεσΕπί-Κέντρω* έχει συνεισφέρει πλειστάκις στην βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα στη σελίδα του στο fb αλλά και στέλνοντας επιστολές στους ιθύνοντες του δήμου. Αυτή τη φορά αιτήθηκε για την αποσυμφόρηση του σημείου στην οδό Αγίας Σοφίας που υποφέρει από το εργοτάξιο του Μετρό.

agias sofias

Το Σωματείο έκανε φυσικά πρώτα τα απαραίτητα διαβήματα στον δήμο αλλά το θέμα θα καθυστερούσε καθώς ο δήμος δεν διαθέτει κολωνάκια και θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας υλικών. Το Σωματείο απευθύνθηκε αμέσως μετά στον κ. Μυλόπουλο.

Στο αίτημα του Διοικητικού Συμβούλιο του Σωματείου ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Γιάννη Μυλόπουλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και προσέφερε στο δήμο Θεσσαλονίκης 49 κολωνάκια τύπου “Ροπάλου” με σκοπό να τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια, δεξιά και αριστερά της καθόδου της οδού Αγίας Σοφίας από την Εγνατία προς την οδό Καθηγητή Κεραμοπούλου-Πλατεία Αγίας Σοφίας. Τα προστατευτικά αυτά κολωνάκια θα παραδοθούν την Παρασκευή 24/3/2017 από την Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο της στην Νέα Ελβετία.

agias sofias (1)

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, η διέλευση πεζών και οχημάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω σταθμευμένων οχημάτων τόσο στις δυο πλευρές του δρόμου όσο και επάνω στο πεζοδρόμιο. Τα σταθμευμένα οχήματα εμποδίζουν τη διέλευση μεγάλων οχημάτων – απορριμματοφόρων και τουριστικών λεωφορείων – με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να διακόπτεται η κυκλοφορία και να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στον κόμβο της Εγνατίας με Αγίας Σοφίας.

Ελπίζουμε η τοποθέτησή τους, από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και να αποκατασταθεί η ομαλή κίνηση των οχημάτων και η διέλευση των πεζών στο τμήμα αυτό της οδού Αγίας Σοφίας.

*Από τις 23/11/2016 το Σωματείο ΘεσΕπί-Κέντρῳ και η ομάδα “Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης” συμπορεύονται στο να προβάλουν και παράλληλα να γνωστοποιούν στις αρμόδιες υπηρεσίες θέματα που αφορούν στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Θεσσαλονίκης με σκοπό την επίλυσή τους.
Με τον τρόπο αυτό το Σωματείο και η Ομάδα προσπαθούν να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του κέντρου της Θεσσαλονίκης και να ενεργοποιήσουν όσον το δυνατόν περισσότερους δημότες.
Ξεκίνησαν μαζί τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους συστήθηκε το Σωματείο, ώστε να υπάρχει νομική υπόσταση και εκπροσώπηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ